frankrijk.nl

Goedkoop tanken in Frankrijk: tips

Niet alleen in Nederland voel je een tankbeurt tegenwoordig flink in de portemonnee, ook de rit naar Frankrijk is door de stijgende brandstofprijzen duurder geworden. Met deze tips ben je het goedkoopste uit.

Benzineprijzen augustus 2023

Euro 95 Diesel
Nederland 2,004 1,688
Frankrijk 1,876 1,740
België 1,787 1,835
Luxemburg 1,644 1.573

(update: 3/8/2023, bron VAB)

Voordelige brandstofprijzen in België en Luxemburg

De meeste mensen rijden via België naar Frankrijk. Tankstations met de laagste prijzen vind je via carbu.com/belgie en de voordeligste brandstofprijzen tref je als je de snelweg verlaat en bereid ben een stukje om te rijden.

Voor een nog voordeligere tankbeurt rijd je beter even door tot Luxemburg. Want dat scheelt echt een slok op een borrel. Het eerste tankstation, Shell Berchem, vind je vrij snel na het passeren van het landenbordje Luxemburg. De kans is wel groot dat je er in een fikse rij staat; weet dan dat je nog een tankstation gaat tegenkomen voordat je de grens met Frankrijk overgaat. En dat geldt ook voor de terugreis.

tanken vrouw goedkoop frankrijk benzine

Tips voor goedkoop tanken in Frankrijk

Als je tankt langs de Franse tol- en auto(snel)wegen, betaal je vaak de hoofdprijs. Op de B-wegen ben je goedkoper uit. Een handige website om naar alternatieve routes te zoeken is bison-fute.gouv.fr. En er zijn nog meer manieren om je portemonnee plezier te doen.

1. Tank bij de supermarkt/hypermarché

Volgens ANWB geldt in Frankrijk dat onbemande tankstations en die bij grote supermarkten vaak aantrekkelijke tanktarieven hebben. Denk bijvoorbeeld aan Intermarché, E. Leclerc, Super U of Auchan. Dat betekent wel dat je even de autoroute moet verlaten. Het kost dus meer tijd, maar je bent in principe ook minder geld kwijt.

2. Vergelijk tankprijzen in frankrijk

Toch is het aan te raden om van tevoren te checken of je wel écht naar de goedkoopste optie op weg bent. Er bestaan natuurlijk altijd uitzonderingen op de bovenstaande vuistregel. Bekijk de laagste prijzen in een bepaalde plaats op www.carbeo.com of op deze website van de Franse overheid. Stippel op de laatste website zelfs je tankroute alvast uit. En nog handiger want de hele vakantie bij de hand op je telefoon: de smartphone app Essence & Co (tipten we al eerder in ons artikel over handige apps voor de vakantie)

Hoe heet jouw brandstof in het Frans?

Fijn al die tanktips, maar welk soort brandstof moet je nu pakken onderweg? Geen zorgen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Euro 95 E5/E10 Euro 98 E5/E10 Diesel (B7)
Frankrijk Sans plomb 95 / SP95 E10 Super Sans Plomb / SP98 Gazole/ Diesel
België Eurosuper 95 99 E86 Diesel

 

benzine brandstof frankrijk e10 soorten

Rijd je elektrisch? Plan dan zeker je laadmomenten in, omdat er onderweg en in Frankrijk een stuk minder laadpunten zijn dan in Nederland. Lees ook ons artikel: Met de elektrische auto op vakantie naar Frankrijk

LEES OOK:
Tip! Sneller doorrijden op de Franse autoroute
Milieuvignet, waar en wanneer heb je dat nodig?
Handige apps voor tijdens de vakantie

Tekst: Martine Hollenberg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *