frankrijk.nl

7x zien & doen in Antibes

Antibes is een van de mooiste badplaatsen van de Côte d’Azur. Je kunt er verse vis eten, rondkijken in het mooie oude centrum of langs zee lopen in de voetsporen van bekende schilders… Myrthe ging op zoek naar de leukste plekken in dit sfeervolle havenstadje.

1. Slenteren door bloemenwijk Safranier

In deze wijk vind je de twee mooiste straatjes van Antibes: Rue du Haut Castelet en Rue du Bas Castelet. Heerlijk om doorheen te slenteren en je te verwonderen over de talloze mooie bloemen en portiekjes.

Slenteren door bloemenwijk Safranier in Antibes

2. Lunchen bij La Cour des Thés

Even ontsnappen aan de mensen en het verkeer in de prachtige binnenplaats van La Cour des Thés, waar Valérie en haar zoon je de heerlijkste lunchgerechten en taartjes serveren. Geen standaardbroodjes, maar bijzondere combinaties en plaatselijke specialiteiten. Aanrader: de oeuf cocotte, die aan tafel wordt bereid in een speciaal voor het restaurant gemaakte glazen eierkoker.

Lunchen bij La Cour des Thés in Antibes

3. La Route des Peintres lopen

Antibes is en was een inspiratiebron voor talloze schilders: onder andere Monet en Picasso verbleven er. Het toerismebureau heeft een route uitgezet met een aantal van hun bekendste werken. De schilderijen staan verspreid door heel Antibes en kun je bekijken op de plek waar ze geschilderd zijn!

La Route des Peintres - The Painters' Trail in Antibes

4. Naar de markt (antiek, vis, Provençaalse producten)

De bekendste markt van Antibes is de Provençaalse markt, die iedere dag van de week te vinden is op de Cours Masséna. Hier kun je tussen de locals verse groenten, fruit en lekkernijen als olijven kopen. Elke ochtend verkopen vissers hun vangst vlakbij de Port Vaubun, de grootste jachthaven van de Middellandse Zee. De inwoners van Antibes halen hier graag hun verse vis. Een andere leuke drukke markt is de antiekmarkt. Op het centrale Place Nationale is er iedere zaterdag een antiekmarkt met vintage tassen, schilderijen, servies, boeken. Fantastisch sfeertje!

Naar de markt (antiek, vis, Provençaalse producten) in Antibes

5. Vis en fruits de mer eten

Met de zee zo dichtbij wil je natuurlijk verse vis eten! Een goed visrestaurant in Antibes is Albert Premier, aan de gelijknamige boulevard. Hier kun je voor minder dan €30 genieten van een menu met afwisselende visgerechten, zoals inktvissalade en een mixed grill van vis en schaaldieren.

antibes-fruits-de-mer-eten-bij-albert-premier

6. Winkelen in Rue James Close

Het oude centrum van Antibes bestaat uit veel smalle straten. Sommige van die straatjes zijn echte parels, zoals Rue James Close. Hier laat je de meeste toeristen even achter je en kun je rustig rondsnuffelen in leuke boetiekjes. Tip: Le Vélo de Léon, een papier- en cadeauwinkel om blij van te worden, en La Nomade, een concept-store met producten van Franse makers.

Winkelen in Rue James Close

7. Taartjes eten bij Patisserie Cottard

Deze patisserie met restaurant werd in 2014 geopend door meester-patissier Christian Cottard en zijn vrouw. Cottard, die de onderscheiding Le Meilleur Ouvrier de France kreeg, opende in 2015 ook een patisserieschool op de bovenste verdieping van het pand, waar zowel ervaren als onervaren liefhebbers aan de slag kunnen. Niet alleen de taartjes zijn een genot: ook de gerechten in het restaurant zijn puur, simpel en een lust voor oog en maag!

Taartje bij Patisserie Cottard in Antibes

Onderschrift Myrthe GalleLEES OOK:
Filmpje: Antibes, pure charme aan de Côte d’Azur
Wow! Mooie kustwandeling Antibes-Juan-les-Pins
No. 28: mooie studio’s tussen Antibes en Juan-les-Pins
De mooiste badplaatsen vlak bij Nice

Tekst & beeld: Myrthe Galle (i.s.m. Zoover), behalve foto Albert Premier CC/FB

Eén reactie op “7x zien & doen in Antibes”

  1. goede en nuttige informatie,wil er wel heen.Kan dit met de TGV?groetjes,jacques

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *