frankrijk.nl

Le Petit Château, vakantiehuis in de Lot

Deze Nederlanders hebben een sfeervol huis in de buurt van de rivier Dordogne en verhuren daar ook een gîte voor 5 personen. Heerlijke locatie op het platteland omringd door veel bekende bezienswaardigheden. En als je een dagje niet zelf wilt koken, dan serveren Ria en Joop een table d’hôtes en op verzoek ook het ontbijt

Wow. Drie prachtige departementen liggen aan je voeten op dit vakantieadres! Bij Le Petit Château verblijf je in het noorden van de authentieke Lot, vlak bij bekende bezienswaardigheden als de Gouffre de Padirac en Rocamadour. In noordelijk richting kun je ook de Corrèze verkennen, met mooie plaatsjes als Collonges-la-Rouge en Turenne op maar een half uur rijden.Terwijl ook het oosten van de Dordogne (Sarlat, Beynac, La Roche-Gageac) heel goed te doen is voor een dagje!

Le Petit Chateau - Chardonnay kamer

Hun ‘kasteeltje

Heerlijk, die veelzijdige omgeving, en het slaapadres zelf heeft ook veel charme. Mooi rustig gelegen aan een stille landweg op steenworp van de rivier. Een klein kasteeltje zoals de naam zegt? Ja bijna wel!  Het huis heeft de traditionele architectuur van de Lot, met een torenkamer en een dak van leisteen. De gîte bevindt zich op de begane grond en heeft een eigen ingang. Gasten hebben er beschikking over twee romantische tweepersoons-slaapkamers (met kroonluchters en baldakijnen!), een knusse éénpersoonsslaapkamer, een badkamer, een woonkeuken en een eigen terras.

gite vakantiehuis dordogne en lot Nederlanders

Ruime tuin met zwembad

Vanuit de openslaande deuren in de twee grotere slaapkamers loop je ’s ochtends zo met je koffie of thee de mooie tuin in. Er is een middelgroot (ecologisch)zwembad omring door een grote heg: fijn voor privacy én tegen de wind. Je zit daar zo lekker kalm, het enige geluid dat je hoort zijn af en toe de boerengeluiden van de ezels en tokkende kippen van de buurman.

Rustgevende vakantie op het Franse platteland

Riant toeven dus in deze mooi onderhouden tuin, met hangmatten en ook een BBQ die je mag gebruiken. Ria en Joop zijn bovendien hele hartelijke hosts. Mocht je een keer geen puf hebben om te koken, dan bereiden zij een Frans diner (bij hen aan tafel, binnen de gîte of buiten in de tuin).

En ‘s ochtends kun je op verzoek een kakelvers ontbijtje krijgen. Verder zijn de twee ook een goede bron voor insidertips voor de omgeving: ze vertellen je welke streekmarkten het leukste zijn (Bretenoux, Martel en Souillac), wijzen je de mooiste fietstochten  en wandelingen in de omgeving en laten je zien waar je kano’s kunt huren voor een tochtje op de Dordogne.

Le Petit Château, gîte voor 5 personen (3 kamers), vanaf €775/week, meer informatie: www.lepetitchateau.nl

gite vakantiehuis dordogne en lot romantisch

PLUS+
– Twee keer per jaar is er op Le Petit Château ook een beeldhouwweek onder leiding van Marja van Beeldspraak.
– Honden zijn welkom.

gite vakantiehuis dordogne en lot keuken

kanoën op de Dordogne

gite vakantiehuis dordogne en lot

wandelen omgeving Dordogne Lot Correze

LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in de Lot
De 10 mooiste plekken van de Dordogne
Le Gouffre de Padirac, spectaculaire grot in de Lot

Eén reactie op “Le Petit Château, vakantiehuis in de Lot”

  1. Hilde Verstraelen schreef:

    We zijn een gezelschap van 10 personen. 2 gezinnen van 5 personen. We gaan graag samen op vakantie, maar zouden graag voor elk gezin een aparte accommodatie huren. Liefst een accommodatie met min. 3 slaapkamers. Heeft u dit nog ter beschikking voor de periode van 30/07/2022-13/08/2022? Is een kleine hond toegelaten?
    Vriendelijke groeten,
    Hilde Verstraelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *