frankrijk.nl

Parijs als het regent: 7 tips voor gezinnen

Regenachtig tijdens je bezoek aan Parijs? Geen stress, er zijn genoeg leuke dingen om te doen waarbij je het droog kunt houden. Tips voor een dagje ‘sous la pluie’ in de Franse hoofdstad.

Museum pakken

Zoveel leuke musea om uit de kiezen in Parijs! In de grotere, zoals het Louvre, Musée d’Orsay of Centre Pompidou, ben je zo een halve dag onder de pannen. Maar ook in de kleinere musea (zoals deze in de Marais of deze fraaie modemusea) kun je makkelijk een bui uitzitten.

Galerie Dior Parijs

Naar Jardin de Plantes

Wisselvallig weer? In dit grote oude park in het Quartier Latin kun je af en toe schuilen in verschillende natuurhistorische musea en de botanische kassen. Zo heb je een museum met mineralen, eentje met dinosaurusbotten en het grootste is het hoofdmuseum met de Grande Galerie de l’Evolution (foto). En als het weer even droog is kun je genieten van de draaimolen, de dierentuin, de alpentuin of het labyrint bij de belvedère.

Galerie de l'évolution musée histoire naturelle parijs

Rondvaart op de Seine

Tijdens een rondvaarttocht zit je op de meeste bateaux-mouches lekker droog en zo’n boottochtje is altijd leuk! In een uur ontdek je de bekendste monumenten rond de rivier (Louvre, Notre-Dame, Grand Palais, Eiffeltoren) en zie je de bruggen van Parijs van hun mooiste kant! Opstappen kan o.a. bij de Eiffeltoren. Tickets ca. €15 (volw.)/€7 (kind)

regen in Parijs

Warenhuizen en de oude passages

Voor wat grotere kinderen zijn de warenhuizen Galeries Lafayette, Printemps en BHV/Marais altijd een geliefd speelterrein. En met kleintjes zijn de 19e-eeuwse winkelpassages een rustiger alternatief. In Galerie Vivienne en Passage Jouffroy zitten bovendien mooie speelgoedwinkels (Si tu veux jouer, Pain d’épices). Naast die laatstgenoemde passage zit ook Musée Grévin, de Parijse Madam Tussauds.

Galeries Lafayette

Naar het aquarium

Buiten nat? Binnen naar vissen kijken! Tegenover de Eiffeltoren zit het grote moderne Aquarium de Paris, met een haaienbassin en een nieuwe zeemeerminnenshow. Aan de oostkant van Parijs zit ook het veel kleinere, maar evenwel charmante Aquarium de la Porte Dorée (gratis voor kids).

Aquarium de Paris

Flipperkasten in een arcadehal

Niet ver van de grote warenhuizen op Boulevard Haussmann zit een gigantische arcadehal: La Tête dans les Nuages. Racegames, tafelvoetbal, een mini-bowling en computerspelletjes voor verschillende leeftijden! Voor €30 kom je een heel eind, qua activiteiten. Maar let op, in het weekend is het hier vaak een beetje té druk.

arcadehal in Parijs

Le 104: hippe hangplek

Je weet van tevoren nooit wàt, maar in het verrassende culturele centrum Le 104 (‘Le centquatre) gebeurt vaak iets leuks! Jongleurs, toneelspelers, hiphoppers en (break)dansers oefenen hier in de centrale hal of zetten de deur van hun ateliers wijd open. Voor jonge kinderen is er een speelruimte en je kunt rondsnuffelen bij de kringloopwinkel van Emmaüs.

Dans in Le 104 noordoostkant van Parijs

Nog veel meer binnen- en buitentips voor Parijs ontdekken?

Lees onze 25 tips voor Parijs met kinderen & 21 tips voor Parijs met tieners!

LEES OOK:
Stedentrip Parijs? Pak de trein, dat is het snelste
Kindvriendelijke hotels in Parijs
10x doen in Parijs in de herfst
Merde il pleut! 25 weeruitdrukkingen in het Frans

Beeld: Depositphotos.com (Galeries Lafayette, Eiffeltoren, arcadehal, paraplui), Rachella Kingsman (Le 104), Aquarium de Paris, NickyB (Jardin des Plantes), Josee S (Diormuseum)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *