frankrijk.nl

Over ons

Qui sommes nous Josee Carole Nickyfrankrijk.nl wordt gemaakt door drie vrouwen met een passie voor Frankrijk.


Nicky Bouwmeester

Nicky Bouwmeester
Nicky, reisjournalist en voormalig hoofdredactrice van het Nederlandse tijdschrift En France, woont intussen 12 jaar in Parijs, niet ver van Montmartre. Vanaf deze aangename plek houdt ze voor frankrijk.nl in de gaten wat nieuw, hip en bijzonder is in Frankrijk. En omdat ze getrouwd is met een Fransman schrijft ze ook vaak over haar persoonlijke indruk van de Franse manier van leven.

Favoriete Franse streken: De Lot (mooi en authentiek platteland), Charente-Maritime (kust en oesters), Drôme provençale (al het fijne van de Provence maar rustiger) en Frans Baskenland (die witte dorpen in de bergen, zou er kunnen wonen!).

Ideale vakantiehuis: Kidsproof en oudervriendelijk! : -) Met – tegen beter weten in – graag een hangmat in de tuin en liefst ook inspirerende eigenaren die af en toe aanschuiven voor een glas wijn om over hun leven vertellen.

Lievelingsplek in Parijs: Rue de Monpensieur, vooral s’avonds een erg fotogeniek straatje in het 1e arrondissement. Leuke restaurants, feestelijk terras met lampjes erboven, een theater als op een oude ansichtkaart en het al even mooie Palais-Royal ligt er vlak naast.

Guilty pleasures: alle 365+ Franse kazen en éclair au chocolat.

Hoog op de bucketlist: Heel Corsica rondrijden in een jeep, inclusief het schiereiland Cap de Corse en de Désert des Agriates bij Calvi.

[email protected]

Banner_Social-frankrijk-nl

Josée Schouten

Josee

Josée, oprichtster van frankrijk.nl, is al 25 jaar lang op zoek naar de leukste vakantieadressen in Frankrijk. Als voormalig eigenaresse van de reisorganisatie Het Frankrijk Huis reisde ze jarenlang door alle Franse regio’s en dat doet ze nog altijd, bij voorkeur per e-bike, in een cabrio of op de ski’s!

Ideale vakantieadres: Kleinschalig, uniek-in-zijn-soort, hip (van flowerpower, camp tot überdesign) en vooral met een persoonlijke ontvangst.

Bijzondere ontmoeting: Lidewij van Wilgen, wijnmaakster in de Languedoc. Wat een stoer mens!

Mooiste sneeuwervaring: De zon zien opkomen vanaf de besneeuwde bergtoppen van Serre Chevalier en daarna afdalen over de maagdelijke pistes. Absoluut wow-moment!

Fijnste Franse ontdekking: Omble chevalier, witvis uit het meer van Genève en in de oostelijke Franse regio’s  op de kaart te vinden. Alsof er een engeltje.. 

Favoriete Franse woorden: saperlipopette, éternuer, caoutchouc (omdat het zo lekker door de mond rolt!)

Hoog op de bucketlist: Heb je even? Afdaling Vallée Blanche in Chamonix, jetsetdagje in Saint-Tropez (inclusief nacht op jacht!), luchtballonvaart in de Franse Alpen, fietstocht langs de Loire, naar Musée de Louvre in Lens, roadtrip met een VW busje door de Provence!

[email protected]


Carole Gölitz

Carole Goelitz

Onze echte Française! Maar wel eentje die zich inmiddels een halve-Nederlandse voelt, zo gek is Carole op Haarlem waar ze nu 10 jaar woont. Ze is al 17 jaar reisprofessionnal en was onder meer marketing-directrice van Atout France (het Frans Bureau voor Toerisme in Amsterdam). Carole houdt van Hollandse fietsen, de Franse gastronomie en ze heeft licht verslaafde trekjes op het gebied van social media, waar ze werkelijk alles over weet.

Favoriete Franse streken: Bretagne (kan niet anders als Bretonse!), Corsica (het mooiste eiland van de Méditerranée en de Corsicanen kunnen het zo goed vinden met de Breton ;-)), en de regio Parijs (omdat ik gek ben op steden die bruisen, ik vind in Parijs energie en creativiteit)

Leukste Franse social media: Confidentielles, Le Bonbon, MylittleParis : 3 blogs die me inspireren en waar ik blij van word. Voor Parijs ben ik dol op de Twitter-account van @Paris_by_Elodie, ze heeft zulke goede tips, en voor het Franse nieuws door de ogen van een Nederlander, volg ik ook Stefan de Vries @stefandevries.

Onmisbare Apps: Waze voor in de auto, RATP voor de metro in Parijs, Google Maps voor alles. Wat betreft websites en apps van Franse bestemmingen wil ik niemand voortrekken of jaloers maken, dus dat zeg ik liever niet ! : -)

Om te zoenen: Biarritz op de Pont du Diable of Ile de la Réunion bij de
Takamaka canyon voordat je naar beneden gaat.

Guilty pleasure: een royaal plateau met fruits de mer waar ik minimaal 2 uur van kan eten en daarna een tarte tatin.

[email protected]

1 jaar frankrijk.nl door Josee Schouten