frankrijk.nl

Over ons

frankrijk.nl wordt gemaakt door twee vrouwen met een passie voor Frankrijk.


Nicky Bouwmeester

Nicky Bouwmeester
Nicky, reisjournalist en voormalig hoofdredactrice van het Nederlandse tijdschrift En France, woont intussen 16 jaar in Parijs, niet ver van Montmartre. Vanaf deze aangename plek houdt ze voor frankrijk.nl in de gaten wat nieuw, hip en bijzonder is in Frankrijk. En omdat ze getrouwd is met een Fransman schrijft ze ook vaak over haar persoonlijke indruk van de Franse manier van leven.

Favoriete Franse streken: De Lot (mooi en authentiek platteland), Charente-Maritime (kust en oesters), Drôme provençale (al het fijne van de Provence maar rustiger) en Frans Baskenland (die witte dorpen in de bergen, zou er kunnen wonen!).

Ideale vakantiehuis: Kidsproof en oudervriendelijk! : -) Met – tegen beter weten in – graag een hangmat in de tuin en liefst ook inspirerende eigenaren die af en toe aanschuiven voor een glas wijn om over hun leven vertellen.

Lievelingsplek in Parijs: Rue de Monpensieur, vooral s’avonds een erg fotogeniek straatje in het 1e arrondissement. Leuke restaurants, feestelijk terras met lampjes erboven, een theater als op een oude ansichtkaart en het al even mooie Palais-Royal ligt er vlak naast.

Guilty pleasures: alle 365+ Franse kazen en éclair au chocolat.

Hoog op de bucketlist: Heel Corsica rondrijden in een jeep, inclusief het schiereiland Cap de Corse en de Désert des Agriates bij Calvi.

[email protected]


Josee Schouten

 

Josee

 

Josée, oprichtster van frankrijk.nl, is al 25 jaar lang op zoek naar de leukste vakantieadressen in Frankrijk. Als voormalig eigenaresse van de reisorganisatie Het Frankrijk Huis reisde ze jarenlang door alle Franse regio’s en dat doet ze nog altijd, bij voorkeur per e-bike, in een cabrio of op de ski’s!

Ideale vakantieadres: Kleinschalig, uniek-in-zijn-soort, hip (van flowerpower, camp tot überdesign) en vooral met een persoonlijke ontvangst.

Bijzondere ontmoeting: Lidewij van Wilgen, wijnmaakster in de Languedoc. Wat een stoer mens!

Mooiste sneeuwervaring: De zon zien opkomen vanaf de besneeuwde bergtoppen van Serre Chevalier en daarna afdalen over de maagdelijke pistes. Absoluut wow-moment!

Fijnste Franse ontdekking: Omble chevalier, witvis uit het meer van Genève en in de oostelijke Franse regio’s  op de kaart te vinden. Alsof er een engeltje..

Favoriete Franse woorden: saperlipopette, éternuer, caoutchouc (omdat het zo lekker door de mond rolt!)

Hoog op de bucketlist: Heb je even? Afdaling Vallée Blanche in Chamonix, jetsetdagje in Saint-Tropez (inclusief nacht op jacht!), luchtballonvaart in de Franse Alpen, fietstocht langs de Loire, naar Musée de Louvre in Lens, roadtrip met een VW busje door de Provence!

[email protected]