frankrijk.nl

Reportage

Un Lit au Pré is een bijzonder kampeerconcept in Frankrijk, waarbij je kunt overnachten in romantische tenten die staan op mooie natuurlijke boerderijen.

Wat een fijne herinneringen hebben wij thuis aan onze logeerpartijtjes bij Het BoerenBed. Ook al is het inmiddels heel wat jaren geleden, mijn dochters ogen gaan onmiddellijk twinkelen als ik haar vraag wat ze nog weet van dat verblijf. “Oh, de bedstee mam, dat was zo cool! En de paarden vóór ons in de wei! O ja en het uitlaten van de huisgeit en het eieren rapen.” We reizen heel wat af maar in dit geval is het overduidelijk: deze boerenbeleving is goed verankerd in dat koppie van haar.

3-Un-lit-au-pre-Boerenbed-Lorraine-Noble-Tente

Ouderwets landleven

Dit unieke Nederlandse concept is intussen ook de grens overgegaan. Het BoerenBed heeft sinds enkele jaren ook een Franse variant, met de naam Un Lit au Pré (een bed in het weiland). De formule is precies hetzelfde: slapen in een ongekend ruime en comfortabele canvastent – inclusief water, toilet en slaapkamers met echte bedden  – met een bijzondere inrichting die herinnert aan het landleven van vroeger.

De tenten van Un Lit au Pré staan in diverse Franse gebieden: Lorraine, Bretagne, Normandië, Auvergne en Pays de la Loire.  En vanaf de zomer van 2019 ook op Corsica! De selectie van de locaties is streng, alleen boerderijen waar de eigenaren een betrokken rol spelen bij het behoud van het landelijk gebied, komen in aanmerking. Ook de tenten staan allemaal in de onmiddellijke omgeving van een natuurgebied of landgoed.

Bedstee en potkachel

De tent is geschikt voor maximaal 6 personen en bestaat uit een heuse slaapkamer, een stapelbedstee en een echte bedstee voor kinderen. Bij Un Lit au Pré reis je namelijk ook een beetje terug in de tijd. Andere nostalgische elementen in de tent zijn de poepdoos (jaja, met doortrektouw!), de koelkist, de koffiemolen en de  potkachel. Om de tent heen is veel ruimte en een grote picknicktafel zorgt voor nog meer buitenplezier. Douchen kun je bij de boerderij of je hebt de luxe genomen van een tent met eigen badkamer! Vaak zijn daar ook simpele boodschappen te koop, zodat je zo lang mogelijk uit de hectiek van het moderne leven kunt blijven.

Wakker worden in un lit au pre

Kortom, een echt unieke manier van kamperen, een feest voor de kinderen en ruimte, rust en nostalgie voor de ouders. Je ervaart er heel snel zo’n gevoel van niets moet, alles mag. Je leeft in het ritme van de natuur en je geniet van de simpele dingen die het leven mooi maken. De iPads, gamestations of smartphones kunnen dus thuisblijven… De kinderen zijn veel te druk met (het kijken naar) koeien melken, geiten uitlaten, eieren rapen en konijntjes zoeken. Een beleving die ze niet snel zullen vergeten!

Tekst: Josee Schouten

Voor meer informatie over de Franse plekjes van Het Boerenbed klik hier.

Lees ook:
Slapen op een boerderij in Bretagne
Glamping op een paardenboerderij

2 reacties op “Nostalgische tentvakantie bij de boer”

  1. Bestaat dit initiatief ook in België?

    met dank voor uw antwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *