frankrijk.nl

Glamping in de hippe stad Nantes

Al eens gedacht aan een glamping-stedentrip? Of zoek je een fijne tussenstop op doorreis naar Zuidwest-Frankrijk? Midden in Nantes ligt een groene vijfsterren camping met diverse glamping-accommodaties én zwembad. Zo kun je overnachten in een cottage of boomhut en overdag deze levendige stad ontdekken.

Hoe gaaf, een kampeerplekje midden in Nantes! Eén van onze favoriete bestemmingen voor een citytrip met een geliefde. Wat zeg ik: voor je lief én de kinderen! Leuk idee voor de mei- of herfstvakantie of ideaal als tussenstop als je met je gezin op doorreis bent naar Zuidwest-Frankrijk.

Tussenstop camping in de stad Nantes

Want hier vind je het beste van twee werelden: lekker kamperen tussen het groen én in no-time in de stad zijn, want superhandig, vlak voor de entree van de camping stap je in de tram naar het centrum van Nantes.

glamping op de Camping in hartje Nantes

En dat is best wel een voordeel, want je kunt de benenwagen beter gebruiken om deze stad met zijn vele leuke winkels, restaurants, musea en typisch Franse terrasjes te ontdekken. Echt waar, je weet niet waar je kijken moet! Al eerder schreven wij over de vele highlights van Nantes. Zoals het Château des Ducs de Bretagne, een van de best bezochte bezienswaardigheden van heel Frankrijk!

stedentrip Nantes Château des Ducs de Bretagne

En wil je echt niks missen, volg dan de groene lijn van ongeveer 8 km die over de trottoirs van de stad loopt; die brengt je langs alle hoogtepunten. Bijkomend voordeel: geen meningsverschillen bij het lezen van de stadsplattegrond 🙂

Kasteel in Nantes

Cottages, chalets en een boomhut

Behalve de gunstige ligging heeft Nantes Camping ook een ruime keuze uit leuke glampingaccommodaties. Zo zijn er cottages voor 2 tot 8 personen (met 1, 2 , 3 of 4 kamers) en 2-tot 6-persoons chalets. Zoals het Royal Chalet, met 3 slaapkamers, 2 badkamers en een afmeting van bijna 50 m2. De chalets zijn ingericht volgens de thema’s de moestuin en en de plantenkas.

camping in Nantes mooie chalets

In het Premium-resort, een extra groen deel van de camping aan de rand van een riviertje, staan de nieuwe Carrousel cottages. Deze moderne en luxe vakantiehuisjes (tot 60m2 groot, met tv en Wifi) zijn ingericht volgens drie thema’s: Nantes en haar rivier, de geschiedenis van Nantes, en de architectuur van Nantes.

camping Nantes nieuwe cottagesCarrousel cottages in het Premium Village

Ook bijzonder: de Cabane du Voyage, een hut op palen van 2,6 meter hoogte tussen de bomen, met een ruim terras. Deze boomhut is geschikt voor 2 volwassenen en 1 kind (tot 10 jaar).

camping Nantes boomhut op palen

NIEUW: trio van zwembaden en ontspanningsweide

Oh wat fijn! Met ingang van juli 2023 krijgt de camping er een prachtige nieuwe waterzone bij, bestaande uit 3 communicerende zwembaden (een kikkerbad, een kinderbad en een gewoon recreatiebad, watertemperatuur 28°), een waterspeelplaats en ontspanningsweide met fauteuils en ligstoelen. Ook komt er een privé hammamruimte (reservering bij de receptie van de camping verplicht). Dus mocht je een stedentripje overwegen met de familie dan is dit een welkome aanvulling; overdag Nantes ontdekken en vervolgens chillen op de camping!

Zwembad bij Camping Nantes

Fietsen langs de Loire en wijngaarden

Niet alleen de stad zelf maar ook de omgeving van Nantes biedt legio mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Pak de fiets (gehuurd of meegenomen) en flaneer over Île de Nantes (het schiereilandje in het hart van Nantes), maak een fietstocht langs de Loire (let op de bijzondere kunstwerken!) of bezoek een van de wijngaarden in de omgeving. We love muscadet!

stedentrip Nantes bruisende creatieve stad fietsen langs de Loire

Moderne kunst op straat: Le Voyage à Nantes

Bovendien staat Nantes van1 juli tot 3 september 2023 hélemaal bol van de evenementen, culturele uitspattingen en bezienswaardigheden rondom die groene lijn, want dan vindt het jaarlijkse festival Le Voyage à Nantes plaats. Het parcours van deze culturele wandelroute varieert jaarlijks van 8,5 km tot zelfs 15 km, naar gelang de geplande evenementen.

Nantes tips 2019

Reis je met kinderen?

Dan scoor je écht punten als je in Nantes Les Machines de l’Île gaat bekijken. Een levensgrote mechanische olifant – waar je ook in kunt zitten – stapt over de voormalige scheepswerf op Ile de Nantes. Enne, kijk uit dat de olifant je niet nat spuit! Ook tof om een zweefritje te maken in de Carrousel van 25 meter hoog of een bezoek te brengen aan het atelier waar al deze gigantische machines worden gemaakt. Ware meesterwerken! O ja, nog een leuke tip; hier kun je je ook laten onderdompelen in de wereld van Jules Verne, door o.a. in zijn onderzeeboot te stappen.

Op camping divers aanbod, met staplaatsen vanaf €20/dag tent + auto, camper, caravan + auto, cottages en chalets 2-8 personen vanaf €79/nacht, glamping in safari-/lodgetenten en cabanes vanaf €39/€79/dag. Bekijk alle accommodaties van Nantes Camping.

Lezersaanbieding: 15% korting op glampingaccommodaties van Nantes Camping

Lezers van frankrijk.nl krijgen 15% korting op alle huuraccommodaties van de camping en deze aanbieding geldt het gehele jaar m.u.v. de maanden juli en augustus. Gebruik voor je reservering op de website van Nantes Camping de promotiecode: frankrijk2023.

TIP van een van onze lezers: openbaar vervoer in Nantes is in het weekeinde gratis. En deze camping heeft bushalte voor de deur, tram op 200 meter.

Nantes Tips 2019

Nantes-Camping Cabane-Voyage

LEES OOK:
Nantes in 5 hippe highlights
De 15 best bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Beeld: Camping Nantes Copyright foto’s van de stad Nantes Tourisme/LVAN: fotografen Patrich Gérard, Gino Maccarinelli, Patrick Messina, Stephan Menore, Patricia Bassen, Bernard Renoux en Martin Argyroglo, Jean Dominique Billaud, Franck Tomps, Ponti

Reacties zijn gesloten.