frankrijk.nl

3 culinaire tussenstops in Nancy

Langs de A31, net onder Metz. De mooie Art Nouveau-stad is een fijne en handige plek om een tussenstop in te lassen op weg naar het zuiden. En als je dan toch blijft slapen in Nancy, waarom er niet meteen een leuke avond van maken? De 3 favoriete restaurants van Carole.

La-Maison-dans-le-parc-restaurant-nancy

La Maison dans le Parc

Vrouwelijke chef-koks met een Michelinster? Die zijn in Frankrijk helaas nog steeds op maar drie handen te tellen. Dit adres hoort bij de gelukkige uitzonderingen want de culinaire leiding is hier in handen van Françoise Mutel. Deze autodidact heeft een verfijnde kookstijl, met veel groenten en subtiele Aziatische invloeden. Ook de ligging van het restaurant is bijzonder: midden in een park, op een paar meter van het bekende Place Stanislas. Het interieur volgt de moderne lijn van het eten op de borden, met smaakvol design en subtiele kleuren. En er is een heerlijk kalm terras. Driegangen lunchmenu €34 (!) of €39 incl. 2 glazen wijn. ’s Avonds €65 en €81.

3 rue Sainte-Catherine, 54000 Nancy, +33 3 83190357, www.lamaisondansleparc.com

Flo-excelsior-brasserie-in-nancyBrasserie Flo Excelsior

L’histoire oblige, in Nancy moet je natuurlijk gaan eten op een plek die nauw verbonden is met het Art Nouveau-verleden van de stad. In Flo Excelsior zul je niet teleurgesteld zijn, want op weinig plekken kun je zo’n uitbundig Belle Epoque-interieur tegenkomen. Een heel typisch Franse sfeertje dus in deze brasserie die bij de Flo-keten hoort. Statige obers dragen er schalen met oesters en schaaldieren af en aan. Terwijl liefhebbers van zoet zich alvast kunnen verheugen op klassieke desserts als profiteroles en crème brûlée. Driegangenmenu’s van €27,90 – €48.

50 rue Henri Poincaré, 54000 Nancy, +33 (0)3 83352457, www.brasserie-excelsior.com

Lees ook: 10 heerlijke stops in de Lorraine

La-table-du-bon-roi-stanislas-nancyA la Table du Bon Roi Stanislas

Nog een historisch adres, dit huiskamer-restaurant dat onder andere de lievelingsgerechten van de in Nancy zeer geliefde hertog Stanislas op de kaart heeft staan. Deze 18e-eeuwse hertog van Lotharingen was eerder koning van Polen, vandaar de naam van het restaurant. Op het alleen in het Frans geschreven menu vind je onder andere een fricassee van artisjokken, eend met pruimen en baba au rhum. Volgens Carole die er al vaker geweest is: echte lokale en altijd verse producten, bereid volgens eeuwenoude recepten en dat voor een hele sympathieke prijs. Met een klein terras aan een autovrije straat. Driegangen menu vanaf €23-€41.

7 rue Gustave Simon, 54000 Nancy, +33 (0)3 83353652, www.latabledestan.com

Op zoek naar een overnachtingshotel bij Nancy? Kijk in dit artikel over tussenstops in hotels met een zwembad.

Tekst: Nicky Bouwmeester

LEES OOK:
Hotel in een vroeger officierskazerne in Verdun

Eén reactie op “3 culinaire tussenstops in Nancy”

  1. Annet schreef:

    leuk artikel en goede tips! Gaan het komend weekend uitproberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *