frankrijk.nl

Over ons

frankrijk.nl wordt gemaakt door vrouwen met een passie voor Frankrijk.


Nicky Bouwmeester

Nicky Bouwmeester
Nicky, voormalig hoofdredactrice van het tijdschrift En France, woont al bijna 20 jaar in Frankrijk. Eerst 17 jaar in Parijs en tegenwoordig in Bordeaux. Vanuit deze mooie zuidelijke stad houdt ze in de gaten wat nieuw, hip en bijzonder is in Frankrijk. En omdat ze getrouwd is met een Fransman, schrijft ze ook vaak over haar persoonlijke indruk van de Franse manier van leven.

Favoriete Franse streken: De Lot (mooi en authentiek platteland), Charente-Maritime (kust en oesters), Drôme provençale (al het fijne van de Provence maar rustiger) en Frans Baskenland (vooral de witte bergdorpen).

Lievelingsplek in Parijs: Rue de Monpensier, vooral s’avonds een  fotogeniek straatje in het 1e arrondissement. Leuke restaurants, feestelijk terras met lampjes erboven, een theater als op een oude ansichtkaart en het al even mooie Palais-Royal er vlak naast.

Ideale vakantiehuis: Eentje met een hangmat in de tuin en liefst ook leuke eigenaren die af en toe aanschuiven voor een glas wijn en over hun Franse leven vertellen.

Guilty pleasures: alle 365+ Franse kazen, éclair au chocolat en wijn uit de Bourgogne.

Hoog op de bucketlist: Corsica rondrijden in een jeep, inclusief het schiereiland Cap de Corse en de woestijn van de Agriates zien bij Calvi.

[email protected]


 

Danielle, werkt al ruim 25 jaar in het toerisme en Frankrijk en de Franse taal is altijd een rode draad in haar werk geweest. Toen ze mid-twintig was heeft ze in Frankrijk gewoond en gewerkt en tevens later werkervaring opgebouwd bij o.a. de Franse spoorwegen (SCNF) en als productmanager bij Vacansoleil. Ze houdt zich voor frankrijk.nl bezig met partnerships.

Ideale vakantieadres: Kleinschalig en uniek en het liefst met uitzicht op zee!

Favoriete regio’s: Bretagne en Corsica.

Mooiste sneeuwervaring: In La Plagne met een snowboard van een steile helling zonder ooit één les te hebben genomen.

Favoriet Franse woord: coquelicot (klaproos)

Hoog op de bucketlist: parapente in de Franse Alpen!


Josee Schouten

 

Josee

 

Josee, oprichtster van frankrijk.nl, is al 27 jaar lang op zoek naar de leukste vakantieadressen in Frankrijk. Als voormalig eigenaresse van de reisorganisatie Het Frankrijk Huis reisde ze jarenlang door alle Franse regio’s en dat doet ze nog altijd, bij voorkeur per e-bike, in een cabrio of op de ski’s!

Ideale vakantieadres: Kleinschalig, uniek-in-zijn-soort, hip (van flowerpower, camp tot überdesign) en vooral met een persoonlijke ontvangst.

Bijzondere ontmoeting: Lidewij van Wilgen, wijnmaakster in de Languedoc. Wat een stoer mens!

Mooiste sneeuwervaring: De zon zien opkomen vanaf de besneeuwde bergtoppen van Serre Chevalier en daarna afdalen over de maagdelijke pistes. Absoluut wow-moment!

Fijnste Franse ontdekking: Omble chevalier, witvis uit het meer van Genève en in de oostelijke Franse regio’s  op de kaart te vinden. Alsof er een engeltje…

Favoriete Franse woorden: saperlipopette, éternuer, caoutchouc (omdat het zo lekker door de mond rolt!)

Hoog op de bucketlist: Heb je even? Afdaling Vallée Blanche in Chamonix, jetsetdagje in Saint-Tropez (inclusief nacht op jacht!), luchtballonvaart in de Franse Alpen, fietstocht langs de Loire, naar Musée de Louvre in Lens, roadtrip met een VW busje door de Provence!

[email protected]