frankrijk.nl

Appartementen bij het mooie Vence in de Provence

Het blijft verrassend: als je Nice uitrijdt, het achterland in, dan ben je plots in een andere wereld. Weg cityvibes, meteen overheerst het puur Provençaalse gevoel van romantische dorpjes, velden met olijfbomen en veel rust. Hoe heerlijk om in zo’n omgeving te verblijven! Tussen Vence en Saint-Paul-de-Vence ontdekten we dit vakantieresort.

Kleinschalig vakantiedomein op half uur rijden van Nice

In deze omgeving vonden we Residence Evancy Vence Les Jardins d’Azur. Perfect gelegen tussen de pittoreske plaatsen Vence en Saint-Paul-de-Vence. Dit gloednieuwe vakantiedomein dankt zijn naam aan het prachtige panoramisch zicht op de bergen van de Col de Vence en de omliggende natuur.

Evancy Vence Les Jardins d'Azur

Appartementen, penthouses en een lekker groot zwembad

Het complex bestaat uit 4 kleine gebouwen met modern ingerichte appartementen, variërend van studio’s voor 2/4 personen, appartementen met 1 of 2 slaapkamers en on top of that luxueuze penthouses met groot terras.  Elk vakantieverblijf is voorzien van een volledig ingerichte keuken, een sfeervolle living met flatscreen televisie en een balkon. Er zijn ook tal van faciliteiten ter plaatse: een verwarmd openluchtzwembad, een omnisportterrein, een pétanque-baan. Ben je met de auto dan is het fijn om te weten dat er een bewaakte parking is. Bovendien zijn er op het terrein 3 oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Jardins d'Azur

Voor 1 nacht, een weekend, een week of langer

Wat wij fijn vinden van dit vakantiepark is dat je hier heel flexibel kunt reserveren. Of je nu een paar dagen wilt verblijven of langer, zowel de duur als je aankomstdag kun je zelf bepalen (mits beschikbaar natuurlijk!). Het park biedt ook de mogelijkheid om elektrische fietsen of steps te huren en om sportlessen te volgen van een diplomeerd trainer (beide tegen betaling).

Genoeg te zien en doen in de omgeving

Ook al ligt het accent hier op onthaasten en relaxen, ga ook vooral het historische stadje Vence bezoeken. Het middeleeuwse centrum is een plaatje!  Heerlijk om door de kleine straatjes te slenteren, een kijkje te nemen in de prachtige Notre Dame-kathedraal of La Chapelle du Rosaire (ontworpen en beschilderd door Matisse!) en over de Provençaalse markt te struinen. Je kunt ook de andere kant oprijden, want 4 km verder ligt Saint-Paul-de-Vence. Dit pittoreske kunstenaarsdorp is bekend door de vele kunstgaleries en Fondation Maeght (privé-museum met moderne en hedendaagse kunst van o.a. Giacometti, Miró en Chagall) en het restaurant La Colombe d’Or (ookvol kunstwerken!). Saint-Paul-de-Vence heeft ook nog steeds die heerlijke onvervalste Franse charme: blijf gerust even hangen bij het jeu-de-bouleplein en dan begrijp je wat we bedoelen!

Vence Cote d'Azur

Betaalbare uitvalsbasis in de gouden driehoek

Onze conclusie: voor een zeer betaalbare prijs is Evancy Vence Les Jardins d’Azur een prima uitvalsbasis om met z’n tweeën of met vrienden/familie zowel het achterland (met bijv. parfumstad Grasse) als de Côte d’Azur te verkennen. Want Vence ligt namelijk in de gouden driehoek Nice, Cannes en Monaco. Dus rust of reuring, bergen of strand, Provençaalse dorpjes of hippe badplaatsen, het ligt allemaal in de buurt en je kunt zelf kiezen!

Meer informatie & boekingen voor Evancy Vence Les Jardins d’Azur op www.evancy.be

Strand van Nice

PLUS+
– Ontbijtservice voor de appartementen (€10 volw, €6 kinderen) en levering van een fruitmand of lokale biologische groente (tegen betaling)
– Gratis Wifi
– Eigen parking (overdekt of buiten, betalend, €10/7 p/d/)
– Groot zwembad met ligbedden.
– Geweldige ligging in het achterland van Nice en de Côte d’Azur
– Tijdelijk: gratis annuleren tot 7 dagen (jul/aug) of 48 uur voor aankomst.

Appartementen Jardins d'Azur Vence

LEES OOK:
De mooiste badplaatsen rond Nice
Reistips Nice: de 11 leukste dingen om te doen

Tekst: Josee Schouten Beeld: Evancy
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Evancy.

Eén reactie op “Appartementen bij het mooie Vence in de Provence”

  1. Bart schreef:

    Dit is inderdaad een mooi nieuw appartementengebouw. Het zwembad is echter niet groot, het is veel te klein voor de grote hoeveelheid aanwezige kinderen in het complex. Alle, ongeveer 20, bedden om het zwembad heen zijn om 09.00 uur ’s morgens bezet.
    Het is vast een fijne plek voor gezinnen met kleine kinderen, maar wij denken dat dit niet de beste keuze is voor stellen of gezinnen met oudere kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *