frankrijk.nl

Restaurants in Clermont-Ferrand

Tussenstop of eindbestemming: wie Clermont-Ferrand aandoet kan profiteren van de gulle keuken van de Auvergne. Hele leuke eetadresjes te vinden bovendien, in de hoofdstad van de Puy de Dôme! Zoals deze 3 restaurants.

SPOON: elegant eten tussen hippe woonspullen

Spoon lijkt een hippe en kunstzinnige designwinkel, maar achter de boetiek ligt een restaurant verscholen met een fleurige binnentuin Met mooie bloemen en planten. Het interieur heeft veel exotische details en op je bord verschijnen kleurrijke en creatieve gerechten. Veel gezonds en veelal bereid met moderne kooktechnieken, zoals extreem langzame garing (proef het zachtgekookte ei dat 45 minuten gekookt heeft!) Pareltje in Clermont, dit adres, waar je overigens ook een kop koffie en een stuk taart kunt halen. €18 voor 2-gangenmenu.

Hip restaurant Spoon in Clermont-Ferrand

Spoon Home & Food, 24 rue Maréchal Foch, 63000 Clermont-Ferrand, +33 (0)4 73296959, spoon-home-food.fr

LARD ET LA MANIÈRE: jong en verdomd lekker

Ook dit restaurantje ligt midden in de oude binnenstad van Clermont, vlak bij het centrale Place de Jaude. Lard et la Manière heeft een heel eigentijdse uitstraling, met hip interieur en een jonge bediening. De menukaart klinkt net zo no-nonsense maar de prijskwaliteit-verhouding is verrassend goed! Je eet hier onder meer lokale worsten met aardappelpurree, gelakte varkensrollade, gegrilde mosselen of grote salades. Plat du jour €10, 2 gangen €16.

Restaurant Lard et la Manière in Clermont-Ferrand

Lard et la Manière, 6 rue des Minimes, 63000 Clermont-Ferrand, +33 4 73357865, www.lardetlamaniere.fr

LE PRÉ: haute-cuisine aan de voet van de Puy de Dôme

Van een heel ander niveau is dit modern uitziende restaurant op 10 minuten buiten de stad, aan de rand van het Parc Régional van de Puy de Dôme. De jonge chef-kok Xavier Beaudiment, geboren en getogen in Clermont-Ferrand, sleepte hier begin dit jaar zijn tweede Michelinster binnen. Als je de authentieke smaak van de Auvergne met een moderne en gastronomische twist wilt ontdekken dan is deze splurge je geld echt waard! Beaudiment tovert met de vele wilde planten, kruiden, paddestoelen, kazen, forellen en rundvlees die te vinden zijn in dit ongerepte vulkaangebied. In 2017 krijgt Le Pré ook 5 B&B-kamers! Lunchmenu €39, avondmenu vanaf €69.

Sterrestaurant Le Pré aan de rand van het Parc Régional van de Puy de Dôme

Le Pré, Route de la Baraque, 63830 Durtol, +33 (0)4 73 19 25 00, www.restaurant-lepre.com

Clermont-Ferrand gezien vanaf het park van Montjuzet (credit: CRT Auvergne)

PS Ook gaaf is Chez Arsène, een nieuwe cocktailbar in Clermont-Ferrand! Net als bij zijn vele tegenhangers in Parijs en Lyon zijn de cocktails creatieve creaties waar halve moes- en kruidentuintjes in verdwijnen. Plus goede hapjeskaart! www.arsenecocktails.fr

Cocktail-bar Arsène in Clermont-Ferrand

LEES OOK:
5 verrassende plekken in de Auvergne
Zalige Nederlandse B&B in de Auvergne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *