frankrijk.nl

7 hippe hotels in Parijs

Binnenkort weer een stedentrip naar Parijs? Check deze hippe en heel betaalbare hotels vlak bij de Marais, Pigalle/Montmarte of op loopafstand van het Gare du Nord.

Hôtel Sacha

Eind 2015 geopend, dit leuke hotel op 30 meter van de leuke winkelstraat Rue des Martyrs (SoPi) en recht tegenover het bekende Hôtel Amour. De naam is een verwijzing naar de Franse toneelspeler en -maker Sacha Guitry en alles in dit hotel verwijst naar de wereld van het theater. Zoals grappig behang van ouderwetse loges vol klappend publiek of een verdwaalde antieke toneelkijker op een kastje.

Hotel-Sacha-Paris-SoPi-9eme

Vanaf €75, 7 rue Navarin (9e arron.), www.hotelsacha.com. Info & boeken. 

Grand Amour Hotel

De eigenaren van het hierboven even genoemde Hôtel Amour hebben vorig jaar een tweede hotel in dezelfde sfeer geopend in Faubourg Saint-Denis. Dat is een wijk in opkomst in het 10e arrondissement, niet ver van het Gare du Nord. Net als Hôtel Amour is Le Grand Amour een tikje kunstzinnig ingericht: van graffiti in de badkamer tot jaren 30-kunst boven het bed. Volgens de laatste hotelmode in Parijse is het hotel ook naar buiten gericht en daardoor trekt het bijhorende café-restaurant veel hippe 30-ers en 40-ers.

Hotel Grand Amour Paris Vanaf €115, 18 rue de la Fidélité (10e arron.), www.hotelamourparis.fr/grandamour

Hôtel Exquis

Carole heeft onlangs geslapen in dit nieuwe driesterren hotel achter Place de la Bastille, in de helaas bekend geworden Rue de Charonne. Inderdaad een jonge uitgaansbuurt maar ook een wijk die bekend staat om zijn leuke winkels en mooie groene binnenplaatsen die er soms zelfs landelijk uitzien. De hotelkamers van Exquis zijn niet groot maar hebben een heel originele stijl, die het midden houdt tussen industrieel (met gekke leidingen en meetkastjes op de muren), grappig-romantisch (met psychedelisch bloemetjesbehang) en heel woonblad-hip.

Hotel exquis Parijs Vanaf €67, 74 rue de Charonne (11e arron.), hotelexquisparis.com. Info & boeken.

Hôtel Paradis

Hotel tout confort’ staat er in ouderwetse letters op de gevel. Een knipoog naar het verleden en ook het interieur van dit nieuwe hotel op loopafstand van Gare du Nord zit vol vintage-elementen. Over het geheel genomen is de stijl echter modern met een speciale vermelding voor de originele bedhoofden (net grote vingers!).

leuke design hotels weekendje in Parijs stedentrip

Vanaf €97, 41 rue des Petites Ecuries (10e arron), hotelparadisparis.com. Info & boeken. 

Le 9Hotel Montparnasse

Normaal gesproken zijn tuinen alleen voorbehouden aan de grote luxehotels in Parijs. Maar het tweede adres van Le 9Hotel heeft een heuse binnentuin (ok klein, maar toch!). De interieurontwerper gebruikte de groentinten van buiten meteen ook in de moderne en sobere kamers van het hotel.

leuke design hotels weekendje in Parijs stedentrip

Vanaf €92, 76 rue Raymond Losserand, 14e, le9hotel.com. Info & boeken. 

Hotel Fabric

Een vrolijke mengelmoes van de meest uiteenlopende stijlen en kleuren vind je in dit nieuwe viersterren hotel in een voormalige textielfabriek. Gelegen in de buurt van Bastille, uitgaansbuurt bij uitstek en tevens niet ver van de Marais.

leuke design hotels weekendje in Parijs stedentrip

Vanaf €143, 31 rue de la Folie Méricourt, 11e, hotelfabric.com. Info & boeken.

Hôtel du Temps

Dit hotel aan de rand van de steeds maar hipper wordende SoPi en past qua stijl helemaal bij zijn modieuze locatie. De strakke witte kamers zijn opgefleurd met gordijnen en meubelstoffen met exotische prints die je ook in de Vogue tegenkomt. Bedacht door de ontwerpster Dorothée Meilichzon, die ook het trendy Café Pinson inrichtte, en het onlangs geopende viersterrenhotel Le Bachaumont, waarover meer in ons andere artikel!

leuke design hotels weekendje in Parijs stedentrip

Vanaf €120, 11 rue de Montholon, 9e, hotel-du-temps.fr. Info & boeken

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage!

LEES OOK:
5 superhotels op de Rive Gauche in Parijs
6 trendy nieuwe hotels Rive Droite in Parijs
10 kindvriendelijke hotels in Parijs voor gezinnen
5 leuke budgethotels in Parijs
Josee’s favoriete hotel in Parijs

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Hippe Hotels Parijs

Eén reactie op “7 hippe hotels in Parijs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *