frankrijk.nl

Originele natuurcamping in de Vogezen

Camping du Mettey is wat je noemt een echte frisse-luchtbestemming! Niet ver rijden, in een fotogeniek groen dal vlak bij Gérardmer, vind je deze kleinschalige natuurcamping met ruime staanplaatsen en originele accommodaties die opgaan in de natuur.

Bos na bos na bos na bos… De Vogezen is een van de groenste streken van Frankrijk en daardoor een ideale bestemming als je het stadse leven even helemaal achter je wilt laten. Op Camping du Mettey, een superoriginele ecologische camping bij het dorp Vagney, profiteer je optimaal van deze zuurstofrijke omgeving.

natuurcamping Du Mettey Vogezen glamping

Eco-huisjes op palen

De hooggelegen camping heeft 10 Ecologîtes: opvallende houten huisjes die zijn ontworpen door een jonge architect uit de streek. Zijn ontwerp heeft diverse prijzen gewonnen en dat is niet verbazingwekkend. Ten eerste is er het sympathieke uitgangspunt: ze zijn gebouwd met duurzame materialen en geplaatst zonder een boom te kappen op het campingterrein. Vandaar de bouw op palen, zodat de huisjes zich aanpassen aan de omgeving en niet andersom.

Natuurcamping du Mettey in de Vogezen

Glazen wand voor een uitzicht over het dal

Ten tweede hebben de Ecologîtes een woonkamer met een grote glazen wand. Dus vanaf het moment dat je uit je bed stapt heb je een geweldig uitzicht op de omgeving. Dit zijn niet de enige bijzondere accommodaties op deze familiecamping, er is ook een luchtbel-tent, een joert, een zwevende boomtent en een woonwagen. Plus 90 staanplaatsen op een mooi glooiend terrein met een natuurzwembad en een kinderbad.

zwembad camping du meter

Kleine en grote hutten van doek en hout

Een ander opvallende type glamping-accommodatie zijn de VosgesLodges. Dat zijn houten cabanes in verschillende afmetingen(van 2 tot 8 personen) met ramen, een houtkachel en leuke stapelbedden voor de kinderen. Een lokale ambachtsman heeft ze gemaakt met hout uit de omgeving.

natuurcamping Du Mettey Vogezen glamping

Groente uit de moestuin en sauna

Hoe leuk, op deze camping kun je ontbijten met verse eieren van de kippen op het domein! Ook mogen gasten hun eigen salades samenstellen met de groenten van het seizoen. Je pakt en plukt zelf wat je nodig hebt en betaalt naar believen. En als het een dagje wat minder weer is, dan kun je de nieuwe houten saunablokhut bezoeken.

Natuurcamping in de Vogezen

Fietsschuur met laadplaatsen

Eigenaar Eric weet ons altijd wel weer te verbazen met een handige of praktische aanvulling op het domein. Apetrots is hij dan ook op de fietsschuur, met capaciteit om elektrische fietsen op te laden. Ook kun je bij de receptie vragen naar fietsroutes, want tja, in zo’n groene omgeving kun je en wil je naar hartelust rondrijden! Er is vanaf de camping een Voie Verte (speciaal fietspad) van zo’n 60 km, er zijn mountainbike routes en voor de echte wielrenners zijn er diverse sportieve routes in de directe omgeving!

Camping du Mettey, huuraccommodaties vanaf €280/week (2 pers.) en €356 (4 pers.), bubbeltent vanaf €100/nacht, staanplaats vanaf €19/nacht. Meer informatie: campingdumettey.com

PLUS+
– Er is een overdekt terras met een zonnewering in de vorm van een bijenkorf.
– Het café-restaurant met terras heeft kleine gerechten die uitsluitend gemaakt zijn met producten uit de moestuin (permacultuur) en van de boerderijen in de directe omgeving. Zoals kaasplankjes of een tartine vosgienne (gegrild brood met kaas en spekjes).
– Er zijn diverse soorten fietsen op het terrein, beschikbaar voor de gasten. Het is noch leen, noch huur, net als met de groente en eieren bepaal je zelf je eigen bijdrage.
– Gérardmer, een badplaats aan een groot meer, ligt op 15 minuten rijden en ook de Elzas is om de hoek (neem de panoramische Route des Crêtes!). In die prachtige buurstreek kun je wandelen, dorpen bezoeken of de wijnroute volgen.
– De Ecologîtes zijn het hele jaar geopend en dus ook te huren voor een wintervakantie: de pistes van La Bresse-Honneck liggen op 20 minuten rijden.

Camping du Mettey in de Vogezen

Camping du Mettey

LEES OOK:
B&B en boerencamping in de Vogezen
Mooie dorpjes en steden langs de Meuse
10 fijne stops in de Lorraine en de Vogezen
Het mooiste van de Elzas

3 reacties op “Originele natuurcamping in de Vogezen”

  1. Carole schreef:

    Beste Helga, Camping du Mettey is wel rolstoevriendelijk en er is een EcoGite voor 4-6 personen ook speciaal voor gemaakt. Vraag naar de nr. 8. Sanitair op de camping ook rolstoelvriendelijk. Voor meer details zou ik contact met hun nemen. Zij zijn echt vriendelijk.

  2. Linda schreef:

    We hebben het hier heerlijk gehad! Het weer viel erg mee (augustus), best wat zon gehad. En Mettey is heel goed bevallen, fijn huis, leuke camping en je loopt hiervandaan zo een mooie route langs uitzichtpuntjes en watervallen. Ook heel handig vond ik die supermarkt in het stadje – en toch heb je het idee dat je heel ver in de natuur zit. De rest van de Vogezen was ook een ontdekking, vond het echt een aanrader!