frankrijk.nl

5 leuke tips voor de Anjou

Kastelen, wijngaarden, rivieren, grotwoningen, de streek Anjou heeft het allemaal. Rond de stad Angers strekt zich een gebied uit dat zowel vanwege natuur als cultuur een bezoekje waard is: de Anjou.

Saumur: wijnmuseum en wijnhuis

Altijd al eens willen weten hoe wijn precies gemaakt wordt? In het wijnmuseum te Saumur krijg je een idee. Zowel op eigen gelegenheid als met een uitgebreide rondleiding te ontdekken, waarbij je na afloop kunt genieten van een heerlijk glaasje wijn uit de streek.

Bouvet Ladubay Anjou wijn

Ook leuk is een bezoek aan het wijnhuis Bouvet Ladubay, de bekendste bubbeltjeswijn na Champagne. Naast een wijnproeverij kun je al fietsend (!) en getooid met een hoofdlampje een ritje maken door de eindeloze tunnels – uit tufsteen gehakt – en een uitleg krijgen over het vinificatie proces. Origineel en de moeite waard! Fietstour €8 incl. wijnproeven. Zonder fietstocht € 4. Het wijnhuis is ook één van de initiatiefnemers achter de vintage fietstocht die in juni word gereden

Saumur is sowieso een leuke stad om te verkennen. De strategische ligging langs de Loire bracht rijkdom en welvaart in dit   stadje dat te man en te paard werd beschermd. Dat zie je nog goed terug met het imposante kasteel bovenop de heuvel en de wijk waar in vroeger tijden de Militaire School en de Cavalerie waren gehuisvest. Beide monumenten zijn nu te bezichtigen en bieden je een kijkje in deze tijden van weleer.

Saumur Loire Anjou mooie stad

Château d’Angers

Wie in Angers is moet het 13e-eeuwse kasteel in de stad gezien hebben. Je vindt er onder meer het beroemde Tapisserie de l’Apocalypse van 103 meter : het langste wandtapijt ter wereld. De diverse heersers die in het kasteel verbleven hebben er allen hun sporen nagelaten en het uitgebreid. Vanaf het kasteel heb je bovendien een mooi uitzicht over de stad, de rivier en de verdere omgeving.

Château d’Angers

Kanoën

De rivier op met een bootje, een van de mooiste manieren om de natuur in de streek te verkennen. Behalve de Loire, stromen ook de Maine, Mayenne, Oudon, Sarthe, Loir, Thouet en Èvre door de Anjou. Voor meer informatie over kanoën in de Anjou: www.anjou-tourisme.com

Kanoen in de Anjou

De ondergrondse kathedralen van Les Perrières

In de 18e en 19e eeuw werd hier mergel gewonnen en al dat graven heeft geresulteerd in een mysterieuze ondergrondse wereld. Bij Les Perrières, in Doué-la-Fontaine kun je in de uitgehakte rotsen genieten van een spektakel waarbij je ontdekt hoe de wereld er 10 miljoen jaar geleden uitzag, de tijd dat deze rotsen gevormd werden.
www.les-perrieres.com

Mysterieuze ondergrondse wereld bij Les Perrières in Doué-la-Fontaine

Ballonvaart

Ben je op de grond uitgekeken? Bekijk het dan eens van een ander perspectief, vanuit de lucht! Verschillende organisaties bieden ballonvluchten aan boven de hoogtepunten van de streek. Met Art Montgolfières vlieg je bijvoorbeeld boven Chinon en Saumur. Je krijgt vanuit de lucht een bijzonder beeld van de architectuur van beide plaatsen en de beroemde kastelen van de machthebbers van de Anjou.

Ballonvaart in de Anjou

Tekst: Josée Schouten en gastblogger Martijn Joosse. Hij is door zijn studie Franse Taal en Cultuur nog meer van het land en de Franse gewoontes gaan houden en schrijft op Frankrijk Puur over cultuur en leuke bestemmingen, en op Fransefilms.nl over de Franse cinema.

Martijn Joosse

Beeld: Martijn Joosse, Anjou tourisme/O.Drouet (kano), CC/Dennis Jarvis (château d’Angers), Art montgolfières (luchtballon), CC/Katell Ar Gow, CC/Doué la Fontaine, Les Perrières.

LEES OOK:
Retro-fietstocht bij Saumur
Nieuwe fietsroute Velo Francette dwars door de Anjou streek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *