frankrijk.nl

Perfecte autorijmuziek? Francis Cabrel!

Fijne Franse muziek voor onderweg? Ho stop, wij hebben de ideale Franse zanger voor je. Al helemaal als je richting het Zuidwesten gaat (Lot-et-Garonne, Gers, Tarn). Uit die hoek van Frankrijk komt Francis Cabrel zelf namelijk ook. Hij maakt al jaren zonnige en romantische deuntjes die het uitstekend doen als vakantie-soundtrack.

Zoek Francis Cabrel op in de iTunes-bibliotheek en je komt een lange lijst van hits tegen. Oja-gevoel gegarandeerd. Want de naam zegt je misschien niets, maar deze zanger is toch al bijna 40 jaar beroemd in Frankrijk. ‘De troubadour uit de Lot-et-Garonne’ wordt hij in Parijs een tikje pestend genoemd, vanwege zijn onveranderlijke gitaarblues en soms wat zweverige liedjesteksten. Laat ze maar kletsen, feit is dat Cabrel al die jaren lang enorm geliefd is, vooral bij plattelandsbewoners. En dat geldt ook voor veel Nederlanders die in het Zuidwesten van Frankrijk komen en wonen.

Dit zijn een paar hele mooie nummers die je vast kent. Maar als we je mogen raden, download het hele album Samedi soir sur la terre en je krijgt al voor je de straat uit bent het gevoel dat je de zon tegemoet gaat…Liever iets moderners? DJ Guuzbourg verzamelt al jaren de mooist klinkende Franse zuchtmeisjes en hij is een groot kenner van Franse muziek. En elke zomer maakt hij de playlist Parfait Eté, een hele gave mix van oude en nieuwe chansons.

Echte klassiekers? Check ook onze short-list met 25 Franse oer-chansons – kan niet missen!

LEES OOK:
De 7 beste Franse radiozenders
7 jonge Franse artiesten om te kennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *