frankrijk.nl

Les Sybelles, groot skigebied voor kleine portemonnee

Best stoer, om in de achtertuin van de grote skigebieden zoals Espace Killy en Les 3 Vallées een nieuw skigebied van formaat neer te zetten. De familie Maulin nam deze uitdaging 15 jaar geleden aan en zie daar: Les Sybelles! 

Veel pistekilometers voor weinig

Ik was er nog nooit geweest. Maar wel nieuwsgierig geworden, want dit skigebied in de Maurienne-vallei wordt op grote schaal bezocht door Nederlanders. Sterker nog: wij zijn het 2e internationale clientèle na de Belgen. Dus wat is de aantrekkingskracht? Twee elementen springen daar meteen boven uit.

* De grootte van het skigebied: Les Sybelles staat op nummer 5 van grootste skigebieden in Frankrijk met een totaal van 310 km pistes (en dubbel zoveel off-piste).

* De prijs: zowel het verblijf als de skipas is aanzienlijk goedkoper dan de omringende skigebieden van formaat.

Skigebied Les Sabelles in de Franse Alpen

6 skidorpen

De naam is ontleed aan de hoeveelheid dorpen die het ontsluit: six belles stations. Nou ja, belles…. Ik ben gecharmeerd van de authentieke dorpjes Saint-Sorlin-d’Arves en Saint-Jean-d’Arves. Hier een heuse dorpsstraat, centraal een eeuwenoude kerk en verspreid en aan de pistes diverse residences in chaletstijl. Ik sliep zelf in het o zo leuke Chalet-Hotel La Balme, direct aan de piste van Saint-Sorlin.

 Chalet-Hotel La Balme in Saint Sorlin, skigebied van Les Sybelles

Totaal anders zijn de skidorpen Le Corbier en La Toussuire. Een hoog blokkendoosgehalte, maar autovrij en supergunstig gelegen aan de pistes. Als je de esthetiek dus laat voor wat het is, scoren gemak en kindvriendelijkheid hier hoog. De veel kleinere en lager gelegen boerendorpjes Saint-Colomban-des-Villards en Les Bottières completeren het zestal.

Wintersportgebied voor families

Het gebied profileert zich met name als familieskigebied en daar is geen woord van gelogen. De pistes zijn breed, met een meerderheid in blauw en rood en alle dorpen hebben kinderopvang vanaf 3 maanden oud en ski-les voor kleintjes vanaf 3 jaar! Tip: de Nederlandse organisatie Sunweb organiseert tijdens de  krokusvakantie speciale familievakantieweken inclusief skiles, Nederlandse kinderopvang én animatie.

La Combe Les Sybelles Skigebied

Ondernemende familie Maulin

Maar er is nog een saillant familiedetail: dit skigebied was niet ontstaan zonder de durf en inzet van de familie Maulin. Vader Gaston – hier opgegroeid – was degene die hemel en aarde bewoog om de skigebieden van de dorpen onderling met elkaar te verbinden. Hij kocht diverse skiliftmaatschappijen en creëerde een privéonderneming om dit kunstje te flikken. Aldus geschiedde in 2003. In 2011 nam de net zo dynamische zoon Alexander het bedrijf over en hij is vastberaden om Les Sybelles verder te laten groeien. Niet gehinderd door de verlammende bureaucratie van externe partners weet hij in sneltreinvaart zijn ideeën te realiseren. Dan hebben we het zowel over de attractiviteit als over duurzaamheid en efficiëntie in het skigebied.

Dus let op mijn woorden: dit is zeker een skigebied om in de gaten te houden. Want hier gaan de ontwikkelingen razendsnel! En wil je mijn insider-skitip? ‘Duik’ in de off-piste zone in Combe de Bellard. Zelfs voor mindere poederski-goden, zoals ik, prima te doen en onderweg kun je evengoed genieten van de ge-wel-di-ge omgeving!

Josee in Les Sybelles, goedkope skigebied in de Franse Alpen

Les Sybelles, skigebied in de Franse Alpen

Praktische informatie:
– Ligging: in de Maurienne-vallei, ca. 1000 km van Utrecht.
– Skigebied: 310 km. pistes, tussen 1500 en 2620 meter hoogte.
– Aantal pistes: 140 ontsloten door 74 liften.
– Prijs skipas 6 dagen: volwassenen €224, kinderen 5-11 jr €190,50  familiepas (2 volw, 2 kinderen <20 jr) € 774.
Meer informatie: www.lessybelles.com

LEES OOK:

Familie-wintersport zonder al dat geregel? Lees hoe dat kan in Les Sybelles
Do’s en dont’s van autohuur Génève

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.