frankrijk.nl

3 mooie Franse wandelboeken

Trek jij ook zo vaak mogelijk je loopschoenen aan tijdens de vakantie? Dan zijn dit heerlijke boeken om in je tas te stoppen of op je e-reader te zetten! Drie wandeltochten door Frankrijk: een diepzinnige, een tegendraadse en een heel romantische.

Tegendraadse Sint-Jacobweg: Pelgrim zonder god

Herman Vuijsje legde te voet de oude Sint-Jacobsroute af, maar niet op de klassieke manier. Hij maakte de tocht in zijn eentje en in omgekeerde richting: van Santiago de Compostela terug naar Amsterdam. Zijn boek over deze ervaring bevat mooie bespiegelingen en  voor langeafstandswandelaars herkenbare gevoelens. Wat zoals Vuijsje schrijft: “Een tijdlang voortstappen door de wereld, het landschap, het weer en de natuur, op jezelf teruggeworpen worden – ik geloof niet dat iemand daar onberoerd onder kan blijven.”

herman vuisje wandelboek

Herman Vuijsje, Pelgrim zonder god (Elmar/2018)

Romantiek op weg naar Compostela: Camino

Ken je Het Rosie Project en Het Rosie Effect? De auteur van deze hilarische romans schreef samen met zijn vrouw een roman over de Route de Compostela. Een Amerikaanse vrouw en een Engelsman beginnen de tocht los van elkaar in Cluny, in de Bourgogne. Ze komen daardoor langs Le Puy, Conques en meer bekende Franse etappeplaatsen. Onderweg ontmoeten ze veel andere wandelaars en lopen ook elkaar regelmatig voor de voeten. Wordt het voor Spanje nog wat tussen die twee?

Camino leuk vakantieboek

Echt een héérlijk vakantieboek dit, Nicky las het in 2 dagen uit. Via de hoofdpersonen ontdek je de sfeer en de praktische kanten van deze bekende pelgrimsroute. Hoe het is om elke dag tientallen kilometers te lopen, in je eentje verlaten dorpen te ontdekken, weer een bed te moeten regelen.. en in het volgende plaatsje ineens weer een vertrouwd gezicht te zien. Aanstekelijk, je krijgt echt zin je rugzak te pakken !

Camino, Graeme Simonis en Anne Buist (Luitingh-Sijthoff/2018)

Dwars door Frankrijk: Ongebaande Paden

De reisboekenschrijver Sylvain Tesson trok te paard door de Mongoolse steppen en overwinterde in zijn eentje in Siberië. Een echte einzelgänger die beter wordt van de natuur. Dat gevoel werd nog sterker toen deze Fransman een paar jaar geleden een ernstig ongeluk kreeg. Om lichamelijk maar vooral ook geestelijk te herstellen, besloot hij Frankrijk te voet te doorkruisen. Diagonaal, van Nice tot de noordwestkust van Normandië. Daarbij liep hij zoveel mogelijk over ongeasfalteerde paden, ver van het hedendaagse Frankrijk. Zijn boek is een inspirerende voetreis met beschrijvingen van de landschappen van onder meer de noordelijke Provence, Auvergne en Centre, en interessante gedachten over veranderende tijden.

wandelboek Sylvain Tesson

Ongebaande paden, Sylvain Tesson (Arbeiderspers/2018)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *