frankrijk.nl

Top 5 ibis-hotels voor onderweg

Tussenstop maken bij Nancy, Orléans, Beaune of Lyon? Nu de zomervakantie nadert, krijgen we veel vragen over overnachtingsadressen voor onderweg. Deze 5 Ibis-hotels op strategische locaties langs de Franse autoroutes blijken favoriet bij Nederlanders. Misschien zit hier wat bij?

Wij hadden nog altijd een wat stoffig beeld van de bekende hotelnaam die we in onze kinderjaren al langs de autoroutes zagen: Ibis. Was niet elk hotel van deze keten precies hetzelfde? Maar wat schetste onze verbazing: dat eenheidsjasje is grotendeels vervangen door een hippe en eigentijdse aankleding. En elk Ibis-hotel lijkt zijn eigen kleur en uitstraling te hebben. Maar de nuance zit in de categorie waarvan er drie zijn; de Ibis budget, de gewone Ibis, en de Ibis Styles hotels. Zoiets als basic, normaal en het beste.

Ontspannen tussenstops

Onze nieuwsgierigheid was dus gewekt. Want waar gaan al die Nederlanders dan naar toe? Kiezen ze voor design of kiezen ze voor de prijs? Zie hier de 5 bij Hollanders favoriete ibis tussenstop-hotels, gelegen op maximaal 5 km van de autoroute.

Ibis budget Nancy Porte Sud – A 33

Populair tijdens de heen- of terugreis, gezien de afstand van/naar huis van ca. 500 km. Voor de nostalgici onder ons: dit is het voormalige Etap-hotel. 84 kamers. Vanaf €55! Meer info & boeken.

Ibis Budget kamer

Ibis Styles Beaune Centre – A6

Nieuw, hip en strak. Van binnen en van buiten. Blijkbaar erg populair want op de zaterdagen zijn er al geen gezinskamers meer, alleen nog 2 pers.kamers. Het is ook een mooie rij-afstand voor een eerste dag: 743 km vanaf Utrecht. Vanaf €109. Meer info & boeken.

hotel ibis Styles Beaune Centre

Ibis Lyon Nord– A6

Handige tussenstop-locatie aan de noordkant van Lyon: qua afstand van Nederland handig gelegen en makkelijk te bereiken vanaf de autoroute. Met een verwarmd buitenzwembad en een tuin waar je ’s avonds een drankje kunt drinken. Vanaf €114. Meer info & boeken.

Ibis-lyon-nord-langs-de-snelweg

Ibis Styles Lyon-Sud Vienne – A6

Ten zuiden van Lyon zit een Ibis Styles, met kleurrijk en modern interieur, op 912 km rijden vanaf Utrecht. Vanaf €79. Meer info & boeken.

Ibis Styles Sud

Ibis Orléans Nord Saran – A10

Het enige overnachtingsadres in deze top 5 richting de Atlantische kust. Zegt dat iets over de populariteit van de Franse regio’s? Orléans is een prettige halverwege-stop, op bijna 600 km van Utrecht richting de zuidelijke westkust of de Languedoc-Roussillon. Let op: de grootste kamers kunnen 2 volwassenen en 1 kind herbergen. Vanaf €100. Meer info & boeken.

hotel ibis Orleans Nord Saran

Ibis Orange Sud – A7

Op 1100 kilometer van Utrecht een ver-van-het-bed-show, maar Ibis Orange Sud is perfect te bereiken vanaf de A7. Ook als je reist met de trein is dit overnachtingsadres een optie, aangezien het gelegen is op 4 km van het station van Orange. Verder is er op 5 minuten wandelen een winkelcentrum en op 2 km rijden zijn er verschillende supermarkten waar je alvast je typisch Franse producten kunt inslaan! Vanaf €100. Meer info en boeken.

LEES OOK:
Charmante B&B’s langs de snelweg A71 en A20 rond Limoges
Tussenstop-hotels met zwembad
Supertip: zo kun je sneller doorrijden op de autoroutes
Zwarte Zaterdagen 2023

3 reacties op “Top 5 ibis-hotels voor onderweg”

 1. Miekel schreef:

  – De rode IBIS in Chalon-sur-Champagne (A26) is opvallend rustig, wel buiten de bebouwde kom;
  – Idem voor de mooie IBIS in Avallon (A6);
  – De (rode) IBIS Dijon-Sud is een favoriet. Je wandelt zo de wijngaarden van de Côte de Nuits in, ligt naast een grote supermarkt (CORA) en het restaurant heeft met de AOC Marsannay om de hoek een uitstekende (en betaalbare) wijnkaart:
  – De rode IBIS in Nuits-Saint-Georges (A31) is vrijwel elk seizoen een toeristenmagneet (wel terecht, want een kort bezoek aan het centrum loont);
  – Zeker buiten het seizoen is ook de rode IBIS in Beaune (La Ferme aux Vins) een uitstekend verblijf. Dicht bij de A6 en rondom het hotel (als afwisseling) een paar goede restaurants (wij vonden Lotus de Beaune helemaal oké);
  – Guilty pleasure: IBIS Auxerre-Sud. Is rood, maar heeft een ‘budget-karakter’. Ligt pal naast de A6 en je dient te eten in de belendende Aire de Venoy (het hotel serveert wel ontbijt).

 2. Sacha schreef:

  Bedankt voor deze super handige lijst! Wij zijn naar Ibis Styles in Nancy geweest! Perfect voor gezinnen met kids! En niet duur! Nog een tip, wij zijn de volgende dag Nancy gaan bekijken, wat een pracht stad! Zonde dat we daar jaren voorbij zijn gesjeesd op weg naar huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *