frankrijk.nl

15 handige apps voor de vakantie

Smartphone en tablet wil je eigenlijk zo veel mogelijk uitlaten tijdens de vakantie. Maar deze apps zijn wel heel erg handig in Frankrijk! Zeker nu internetten niets extra’s meer kost.

Google Translate: vertaalt alles, zelfs verkeersborden

Ideaal hulpmiddel als je er even niet uitkomt in her Frans (en die Franse hoteleigenaar, ober of verkoper het ook niet zo lukt in z’n beste Engels). De app vertaalt zelfs de woorden in door jou genomen foto’s van (verkeers)borden. Gratis. Android en iOs

Bison Futé: Franse file-informatie

Handige app met realtime verkeersinformatie van Bison Futé, de officiële Franse verkeersdienst, waarop je goed kunt zien waar het vaststaat op de autoroutes. Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Essence comparateur: goedkope benzine

Zo goedkoop mogelijk tanken tijdens de vakantie? In Frankrijk kan het van pomp tot pomp flink schelen, vooral de hypermarchés hebben competitieve prijzen. Met deze app (ook in het Engels) kun je de literprijzen van de tankstations in jouw directe omgeving vergelijken. Gratis. In Nederland alleen voor Android.

Wild swimming France: mooie zwemplekjes

De mooiste rivieren, meren en watervallen in de buurt, met uitleg van de plekken waar je makkelijk te water kunt gaan. Inclusief plattegronden en mooie foto’s van de spots. Betaalde app €4,49. Android en iOs

Sterren kijken op de camping

Er zijn diverse gratis apps die je helpen sterren(beelden) herkennen op heldere zomernachten. Zoals Start Chart voor Android (gratis) en Skyview (gratis) voor iPhone.

smartphone apps

Tripadvisor: geniale ‘in de buurt’-functie

De ideale app als je in een voor jou onbekende plaats snel een restaurant zoekt. Met de ‘In de buurt’-optie kun je op de kaart in een oogopslag zien welke eetadressen open zijn en hoe ze beoordeeld worden. Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Hoteltonight: tussenstop improviseren

Tussenstop improviseren? Deze app toont alle last-minute aanbiedingen (=zelfde avond nog) van hotels in Franse steden als Parijs, Lyon, Aix-en-Provence, Antibes, Perpignan. Gratis. Android en iOs

Primagaz EasyBlue: gasfles bijna leeg?

Ga je kamperen? Er bestaat nota bene een app waarmee je kunt testen hoeveel gas er nog in je gasfles zit! App aan, met iets hards tegen de fles tikken en op basis van de echo doet de app een schatting van de resterende gasuren. Gratis. Android en iOs

smartphone apps

Culinair Frans A-Z eten en drinken

De Franse menukaart ontcijferen wordt een eitje met dit culinaire woordenboekje met 12.500 termen op je telefoon. Betaalde app: €2,99. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Wie betaalt wat?

Volgens de Fransen rekenen wij Nederlanders alles tot de laatste pinda uit.. zie puntje 10 uit dit artikel) 🙂 Nou ja, je kunt er grappen over maken, maar handig is deze app wel. Alle uitgaven (benzinekosten, overnachting, boodschappen, dat terrasje..) vul je in en ‘Wie betaalt wat’ rekent aan het einde vakantie in een seconde uit wie wat aan wie verschuldigd is. Super. Android en iOs

reisapp vakantie

Vivino Wine scanner: het wijnetiket vertelt alles

Een lekkere wijn uit een restaurant onthouden of er meer over weten? Met deze app scan je het etiket en dan lees je meteen wat vele duizenden andere gebruikers van die wijn vonden en wat de gemiddelde verkoopprijs is. Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Plages et Criques en France: geheime strandjes vinden

Zelfs de kleine onbekende strandjes en kreken bij jou in de buurt kun je makkelijk vinden met deze app. Je ziet welke faciliteiten er zijn (bar, wc, verhuur) en of het een kiezel- of zandstrand is. Gratis. In Nederland alleen voor Android via Google Play

smartphone apps

[email protected]: de Shazam voor planten en bloemen

Leuk voor de wandelaars: [email protected]! Maak met deze Franse app een foto van een bloem of plant in de berm en enkele seconden later verschijnt de Franse (of Engelse) naam en alle informatie over het gewas. Gratis. Android en iOs

La Chaîne Météo

Een van de best gewaardeerde Franse weerapps met net wat meer lokale details dan de algemene weerinformatie op je smartphone. Gratis.
Android en iOs

smartphone apps

L’appli marché: marktdagen bij jou in de buurt?

Even snel checken op welke dagen er in de buurt van jouw vakantieadres een markt is en waar? Deze – verder vrij basic – app noemt de plaats, het aantal kramen en de marktdag van alle markten op x-km afstand van waar je bent. Alleen in het Frans, maar te doen. Gratis.
In NL alleen voor Android, via Google Play.

Spotify : muziekje onderweg

Heerlijk om je eigen muziek te kunnen luisteren tijdens de vakantie. Bovendien heeft Spotify fijne speellijsten waardoor je al in de auto in Franse sferen te komen. Check Route du Soleil maar eens – fijne mix van moderne en nostalgische chansons – van Christine and the Queens tot Charles Aznavour! Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Wat zijn jouw favoriete apps voor de vakantie in Frankrijk?

LEES OOK:
5 jonge Franse artiesten om te kennen
Top 30 Franse hits in Nederland
Taalartikelen om je Frans op te frissen

5 reacties op “15 handige apps voor de vakantie”

  1. Annemieke schreef:

    Ik vind de Zuid Frankrijk App van VillaSud ook wel in dit rijtje passen. Veel leuke insidertips over de Cote d’Azur, Provence en Vaucluse.

  2. Ineke schreef:

    Wat een handige app’s. Heb er meteen een paar gedownload. Hartelijk dank. Ineke

  3. Marga schreef:

    Leuk overzicht maar niet alle apps, zoals Plages et criques en France en Essence comparateur, zijn in Nederland te downloaden. Zal met de landinstelling te maken hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button