frankrijk.nl

Auvergne: slaapadresjes midden in de natuur

Op vakantie in de natuur, maar dan ook écht. Zoals een gîte die je alleen per jeep kunt bereiken. Een spa-hotel aan een verstild bergmeer. Of een vakantiehuis aan een eindeloze bloemenvlakte… Puur genieten kortom, bij deze rustgevende adressen in de Auvergne.

Stilte is de nieuwe luxe. Iedereen snakt weleens naar een paar dagen ver van de bewoonde wereld. Niets aan je hoofd behalve een zijn met de natuur en profiteren van  frisse lucht en de mooie omgeving. De Auvergne heeft op dat gebied veel te bieden, ruimte is er genoeg in deze groene Franse regio. En baas boven baas: deze adresjes spannen waarschijnlijk de kroon wat betreft hun ligging. Regardez ça!

Instants d’Absolu – Ecolodge & Spa Lac du Pêcher

Auvergne slaapadressen in de natuur Instants Absolu Ecolodge Spa

Een pareltje, deze ecolodge aan een groot meer tussen vulkanen en bossen waar Josee een paar jaar geleden overnachtte tijdens een rondreis in de Cantal. Laurence en Daniel, oude bekenden van haar, creëerden 12 stijlvolle hotelkamers en een buitenspa in een vroegere paardenhoeve. Ideale plek om je hoofd leeg te maken. Met een heerlijk terras aan het water, waar je niets hoort behalve vogels en de wind. Afgelegen is hier absoluut niet synoniem met eenvoudig, want gasten worden uitermate verwend. Onder meer in het hotelrestaurant waar je eindeloos kunt tafelen bij de grote haard.

Kamers vanaf €128. Meer informatie: www.auvergne-toerisme.nl

Buron La Fumade Vieille & Buron de Niercombe

Auvergne slaapadressen in de natuur burons

Op veel bergweiden in de Auvergne staan buronsherdershutten van gestapelde stenen. Vaak eeuwenoud en in sommige kun je nog steeds overnachten. Zoals Buron La Fumade Vieille (foto’s hierboven), een rustiek slaapadres voor een wandelvakantie met vrienden (8 personen). Je wordt hier met een jeep tot de deur gebracht, over een lang, hobbelig landweggetje, soms letterlijk tussen de koeien door. Of nog beter: je komt stoer zelf lopen. Een wandeling van anderhalf uur vanuit uit het dorpje Niervèze, 350 meter lager. Verwacht in deze berghut weinig luxe, maar wel een onbetaalbaar uitzicht op vulkaantoppen van de Cantal. Wat een plék!

Vanaf €380/nacht, €560/midweek en €960/week voor 8 personen (slaapzaal). Meer informatie

Auvergne slaapadressen in de natuur buron Niercombe

Op 200 meter van La Fumade Vieille ligt een tweede buron, een stuk kleiner en veel luxer. Buron de Niercombe (collage hierboven) is knus ingericht met kussens, kandelaars, een houtkachel en speciaal voor dit huisjes gemaakte meubels van beukenstammen. Net als bij La Fumade komt het stromende water hier rechtstreeks uit de natuurlijke waterbronnen rond het huis. En behalve een badkamer binnenshuis heeft deze buron ook een warme buitendouche voor het ultieme buitengevoel!

Vanaf €1450/week (incl. vervoer met 4×4) (max. 4 volwassenen en 2 kinderen). Meer informatie: www.auvergne-tourisme.nl.

Lees ook: 5 compleet onverwachte bezienswaardigheden in de Auvergne

Ecogîte La Mandra

Auvergne slaapadressen in de natuur vakantiehuis La Mandra

Nog zo’n uniek plekje, dit grote vrijstaande vakantiehuis aan de voet van de Mont Mézenc, in het zuiden van de Auvergne. Het terras voor het huis gaat naadloos over in een uitgestrekte groene vlakte, die in het voorjaar en de zomer vol bloemen staat. Buiten natuur zo ver je kunt kijken, binnen alles lekker modern. Met een riante woonkeuken, grote schuifpuien en 4 slaapkamers en 4 badkamers. Daar lig je dan, in de strandstoel naast de gasbarbecue je af te vragen waarom iemand met gezond verstand in een stad zou willen wonen…

Vanaf €600/weekend, €1350/week, meer informatie: www.gitelamandra.com

Op zoek naar meer bijzondere accommodaties midden in de natuur? Kijk uit naar het Nattitude-label­ van de Auvergne, dat alleen uitgereikt wordt aan adressen op opvallend groene locaties.

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: copyright adressen (La Mandra/Laurence Barruel) (Buron de Niecombe, Pia van Speandonck).

LEES OOK:
13 gezellige B&B’s in de Auvergne
Top 10 Franse streken met de schoonste lucht
Country hideaway in de Auvergne
De nieuwe Franse regio’s: wat je moet weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *