frankrijk.nl

Cannes-programmering op TV5MONDE

In mei vindt het beroemde filmfestival van Cannes weer plaats en TV5MONDE heeft zoals elk voorjaar een speciale programmering in teken van het evenement. Met Franse films die eens bekroond zijn op La Croisette en documentaires over bekende Franse actrices. Noteer in je agenda! 

De rode loper mag weer uit in Cannes! De 76e editie van dit prestigieuze festival vindt plaats van 16 tot 27 mei 2023 en zal weer veel gerenommeerde acteurs en regisseurs samenbrengen aan de Côte d’Azur.

Cannes-programmering op TV5MONDE

TV5MONDE heeft een mooie traditie: elk voorjaar eert de Franstalige televisiezender het beroemde filmevenement met een speciale programmering. Dit jaar staan onder meer topactrices als Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg en Brigitte Bardot in de schijnwerpers!

FESTIVALFILMS

// Lingui, les liens sacré (2020)

zondag 14 mei om 21.00 uur – Nederlands ondertiteld – herhaling 19 mei 18.40 uur

Tsjaad. Amina woont met haar 15-jarige dochter Maria in de buitenwijken van N’Djaména. Hun wereld stort in als Maria ongewenst zwanger blijkt. In een land waar abortus verboden is, staat Amina voor een strijd die bij voorbaat verloren lijkt.
Regie: Mahamat-Saleh Haroun ★ Officiële selectie Cannes 2021

TV5 Cannes-maand in mei 2023

// La Terre des hommes (2019)

donderdag 18 mei om 21.00 uur Nederlands ondertiteld – herhaling 21 mei om 23.10 uur

Constance is vastbesloten de boerderij van haar vader over te nemen en moet op zoek naar een investeerder. Wanneer ze steun krijgt van een invloedrijke en charismatische man, dringt deze zich tijdens de onderhandelingen plots aan haar op. Constance moet het hoofd bieden aan een nieuwe vorm van geweld.
Regie: Naël Marandin ★ Selectie ‘Semaine de la critique’ Cannes 2020

TV5 Cannes-maand in mei 2023

// Film Socialisme (2010)

zondag 21 mei om 21.00 uur – Nederlands ondertiteld – herhaling 26 mei om 18.40 uur

In deze film van Jean-Luc Godard komt een heel gevarieerd gezelschap samen tijdens een cruise: een voormalig oorlogsmisdadiger, een Franse filosoof, een Amerikaanse zangeres en een ambassadeur uit Palestina. Twee kinderen durven hun ouders serieuze vragen te stellen over vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Regie: Jean-Luc Godard ★ Selectie ‘Un Certain regard’, Cannes 2010

TV5 Cannes-maand in mei 2023

// Jane par Charlotte (2020)

zondag 25 mei om 21.00 uur – Nederlands ondertiteld – herhaling 28 mei om 23.00 uur

Documentaire van Charlotte Gainsbourg over haar moeder, Jane Birkin. In de filmopnames die meerdere jaren besloegen hielden de twee intieme gesprekken over tal van onderwerpen. Zo gaat het over hun kunstenaarschap (beiden zingen, acteren, schilderen) en groeiden op in de nabijheid van vader en partner Serge Gainsbourg (ook een belangrijk artiest), over je blootgeven en ook over hun relatie als moeder en dochter.
Regie: Charlotte Gainsbourg ★ Selectie ‘Cannes Première, Cannes 2021

TV5 Cannes-maand in mei 2023

// L’amant du jour (2016)

vrijdag 2 juni 18.40 uur – Nederlands ondertiteld – herhaling 5 juni om 23.10 uur

Jeanne, 23 jaar, heeft na een moeilijke scheiding toevlucht gevonden bij haar vader. Ze ontdekt dat hij samenwoont met een vrouw van haar eigen leeftijd, Ariane. In eerste instantie wantrouwt ze haar, maar langzaamaan ontstaat er een hechte vriendschap tussen Jeanne en haar jonge bonusmoeder.
Regie: Philippe Garrel Quinzaine des Réalisateurs, Cannes 2017

TV5 Cannes-maand in mei 2023

DOCUMENTAIRES

// De mysterieuze Brigitte Bardot 

woensdag 24 mei om 21.00 uur 

Wie gaat er schuil achter Brigitte Bardot? De uitzonderlijk fotogenieke actrice, zangeres en activiste voor dierenrechten met een woelig liefdesleven… Het absolute sekssymbool van de jaren ’50 en ‘60 heeft een stempel gedrukt op haar tijdperk. Maar ondanks meer dan 30.000 in de pers gepubliceerde foto’s is haar ware persoonlijkheid lang in de schaduw gebleven.

TV5 Cannes-maand in mei 2023

// Portret van regisseur Alain Resnais 

woensdag 24 mei om 22.00 uur -– Nederlands ondertiteld

Een excentrieke filmmaker en briljante uitvinder van nieuwe stijlen: Alain Resnais (1922-2014) drukt, in de schaduw van de Nouvelle Vague, een onuitwisbare stempel op de Europese cinema. Zijn bekendste films zijn ‘On connaît la chanson’, ‘Hiroshima mon amour’ en ‘L’Année dernière à Marienbad’. Een terugblik op de carrière van een discrete non-conformist.

TV5 Cannes-maand in mei 2023

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de Cannes-films op TV5MONDE en hier de algemene programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE vind je op deze kanalen: Ziggo 71 • T-Mobile 421

Beeld: copyright TV5MONDE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *