frankrijk.nl

Hotel Mademoiselle aan de Côte d’Azur

Attentie: bijzonder adres! Juan-les-Pins heeft een ‘patisserie-hotel’ op nog geen 100 meter van het strand. De inrichting is al bijzonder, met verrassende thema’s en de grappigste details. Maar de kers op de taart zijn de versgebakken koekjes die hier elke dag in je kamer liggen.

Hotel Mademoiselle, zulke vrolijke en artistieke hotelletjes komen we niet vaak tegen aan de Côte d’Azur. Dat vonden ook de eigenaren Alexandra en Alain Dupoux, die 2 jaar geleden hun banen in de reclame opzegden in Parijs om in Zuid-Frankrijk een nieuw leven te beginnen met hun jonge zoon. Volgens hen was het hoog tijd dat  Juan-les-Pins een modern adres kreeg. Hun idee: een betaalbaar driesterrenhotel creëren voor mensen die als ze op reis zijn juist  iets heel anders willen dan wat ze thuis al hebben. Dus geen herkenbaar huiselijk gevoel, maar een interieur dat zo verrast dat gasten het bij het ontbijt over niets anders hebben.

kamers hotel Mademoiselle

Sprookjesachtig design

Die missie is geslaagd denken wij, want de 14 kamers van Hotel Mademoisselle zijn inderdaad anders dan anders. Behang met een bosmotief, hertenkopjes boven je bed, wolkenlampjes en vogeltjes op de muur… De sfeer is sprookjesachtig en dromerig met kitsche details of ineens strak en bling-bling, zoals de gouden kamer. En nee hoor, daar komen niet alleen jonge trendy mensen op af zeggen de eigenaren, maar ook oudere stellen en gezinnen met kleine kinderen. Al heeft iedereen wel duidelijke eigen voorkeuren voor bepaalde kamers.

gouden kamer Hotel Mademoiselle Juan Les PinsDie voelen zich waarschijnlijk prima thuis bij het andere originele concept achter Hotel Mademoiselle: naast een slaapadres is dit namelijk ook een patisserie-theesalon. Gastvrouw Alexandra leeft zich elke dag uit in de keuken op zoete baksels die gasten van binnen en buiten het hotel kunnen proeven in de kleine theesalon of in de zonnige patio. Hotelgasten krijgen daarbij wel een voorkeursbehandeling want elke dag liggen er versgebakken koekjes onder een stolp in je kamer. Zandkoekjes, vanillekoekjes, koekjes met groen thee, cookies, allemaal even lekker!

hotel mademoissel hip adres aand de Cote d-Azur

En alsof interieur en patisserie dit driesterren hotel al niet uniek maakten, is daar ook nog de ligging. Midden in het leuke Juan-les-Pins, direct achter de strandboulevard in een voetgangersstraatje vol restaurants. Een levendige plek inderdaad, dus na het strand spring je even onder de douche in je hotelkamer en daarna kun je meteen beneden op een terras gaan zitten. Tot middernacht blijft het bruisen in de straat, dus voor mensen die vroeg naar bed willen is deze locatie niet ideaal (vraag dan de tuinkant). Maar wie wil er nou vroeg naar bed als je op vakantie bent aan de Côte d’Azur?

Kamers vanaf €100, meer informatie en boeken

PLUS+

– Elke middag ruikt het hele hotel naar de versgebakken koekjes van eigenaresse/patissière Alexandra.

– Strandhanddoeken te leen voor hotelgasten.

– Op 5 minuten lopen van het hotel ligt de pier van waar de boten naar Saint-Tropez en Cannes vertrekken, lekker filevrij over het water.

– Honden, mits van klein formaat, zijn welkom.

MIN-

– De kamers bestaan in 3 afmetingen: M, L en XL. Maar de M staat hier voor MINI (13m2!) en niet voor Medium. Dit gaat echter om 2 (budget)kamers, de overige 12 zijn 20m2 of groter.

Lit nuage in hotel Mademoiselle

Suite romantique Hotel Mademoiselle

LEES OOK:
7x zien & doen in Antibes
Mooie kustwandeling van Antibes-Juan-les-Pins

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *