frankrijk.nl

B&B en boerencamping in de Vogezen

Je treft Rotterdamse gezelligheid bij Entre les Sources, een chambre d’hôtes met minicamping in de Vogezen. Heerlijk vakantieadres voor wie wil uitrusten op het mooie platteland van de Grand-Est.

Gezelligheid en gastvrijheid. Dat zijn de twee belangrijkste dingen die Michel en Miranda hun gasten willen bieden. Ja en de geweldig mooie natuur natuurlijk. Die al begint bij hun voordeur en bijna nonchalant doorloopt in glooiende heuvels, stille bossen, kleine meertjes en waterbronnen. Vandaar ook de naam van de B&B: Entre les Sources ofwel ‘Tussen de bronnen’. Dit zijn de Vogezen en historische kuuroorden en waterbronnen als Vittel, Contrexéville en Plombières-les-Bains liggen vlakbij.

B&B Entre les Sources bij Vittel

Chambre d’hôtes met familiekamer

Het stel verhuisde in 2019 vanuit Westland naar deze prachtige groene streek in Noordoost-Frankrijk. Hun 19e-eeuwse boerderij was al een chambres d’hôtes met een kleine boerencamping toen ze die kochten. Maar de Nederlanders gingen eerst grondig door de 5 gastenkamers, die ze eigen badkamers en een nieuw interieur in moderne grijs- en zeetinten gaven. De meeste bedden zijn hier bovendien helemaal Nederlanders-proof: met extra lange matrassen (2.10 m)! In de gemeenschappelijk salon kunnen gasten koffiedrinken of een boek lezen bij de open haard. En de grote tafel onder de veranda is een heerlijk plekje in de zomer.

slaapkamer twee personen Entre les Deux Sources

Entre les Sources B&B Vogezen

Parktuin en rustieke minicamping

Rondom de boerderij ligt een bijna parkachtige tuin vol fruitbomen. Ook ligt achter het huis de minicamping met 5 ruime staanplaatsen en een camperplaats. Kleinschaligheid troef dus en dat past bij deze mooie rustige omgeving die veel fietsers en wandelaars trekt. De bekende Route des Crêtes en de Grand Ballon in de hoge Vogezen liggen op rijafstand. Maar ook direct naast de boerderij kun je prachtige wandelingen maken, onder meer over een Romeins Pad.

logeren op het Franse platteland

Lekker eten: table d’hôtes en ontbijt

Michel, eerder werkzaam in de techniek, is van de klussen en het tuinonderhoud, Miranda bakt graag haar eigen brood en kookt met verse groente uit de moestuin. De table d’hôtes is een vast moment waarop iedereen zijn ontdekkingen van de dag kan bespreken. De gastheer en -vrouw schuiven daarbij het liefste ook graag aan als het niet te druk is. Met die gezelligheid en gastvrijheid zit het dus helemaal goed bij Entre les Sources. Ook voor hondenliefhebbers overigens, want het stel heeft zelf twee prachtige witte herdershonden!

table d'hotes gezellige B&B in de Vogezen Nederlandse eigenaren

Entre les Sources / Tussen de Bronnen, bed & breakfast-kamers €85 (2 pers./incl. ontbijt), familiekamer €140 (4 pers. incl. ontbijt), meer informatie: tussendebronnen.nl

PLUS+
Familiekamer (2x 2 pers.kamer aan overloop) met eigen keukentje, andere kamers hebben een klein koelkastje en een waterkoker.
– De andere kamers hebben XL-matrassen (2.10 meter lang!) en in de meeste staan 3 bedden.
– Honden zijn hier welkom!
– Leuk adres voor wandelaars en vooral ook voor fietsers, met veel mogelijkheden direct vanaf de B&B.
– Entre les Sources is dan ook een Accueil Vélo, een erkend fietsvriendelijk adres. En je kunt hier aanhaken op de nieuwe fietsroute: La Voie Bleue, een route van totaal 700 km over jaagpaden langs de Moselle en de Saône (van Luxembourg tot Lyon).
– Gunstig gelegen ten opzichte van de Route du Soleil (A31 Nancy-Metz) en ook op de route naar Italië, dus een fijn tussenstop-adres.
Milieubewuste accommodatie: het kraanwater wordt hier verwarmd met zonnepanelen en de vele groenten van de table d’hôtes komen uit de eigen biologische moestuin en kas.

Bed & Breakfast Nederalndse eigenaren Vogezen

fruitbomen bij B&B Entre les Sources

fietsen-in-de-vogezen-chambre-dhotes-entre-deux-source

vogezen-vakantie-noord-frankrijk-dichtbij-huis-omgeving-BB-Entre-les-Deux-Sources

LEES OOK:
Nancy en Metz, mooi steden in de Lorraine

2 reacties op “B&B en boerencamping in de Vogezen”

 1. Michel schreef:

  Beste Ron Lasterie,
  Je kan fietsen huren in Bains les bains en je kan hier ontzettend goed fietsen er is weinig verkeer op de wegen wat onze gasten als zeer prettig ervaren, er zijn veel fietsroutes uitgezet. Je zit hier in een hele rustige omgeving met veel wandel en fietsroutes tour/mtb/wielrennen. Er zijn veel leuke kleine dorpjes in onze omgeving maar als je wil winkelen zul je wel even de auto moeten nemen naar Plombieres les Bains Remiremont Epinal Vittel Contrexeville.
  Hoop dat uw vragen hiermee beantwoord zijn.
  Groet, Michel

 2. Ron lasterie schreef:

  Hoi ,

  Even een paar vragen , liggen er ook leuke plaatsje bij jullie in de buurt Op fiets of loop afstand? Zo ja welke o.a En verhuren jullie fietsen, of in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *