frankrijk.nl

Spijbelen in het Collège Hôtel in Lyon

Design en brocante gaan hand in hand in dit opvallende themahotel in Lyon. Ontbijten doe je er in een klaslokaal, de receptie zit verborgen achter een ouderwets gymtoestel, maar de ‘slaapzalen’ zijn weer uiterst strak en modern.

2-College-Hotel-Lyon-Frankrijk-nlBijzonder hotel in Lyon

Het blijft een van de allerleukste slaapadressen in Lyon: het Collège Hôtel. Uiterst centraal gelegen en origineel ingericht. De openbare plekken van dit hotel lijken namelijk op een Franse school uit de jaren 60. Overal hangen mooie oude schoolplaten en zwart-wit klassefoto’s. In de ontbijtzaal staan schoolbanken en houten vitrinekasten. En in de lounge kijk je vanuit leren chesterfields uit op een houten turnkast, waarachter de receptionisten zitten. De eigenaren hebben er meerdere jaren over gedaan om al dit oude schoolmeubilair te verzamelen op brocantes en vlooienmarkten. Maar zo old school als het hotel er beneden uit ziet, zo modern is de inrichting van de rest van het gebouw.

1-College-Hotel-Lyon-Frankrijk-nlMidden in de wijk Vieux-Lyon

Om in het kostschool-thema te blijven, moeten gasten bordjes naar de ‘dortoirs’ (slaapzalen) volgen om bij de (individuele, wees gerust) hotelkamers te komen. Het trappenhuis heeft ruw betonnen muren en de hotelkamers zijn spierwit met designmeubels, zoals Artemide-lampen en metalen kluisjeskasten van Tolix. Sommige kamers hebben uitzicht op de Notre-Dame de Fourvière, de mooie basiliek van Lyon. Als je het Collège Hôtel uitloopt sta je midden in Vieux-Lyon, een prachtige oude wijk vol monumentale huizen, leuke winkels en restaurantjes. In dit deel van de stad vind je ook de meeste traboules, de beroemde passages uit de renaissancetijd, en als je de Saône oversteekt ben je binnen tien minuten op het Presqu’île, het 19-eeuwse centrum van Lyon.

€125-€155 (2-pers.) Meer informatie & boeken. 

PLUS +
– Gratis drankjes in de koelkast op de gang en de uitstekende ligging van het hotel (midden in Vieux-Lyon).
– Bij mooi weer wordt het ontbijt (€14) geserveerd op het dakterras.

MIN –
Mooi die spierwitte slaapkamers en badkamers, maar met zo’n kleur kom je wel snel een vlek of pluisje tegen…

4-College-Hotel-Lyon-Frankrijk-nl

3-College-Hotel-Lyon-Frankrijk-nl LEES OOK:
Inchecken bij het altaar: hip kloosterhotel in Lyon
Cour des Loges, luxe charmehotel in Vieux-Lyon

Eén reactie op “Spijbelen in het Collège Hôtel in Lyon”

  1. Merel schreef:

    Idee als overnachtingsadres voor de wintersportvakantievakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.