frankrijk.nl

Mooie films, docu’s en series op TV5MONDE t/m december

Laat de donkere dagen maar komen, want TV5MONDE heeft weer vele goede programma’s op de planning. Onze tv-selectie voor de komende maand, waaronder films met Alain Delon en Yves Montand.

Franse speelfilms

LA MENACE 
donderdag 30 november, 21.00 uur (NL ondertiteld)

Yves Montand speelt de hoofdrol in deze politiefilm uit 1977. Samen met zijn minnares Dominique leidt Henri (Montand) een transportbedrijf. Henri wordt echter verliefd op de knappe Julie en staat op het punt Dominique te verlaten. Zij is razend, confronteert haar rivale en pleegt daarna zelfmoord. Maar de politie denkt dat het om moord gaat en Julie wordt beschuldigd…

ROSY
zondag 3 december, 21.00 uur (NL ondertiteld)

Als ze hoort dat ze aan multiple sclerose lijdt, een ongeneesbare auto-immuunziekte, besluit de 21-jarige Marine op een lange reis te gaan. Naar Nieuw-Zeeland om haar lichaam te herontdekken, naar Birma om geestelijke rust te vinden en naar Mongolië om haar ziel terug te vinden.

TV5 film Rossy

MÉLODIE EN SOUS-SOL
donderdag 7 december, 21.00 uur (NL ondertiteld)

Gangsterfilm uit 1963, met Jean Gabin en Alain Delon. De oude gangster Charles (Gabin), is weer thuis na 5 jaar gevangenisstraf. Hij wil in het buitenland van zijn pensioen genieten. Maar daarvoor wil hij nog één laatste, magistrale overval plegen. Met de jongere misdadiger Francis ( Delon) en Louis, zijn zwager, besluit hij om een casino aan de Côte d’Azur te overvallen.

TV5MONDE

TV-series

LE MENSONGE – 4 afleveringen
dinsdag 14 & 21 november, 21.00 uur (NL ondertiteld)

Daniel Auteuil speelt in deze recente Franse miniserie de burgemeester van het fictieve Castel-sur-Mer. Hij staat op het punt om senator te worden, maar dan beschuldigt zijn kleinzoon Lucas, met wie hij heel close is, hem plots van incest. Uitgezonden op 2 data, met 2 afleveringen direct na elkaar.

LA CHANCE DE TA VIE – 8 afleveringen
Vanaf donderdag 23 november, 18.30 uur (NL ondertiteld)

Satirische serie over een gezin dat naar Genève verhuist nadat ze miljoenen hebben gewonnen in de lotto. Loïc, voorheen werkeloos en een beetje een loser, wil het geld gebruiken om het beroemde horlogemerk Montrex over te nemen, omdat dat zijn vader benadeeld heeft. Maar dan komt hij terecht in de voor hem onbekende wereld van geld en macht…

CEREBRUM – 10 afleveringen
Vanaf vrijdag 15 december, 21.00 uur (NL ondertiteld)

In deze Frans-Canadese serie werken Henri en allebei op de afdeling psychiatrie in een nationale gezondheidsinstelling. Ze zijn getrouwd en hebben twee tieners. Op een dag verdwijnt Anne. Wie wil haar kwaad doen? Iemand uit haar omgeving, een patiënt? Er start een onderzoek.

TV5MONDE

Franse documentaires

Comment Lemmy Caution et OSS 117 ont sauvé les films d’espionnage made in france… Ou pas !
maandag 27 november om 12.30 uur (NL ondertiteld)

Documentaire over het grote succes van de Franse spionnenfilms Lemmy Caution en OSS 117 . Lemmy Caution was een serieuze hit in de jaren ’50. OSS 117 verwijst naar een recentere serie filmkomedies met acteur Jean Dujardin in de hoofdrol, gebaseerd op spionnenromans uit de jaren ’50. Hij speelt daarin een soort mislukte James Bond, die de domste dingen doet en behoorlijk macho en seksistisch is.

LE TEMPS DES FORÊTS
zondag 26 november, 21.00 uur (NL ondertiteld)

Filmdocumentaire uit 2018 die in Frankrijk te zien is geweest in de bioscoop. Het Franse bos beleeft een ongekende fase van industrialisatie. Door zware mechanisatie, monoculturen, meststoffen en pesticiden volgt het bosbeheer in versneld tempo het intensieve landbouwmodel. Van Limousin tot Les Landes, deze documentaire brengt je in het hart van de industriële bosbouw en laat zien wat de alternatieven zijn.

LE DERNIER CHANT DE LA BALEINE
dinsdag 28 november, 18.40 uur (NL ondertiteld)

Mooie documentaire van Julien Robichaud die zich inzet voor de bescherming van walvissen. Momenteel zijn er nog ongeveer 350 zwarte walvissen over in de wateren ten oosten van Canada, waaronder net honderd vrouwtjes. Botsingen met schepen, visnetten, vervuiling… de soort krijgt met vele gevaren te maken.

ALAIN DELON, LA BEAUTÉ DU DIABLE ET LES FEMMES
maandag 25 december om 12.30 uur (NL ondertiteld)

Claudia Cardinale, Monica Vitti, Brigitte Bardot … Alain Delon heeft met de mooiste actrices samengespeeld. Sommige hiervan hebben zelfs zijn leven gedeeld: Romy Schneider, Mireille Darc en Anne Parillaud. Vrouwen hebben altijd een belangrijke plaats ingenomen in het leven van deze iconische Franse acteur.

TV5MONDE

ET DIEU CRÉA BARBIE
woensdag 27 december om 21.00 uur (NL ondertiteld)

Meer dan 60 jaar nadat ze door Mattel gecreëerd werd, blijft Barbie modern. De pop is veel meer dan een eenvoudig speeltje, het is een icoon van de popcultuur geworden. Haar onwaarschijnlijke maten garanderen een planetair succes, maar geven ook aanleiding tot veel kritiek. Deze documentaire uit 2023 blikt terug op de geschiedenis van de beroemde Barbie.

TV5MONDE

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE vind je op deze kanalen: Ziggo 71 • T-Mobile 421

LEES OOK:
Culinaire programma’s op TV5MONDE
Secrets d’histoire, Franse successerie op TV5MONDE

Beeld: copyright TV5MONDE/Roissy films

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *