frankrijk.nl

Logeeradresjes langs de Vélo Francette: tussen Saumur en La Rochelle

Josée fietste het meest zuidelijke traject van La Vélo Francette, van Saumur naar La Rochelle. Door een stukje Loirevallei en het platteland van Poitou-Charentes. Dit vond ze de leuke logeeradresjes onderweg.

Saumur: Hôtel Le Londres

Hotel Le Londres Saumur fietshotel voor de VeloFrancette

Hôtel Le Londres in hartje Saumur heeft een geslaagde metamorfose ondergaan van dertien-in-een-dozijn driesterrenhotel tot een fris en vrolijk logeeradres met kamers in de maten S t/m XL en zelfs 2 appartementen voor 4/5 personen. Lichte kleuren, trendy lounge, gezond ontbijt en ook nog eens heel centraal gelegen. Kamerprijs vanaf €70.

Saint-Loup-sur-Thouet: Château de Saint-Loup

Chateau Saint Loup logeeradres langs de VeloFrancette

Aan het eind van het dorp staat dit kasteel mooi te wezen te midden van een enorme tuin. Er is een B&B-formule voor kamers in het kasteel én in de (aparte) torenkamers. Twee totaal verschillende sferen: romantisch versus stoer, authentiek versus modern. Dat laatste geldt vooral voor de badkamers. Daarom hebben de torenkamers mijn voorkeur. Kamerprijs vanaf €125.

Ben je met een hele groep kijk dan eens naar deze übertrendy gîte met sauna, jacuzzi en hammam in de hoofdstraat!

Parthenay: Villa Ayrault

Villa Ayrault

Deze gigantische villa (1000m2) ligt op een groot terrein aan de doorgaande weg naar Parthenay. Gebouwd in de jaren 50 door een steenrijke fabrikant en ingericht in een avantgardistische stijl. Nu bestempelen we dit als retro&vintage en dat maakt Villa Ayrault heel bijzonder. Slapen in een sfeer van de fifties, sixties of seventies! Mijn favoriet: la Chambre des patrons. Kamerprijzen vanaf €80.

Oja, en in de zijtuin kan een luchtballon landen. Vluchtje kost €420 (max. 3 personen).

Marais Poitevin – Coulon: Logis Hotel le Central

Hotel Central Coulon etappehotel VeloFrancette

Schattig Logishotel in het centrum van Coulon, met aan de achterzijde een tuin en terras. Ga hier niet alleen slapen maar blijf hier vooral eten: een gastronomisch toppertje! Kamerprijzen vanaf €78.

La Rochelle – Hotel St. Nicolas

Hotel Fietshotel Saint Nicolas La Rochelle

Dit 3-sterrenhotel met oude façade en moderne inrichting bevindt zich heel centraal in de oude stad van La Rochelle, op 2 minuten lopen van de oude haven. Kamers vanaf € 89.

Meer weten over de fietsroute Vélo Francette? Lees het artikel waarin Josée haar ervaringen onderweg beschrijft. Bovengenoemde hotels hebben de vermelding Accueil Vélo, wat betekent dat er stallingsruimte is voor de fietsen. 

Franse Fietsroute-La-VeloFrancette

 

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en adressen.

LEES OOK:
Vive La Vélo Francette, fietsroute in West-Frankrijk
Vintage fietsfeest in de Loirevallei
5 leuke tips voor de Anjou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.