frankrijk.nl

Familie-wintersport zonder geregel?

Een weekje wintersport met het gezin vraagt altijd best wel veel organisatie. Een vakantieformule waar bijna alles ter plaatse voor je is geregeld klinkt dan ook als muziek in de oren. Hier willen we meer van weten!

Hartstikke leuk op wintersport met de kinderen. Bij mij thuis noemen ze het zelfs de beste vakantie van het jaar. Maar laten we eerlijk zijn, het is altijd een heel geregel voordat wij – én zij –  de eerste afdaling kunnen maken. Onlangs werden we geattendeerd op het familiepakket van Sunweb voor in de schoolvakanties. De formule heet FamFun en het klinkt zo ongeveer als de ultieme droom van alle wintersportende ouders.

Wintersport met de kinderen

Skilessen met andere Nederlandse kinderen (en ’n après-ski voor de volwassenen, joe-hoe!!)

Veel ouders maken zich bijvoorbaat al druk of het allemaal wel goed zal gaan tijdens de skilessen en ze hopen vooral dat kindlief niet het enige Nederlandse bengeltje is in het lesgroepje. Het mooie van deze formule is dat de kinderen gegarandeerd in groepjes worden geplaatst met andere landgenootjes. De skileraar blijft Frans, spreekt misschien een paar woordjes Nederlands, maar daar kunnen ze dan samen om lachen. Bovendien is er voor kinderen vanaf 4 jaar kosteloze kinderopvang tot 18 uur. Joe-hoe!! Kun je ook weer eens een keertje samen met je partner een romantische après-ski beleven! Mét de kinderen de skidag afsluiten wordt tijdens deze week trouwens ook heel gezellig, want de Nederlandse begeleiding van FamFun organiseert allerlei activiteiten en spelletjes in de namiddag.

Gratis Nederlandstalige skilessen voor kinderen

Kindvriendelijke skigebieden in zuidelijke Alpen en Mauriënne Vallei

Deze Famfunweken vinden plaats in Les Orres en in St. Jean d’Arves tijdens de krokusvakantieweken (19 + 26 februari en 2 maart 2019). Les Orres ligt in de zuidelijke Hautes Alpes en staat bekend als een echt familieskigebied. Je vindt er 100 km aan pistes en alle pistes leiden terug naar het hart van het dorp, het zogenaamde front de neige. Dat betekent ook dat de appartementen – je kunt kiezen uit diverse Residenties – hier bijna altijd ski-in/ski-out zijn.  St. Jean d’Arve is een authentiek, rustig dorpje dat in het skigebied van Les Sybelles ligt, met ruim 300 kilometer aan skipistes. Josee kent het gebied en beaamt dat je hier eindeloos kunt rondtoeren.

Josee in Les Sybelles, skigebied in de Franse Alpen

Skiles en skitouring

Maar, nog even terug naar die skilessen? Is dat voor iedereen (dus ook voor de ouders?), eh ook snowboard? Even Sunweb bellen… ja hoor, ski- of snowboardles geldt voor kinderen vanaf 4 jaar en ze krijgen de ochtenden traditionele skiles, net als ouders die wat aan hun techniek willen bijspijkeren. ’s Middags kun je als gezin meedoen met de skisafari, tenzij je die dag liever even alleen met de kinderen de piste op gaat. En willen de kinderen niet skiën? Dan is er dus die kinderopvang van 9 tot 19 uur. Hmm, zo gesteld klinkt zo’n FamFun vakantie inderdaad als een lekker organisatie-arme, maar toch vrijblijvende en heel betaalbare wintersport. Want al vanaf € 469 p.p. bij 2 volwassenen en 2 kinderen. Inclusief de skilessen en de skipassen. Toch eens gaan proberen!

Sunweb-Famfun-2019

PLUS+

– Voor de volwassenen is er een bruisende après-ski waar ook de kinderen zich kunnen uitleven met leuke kidsactiviteiten (zie onder).

– Veel extraatjes zoals een skidiploma voor de kinderen, plus een uitgebreid animatieprogramma met bijvoorbeeld discoschaatsen, goochelshows, DJ’s waarbij vin chaud geschonken wordt voor de ouders, dank u:-)

– Kinderen worden voor de skilessen ingedeeld met andere Nederlandssprekende kinderen naar leeftijd en/of skiniveau in groepjes van max. 8 personen.

– (Alleen) geldig voor de schoolvakanties, normaal de duurste weken…

Happy kinderen tijdens de wintersportvakantie in Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Beeld: Sunweb

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sunweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button