frankrijk.nl

Zon, wind, zee aan de kust bij Le Touquet-Plage

Ideale dichtbijbestemming? De Noord-Franse Opaalkust! Met z’n ongerepte natuur in de vorm van mooie kliffen, duinen en extreem brede stranden. Diverse sfeervolle badplaatsen zorgen hier voor een onmiskenbaar Franse sfeer. Zoals het mondaine Le Touquet, waar we een supermooie nieuwe residentie ontdekten.

Het bijzondere van de Côte d’Opale van Noord-Frankrijk is dat je er zowél gezellige badplaatsen als veel pure natuur vindt. Zo heb je de beroemde kliffen, Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Ze zijn aangemerkt als Grand Site de France (een select groepje natuurgebieden in Frankrijk), en daardoor is de kust rond deze Kapen beschermd tegen verdere bebouwing. Ook daarbuiten vind je hier uitgestrekte zandstranden, die op veel plekken mooi wild aandoen en waar je nooit hutjemutje naast elkaar zit.

Strandplezier en fietsen over de Vélomaritime

Echt een mooi gebied voor een ontspannen strandvakantie. Kajakken, suppen, maar ook strandzeilen en vliegeren horen ier tot de mogelijkheden, omdat er langs de Opaalkust vaak een verfrissend windje staat. Voor fietsen en wandelen zijn er veel leuke opties – ook voor gezinnen. Zo kun je stukken van het kustwandelpad GR120 lopen. Of fietsen over de net geopende fietsroute Vélomaritime die van Duinkerke tot aan Bretagne loopt.

Le Touquet Paris-Plage noord frankrijk

Le Touquet-Paris-Plage

Dé plek waar het gebeurt aan deze kust is het elegante Le Touquet-Paris-Plage waar Parijzenaren al sinds de Belle Epoque komen om van de zee te genieten. Ook president Macron heeft hier al jaren een vakantiehuis! Le Touquet is een leuke en bruisende badplaats, met veel chiquere winkels, een casino, spa, golfbaan, historische hotels en een geweldige markt. Met veel verse vis, schaaldieren… Mmm, alleen al het erover hebben geeft heimwee!

Le Touquet Noord Frankrijk

Baai van de Canche: zeehonden spotten

Net ten noorden van Le Touquet ligt het mooie natuurgebied van de Baai van de Canche, dichtbevolkt met vogels en begroeid met zeldzame duin- en waterplanten. Een kolonie zeehonden zwemt hier voor de kust en je kunt ze regelmatig zien zonnen! Het gebied is te bezoeken met georganiseerde boottochtjes, per kajak, of te voet over het land (3 wandelroutes) In het reservaat zijn er diverse vogelobservatiehutten.

Baie de la Canche collage copyright Globe Blogueurs en anderen

Vakantie-appartementen in het groen bij Camiers

Vlak bij dit natuurgebied en op maar 14 km van Le Touquet ligt het hele kleine familiale badplaatsje Camiers Sainte-Cécile. Daar is afgelopen voorjaar een nieuw viersterren vakantiecomplex geopend: Evancy Trésors d’Opale. Wij hebben er zelf nog niet kunnen slapen, maar we kennen deze Franse hotelgroep en het ziet er heel goed uit.

Paar honderd meter van het strand

De appartementen liggen op maar 250 meter van het strand, aan de oostrand van de kleine badplaats, dus met uitzicht op de natuur. De bouwstijl respecteert dan ook zo veel mogelijk de omgeving en ook het terrein zelf is aardig groen. Ook zijn er goede faciliteiten, zoals een verwarmd zwembad, een volleybalbaan en een speelterrein. De ruim 70 appartementen (2-6 personen) zijn stijlvol ingericht. Met een interieur in zwart, wit en zandtinten, marmer-motieven en een strakke open keuken. En alles is dus splinternieuw! Je kunt dus zelf koken in het appartement, maar voor le petit-dej’ kun je ook terecht in het ontbijtrestaurant van Trésors d’Opale.

Evancy Le Touquet Camiers Noord Frankrijk

Relaxte uitvalsbasis

Handig qua locatie deze residentie, want net wat rustiger dan in Le Touquet zelf maar daar wel vlakbij. En ook Hardelot (Engels kasteel en golfbaan) is in de buurt, net als het supercharmante vestingplaatsje Montreuil-sur-Mer, dat op maar 25 minuten rijden (landinwaarts) ligt van Camiers. Waar je ook gaat slapen, dit deel van de Opaalkust, in departement Pas-de-Calais is wat ons betreft een grote aanrader voor een heel relaxte vakantie aan zee. Zeker déze zomer. Echt even helemaal weg op maar 4 uur rijden!

Baie de Canche Pas de Calais Noord Frankrijk

//Adressen

Evancy Trésors d’Opale, vanaf €183/2 nachten en €695/week voor 2 personen, vanaf €202/2 nachten en €709/week voor 4 personen. Meer informatie 

Opaalkust en Le Touquet, meer informatie: www.pas-de-calais-toerisme.com en hier een downloadbare brochure.

LEES OOK:
Bray-Dunes, de dichtstbijzijnde Franse badplaats
Mooie appartementen bij Vence in de Provence
De Opaalkust, charme en ongerepte natuur op 3 uur rijden!

Beeld: Pas-de-Calais Toerisme Frederick Astier (openingsbeeld, markt en straat Le Touquet), Les Globe Blogueurs (Baie de la Canche), meeuwen (Pexels), Anne-Sophie Flaent (strandtent Le Touquet), A. Chaput (strandbeeld), Unsplash (zeehond), Yannick Cadart (onderste beeld Baie de la Canche), Evancy Trésors d’Opale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *