frankrijk.nl

Recept voor kastanje-pompoensoep

Geen twijfel mogelijk: het pompoenenseizoen is aangebroken! Heerlijk in de soep, met een beetje prei erbij. En voor een Franse twist voeg je ook een blikje gekookte kastanjes toe. 

Pompoenen en kastanjes

Ingrediënten

1 pompoen (1 middelgrote of 2 kleine: ongeveer 1 kg. Liefst een biologische, dan hoef je hem niet te schillen)
1-1,5 liter groentebouillon (kippenbouillon kan ook)
1 blik gekookte kastanjes (250 g) of tamme kastanjes in vacuümverpakking (bij biologische winkels en Ekoplaza)
1 kleine prei
2 eetlepels olijfolie of gezouten boter
zout en versgemalen peper
kaneel
gemberpoeder
voor de garnering: biologische crème fraîche, peterselie of kervel.

Bereiding

– Was de pompoen. Snijd in tweeën en verwijder de schil als het geen biologische pompoen is.

– Verwijder de zaden en snijd de pompoen in grote dobbelstenen.

– Bak de prei in de olijfolie in een stoofpan.

– Voeg de pompoen toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten.

– Giet de groentebouillon eroverheen en kook ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen zacht is.

– Voeg de kastanjes toe en kook opnieuw gedurende 5 minuten.

– Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper, een snufje kaneel en 2-3 snufjes gemberpoeder. Goed roeren, proeven en eventueel meer toevoegen.

– Garneer de soep voor het opdienen met een lepel crème fraîche, een takje kervel of peterselie en een paar stukjes kastanje.

– Serveer met een geroosterde snee pain de campagne met gezouten boter.

Carole Goelitz Gastblogger

LEES OOK:
10 herfstproducten op de Franse markt
Runderstoof met donker bier en champignons

Tekst & beeld: Carole Goelitz (behalve beeld links boven Anders Nord/Unsplash).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *