frankrijk.nl

Prachtig herenhuis in Nyons met appartementen

In het historische hart van het olijvenstadje Nyons kun je elegante vakantie-appartementen huren in het 18e-eeuwse herenhuis van Nannette en Christon. Met uitzicht op de rivier en de Provençaalse achtertuin. Mooie uitvalsbasis om de Drôme en de omgeving van de Mont Ventoux te ontdekken.

Naast de brug van Nyons

Als je op de Pont Roman, de beroemde stenen brug van Nyons, staat dan zie je het huis van Nannette en Christon al liggen. Het is het allermooiste pand in het rijtje herenhuizen aan de rand van de rivier! Zelf worden deze Nederlanders ook nog altijd aangetrokken door de grote charme van het maison de maître dat ze sinds 2018 bezitten. Het karakteristieke trappenhuis, de balkenplafonds, de gewelfde (wijn)kelder, de oude schouwen en de vier verdiepingen die de sfeer van zowel de 18e als de 19e eeuw ademen…

herenhuis-nyons-in-de-drome

Dorpsvilla met vakantie-appartementen 

Nannette en Christon wonen intussen al 19 jaar in de Drôme, eerder hadden ze gîtes en chambre d’hôtes midden op het platteland. Maar ze wilden wat dichter bij een dorp wonen en het warme contact met alle buren in Nyons (een klein stadje, met de sfeer van een dorp!) voelt nog elke dag als een warm bad. In hun herenhuis creëerden ze drie prachtige tweepersoons- appartementen met eigen keuken en badkamer. Alle met uitzicht op de rivierkloof en de brug.

-vakantie-appartementen-in-de-drome

Elegant en smaakvol interieur

Op de eerste verdieping zit de meest romantische van de drie vakantie-appartementen: Âme d’Antan. Met oude tomettes op de vloer, klassieke meubels en een overdekte veranda om knotsverliefd op te worden. Overgroeid met glycine en omringd door palmbladeren is dit een wel heel idyllisch plekje om ’s ochtends je koffie te drinken… Het appartement op de tweede verdieping is in art déco-stijl met een hippe twist, want Nannette mixt oud met nieuw op een manier die jaloers maakt: wàt een flair!

Maitre Des-Sens slapen bij Nederlanders

Romantisch, art deco of loftstijl

Op de bovenste verdieping zit een derde appartement in loftstijl, met een te gekke loggia: een voorkamer waarvan je alle ramen kunt openzetten tot het een overdekt terras is. En dan zit je daar in de ochtend zo aan je ontbijtje met uitzicht op de rivier… Echt een unieke plek, hier zo aan het water. Dat merk je ook in de prachtige tuin op het zuiden. Compact van formaat – een typische jardin de ville – maar toch een echte oase, zoveel planten en bloemen. Zoals citrusboompjes, granaatappels, lavendel en veel meer.

vakantie-appartementen-in-de-drome

Dompel-zwembad in tropische tuin

Nannette en Christon hebben dit paradijselijke plekje vanaf de grond opgebouwd (in het begin was de tuin nog een overwoekerde wildernis!) en nu zit je er een wijntje te drinken naast het mooie bassin waarin je verkoeling kunt zoeken. Ook mag je Lafuma-stoeltjes lenen en aan de oever van de rivier Eygues gaan zitten om te genieten van een aperitiefje naast het kabbelende water.

mini-zwembad chambre dhotes-stijl

Cosy uitvalsbasis voor de Drôme

Hoe heerlijk om hier thuis te komen nadat je door de mooie Drôme getoerd hebt. In deze streek heb je olijfgaarden, lavendelvelden, prachtige dorpen en kastelen. Nyons zelf is ook al zo leuk, met een mooi oud en heel authentiek centrum. Nannette: “Ik ben straalverliefd op dit stadje, het is zo sfeervol. Als we boodschappen gaan doen neemt iedereen de tijd om een babbeltje maken. Je kunt hier echt opgaan in het Franse leven.”

Nyons markt olijfmolen vakantietips relaxen

Fijne plek voor een werkvakantie

Veel vaste gasten hebben die bijzondere charme van de locatie al ontdekt en sommigen van hen komen hier zelfs voor een werkvakantie of telewerken. ’s Ochtends rustig werken in je eigen appartement (de Wifi werkt prima) en ’s middags leuke uitstapjes maken om te ontspannen. Nannette helpt daarbij met arrangementen voor elektrische fietstochten en wijnproeverijen. Dit gebied is namelijk ook bekend om de lekkere biologische wijnen (syrah, grenache, viognier). Eén keer in de week is er bovendien een table d’hôtes waarbij je nog veel meer smaken uit de Drôme en Provence kunt ontdekken… Paradijsje, we zeiden het al!

Maison Maître Des-Sens in Nyons, appartementen voor 2 personen, vanaf €600-€1.000/week, vanaf €100-€150/nacht (min. 3) en 1 gastenkamer vanaf €100/nacht (min. 5). Lager tarief bij langere huurperiode. Ontbijt €12,50, table d’hôtes € 20-€30. Meer info: www.dessens-nyons.com

wijnarrangement wijnkelderDe kelder met honesty bar: veel biowijnen uit de streek

zuid-frankrijk appartementen B&B

PLUS+
– Heerlijk rustig vakantieadresje, want er zijn alleen 2-persoons-appartementen dus hier komen geen gezinnen.
– Er is ook 1 extra gastenkamer die bij een van de appartementen gehuurd kan worden.
– De donderdagmarkt van Nyons is geweldig en de eigenaren kennen de beste kramen om o.a. picodon-kaasjes, groente, verse eieren en natuurlijk olijven te kopen, want de 3 appartementen hebben eigen keukens.
– Op 2 minuten van het huis vind je hét restaurant-straatje van Nyons en een olijfolie-molen die je kunt bezoeken. In de rivier Eygues (loopt langs de achtertuin) kun je pootjebaden of zwemmen.
– In een half uur ben je bij de Mont Ventoux en in mooie Provençaalse plaatsjes als Vaison-la-Romaine of Brantes.

art deco stijl slaapkamer

Drome rustvakantie stadje NyonsDe veranda van het romantische appartement op de eerste verdieping

LEES OOK:
10 prachtige plekken in de Drôme
In het moment leven, zoals de Fransen
Top 7 mooiste dorpen in de Drôme
Biologische wijnboer in de Drôme

Beeld: Maison Maître des Sens, Lionel Pascale/CDT Drôme (Moulin), Lodewijk Hertog/Unsplash (worsten op de markt)

Eén reactie op “Prachtig herenhuis in Nyons met appartementen”

  1. Ineke Westerhof schreef:

    Leuk. Wij logeerden lang geleden bij Nanette en Christon toen zij de gites nog aan het verbouwen waren. Christon kan heerlijk koken en wij zaten met andere gasten aan een lange tafel oergezellig te eten en kletsen. Wij kijken met veel genoegen terug op die week toen wij daar te gast waren. Prachtige rozentuin enz enz. Veel succes met het nieuwe onderkomen.
    Hartelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *