frankrijk.nl

Glamping aan exotisch strandje in Bretagne

Naar de kust deze zomer, maar zonder drukte? Bot-Conan Lodge heeft safaritenten op een prachtig terrein in de Finistère. Direct aan zee, met een verborgen strandje. Ooit was dit de locatie van een eenvoudige familiecamping, nu vind je er glamping van de beste soort.

glamping in Bretagne bot Conan Lodge safaritenten aan zee vakantie met kinderen

Heb het tegen eigenaar Arnaud Polaillon over zijn ‘camping’ en je ziet hem ongelukkig kijken. “Glamping!”, verbetert de Breton lachend. “Hier vind je geen asfaltwegen of plastic glijbanen, alleen sfeervolle accommodaties op een bijzonder plekje midden in de natuur.” En inderdaad, aan een locatie zo mooi als die van Bot-Conan Lodge kun je beter maar zo min mogelijk toevoegen. Slechts 17 tenten staan hier op een groen terrein van 3,3 hectare, grenzend aan een idyllisch strandje met kristalhelder water.

Bot Conan glamping Bretagne aan strandje

Arnaud bracht een groot deel van zijn jeugd door op deze paradijselijke plek, in de jaren dat zijn ouders hier een kleine familiecamping beheerden. Door het spelen met Nederlandse en Engelse kinderen ontstonden langdurige vriendschappen die hem inspireerden voor een nieuwe stijl van kamperen. Smaak en comfort, gecombineerd met een gevoel van avontuur en respect voor de natuur. Dat Arnaud’s ideeën aansluiten bij die van zijn buitenlandse vrienden is gebleken: de Nederlandse kinderen die hier vroeger met hun ouders op vakantie waren, komen nu met hun eigen kinderen naar het nieuwe Bot-Conan Lodge.

Bot Conan glamping Bretagne aan strandje safaritenten

Dak van gras

De nieuwe stijl is het mooiste te zien bij de vroegere sanitaire blokken uit de jaren ’70. “Echt vintage”, lacht Polaillon, “maar helemaal verbouwd.” Op het dak van deze nu moderne douche- en wasruimtes van hout groeit een hoogpolig tapijt van gras. De ‘Archipel-tenten’, mooie safaritenten (foto’s hierboven) van stevige natuurlijke materialen, komen rechtstreeks uit Zuid-Afrika. Binnen zijn ze op-en-top glamping, met goede echte bedden en dekbedden, verwarming, leuke brocante-meubels, elektriciteit en een uitgeruste buitenkeuken.

De Atoll-tenten zijn eenvoudiger ingericht. De ronde tenten met een doorsnede van 5 meter hebben 1 dubbelbed en 2 éénpersoons futons. En een koelbox in plaats van een koelkast. Maar ook deze tenten  hebben dekbedden, een houtkachel, een eenvoudige overdekte buitenkeuken, een barbecue, een picknicktafel en een terras voor de tent. Fijne plek om ’s avonds naar de sterren te kijken!

Bot Conan glamping Bretagne aan strandje huurtenten

En een andere mooie  accommodatie is de cabane, een houten mobil-home met eigen badkamer en zeezicht. Geschikt voor een stel en 2 kinderen: die kunnen met een ladder omhoog naar hun slaapplekken op een mezzanine.

glamping bretagne cabane houten huisje foodtruck restaurant

Fijn vakantieadres met kinderen

In de boerderij op het terrein zijn een aantal gemeenschappelijke ruimtes, zoals een bibliotheek met open haard (en wifi) en een speelzaal. En zelfs een keuken met Aga-cooker, voor als het slecht weer is en gasten liever binnen willen koken. Verder zijn de ‘attracties’ bij Bot-Conan Lodge zoveel mogelijk beperkt, de ongeschonden natuur en de mooie omgeving spelen hier een hoofdrol. Zo ligt de prachtige eilandenarchipel van Glénan vlak voor de kust – een leuke bestemming voor een dagtocht. En ook havenstad Concarneau is niet ver. Als je de kinderen mee krijgt tenminste… want die zijn hier de hele dag druk met krabbetjes en schelpen zoeken of spelen met de buurkinderen.

Archipel safari lodges (5 pers.) vanaf €930/week, Atoll tenten (5 pers.) vanaf €700/week. In het middenseizoen ook per drie dagen. Prijzen inclusief wifi, gebruik van kano’s, fietsen, stand-up-paddles, de sauna en hottub. Open vanaf  juli tot oktober. Meer informatie: www.botconan.com.

safaritenten bretagne aan zee vakantie familie frankrijk hottub

PLUS+
Laadpaal voor elektrische auto’s aanwezig.
– Te leen: kano’s, supboards en leuke gele fietsen die vroeger van de Franse post waren!
De baai waaraan Bot-Conan Lodge ligt is goed beschut tegen de wind, zodat het kleine strand zelfs geschikt is voor jonge kinderen. En de camping is helemaal omheind.


– Je kunt in de omgeving ook mooi zeilen en diepzeeduiken, bij de eilandenarchipel van Glénan.
– Er zijn een sauna en een houtgestookte hottub op het terrein.
– Eigenaar Arnaud barst van de leuke ideeën: er is een foodtruck in een oude Citroën-bus, met lekkere ontbijtjes en lekker happen, zoals gerechten van de buitengrill. Er is sinds 2022 ook een houtgestookte pizzaoven en een afwasmachine (waar gasten gebruik van mogen maken).
– Honden zijn hier welkom.
– Hou je van oesters? Je kunt ze gaan proeven bij Aux viviers de Penfoulic, een oesterkwekerij op 10 minuten rijden van de camping! (ook bereikbaar te voet, per kano of op de fiets!)

Bot Conan glamping BretagneHet terras met de foodtruck

LEES OOK:
Ongelooflijk filmpje van Bretagne
De mooiste eilanden van Frankrijk

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Bot-Conan Lodge en Claire Droppert (1e, 2e en 3e collage) en openingsbeeld (kindjes op het strand): Valerie van de Meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *