frankrijk.nl

Vintage fietstocht in de Loirevallei

Je kunt je weer inschrijven voor de Anjou Vélo Vintage, een te gek fietsevenement in de Loirevallei. Op 3,4 en 5 juli 2020 rijden duizenden fietsers verkleed in jaren 40- en 50-stijl mooie fietstochten rond de rivier. Iets om eens mee te maken!

Nepsnorren, drollenvangers, Betty Boop-jurken en strohoeden!  Het ziet er elk jaar weer geweldig uit als de meer dan 4.000 deelnemers – Fransen én buitenlanders – alles uit de (verkleed)kast trekken voor Anjou Vélo Vintage. En dat geldt zelfs voor de fietsen, want tijdens het tweedaagse evenement rollen de mooiste oude modellen – verplicht van voor 1987 – voorbij.  Veel antieke bicyclettes, vintage Peugeot-racefietsen, bakfietsen, eenwielers, tandems voor 3 personen.. Door dit alles heeft het festival een hele leuk en creatieve vibe, kijkt maar naar dit filmpje.

Rock the bicyclette

Eerdere jaren vond het evenement plaats in en om Angers, maar sinds 2015 is het fietsevenement geadopteerd door de Loirestad Saumur. Zoals elk jaar zijn er verschillende toertochten (van 30 tot 90 km) door de wijngaarden en langs kastelen. Daarna gaat het fietsfeest door tijdens muziekconcerten, brocantes, picknicks en allerhande demonstraties (Pin-up Art, danslessen!). Leuk evenement dus om te bekijken als je in de buurt bent en nog leuker om er een keer zelf aan mee te doen.

Voor meer informatie en inschrijvingen (wel opschieten, de eerste tochten zijn al uitverkocht!): www.anjou-velo-vintage.com

anjou velo vintage fietsfestival

LEES OOK:
Josee en Carole doen de ViaRhôna, de nieuwe fietsroute langs de Rhône
Slapen in de abdij van Fontevraud
De mooiste fietsroutes van de Vaucluse

Beeld: Anjou Vélo Vintage, Arnoud Delacroix, Bernard Lebrec, Flickr/CC Sandra Robert (onderste 3 foto’s).

3 reacties op “Vintage fietstocht in de Loirevallei”

  1. AnneMarie schreef:

    Hebben we gelijk iets te doen die zondag. Niet om mee te fietsen maar om gezellig te kijken. Hopelijk hebben de fietsers een beetje knap weer.

  2. Carole schreef:

    En ik heb mijn fiets al gevonden voor dit feestje. Eiffeltoren-fiets! http://www.vogelvrijefietser.nl/nieuws/201302/fiets/een-fietsende-eiffeltoren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *