frankrijk.nl

Moederdagaanbieding! Bretonse streepjestruien met korting

Breton Stripe is een 100% Nederlands merk dat typisch Bretonse streepjesshirts fabriceert. Een heel gezin is betrokken bij de creatie van deze ‘marinières’ in tal van kleurencombinaties. Mooie spullen en voor onze lezers nu tijdelijk 10% korting!

Moet je helemaal naar Bretagne om een streepjestrui of streepjesshirt van kwaliteit te kopen? Mais non. Wij ontdekten Breton Stripe, een Nederlands textielbedrijf gevestigd in IJmuiden, waarvan de Bretonse streep al jarenlang een rode draad is in de dames-, heren- en kindercollecties.

Mark behoort tot de derde generatie van een Amsterdams textielbedrijf uit 1887, dat oorspronkelijk hoeden, petten en kant fabriceerde. Samen met zijn vrouw Martien verzette hij de koers een paar jaar geleden naar streepjesshirts in Bretonse stijl. Martien: “Toen ik Mark 30 jaar geleden ontmoette had ik geen idee wat er kwam kijken bij de textielproductie. In 2011 hebben we Breton Stripe gelanceerd en met dat merk hebben we als gezin al heel wat opwindende avonturen beleefd. In de loop der jaren is de collectie uitgegroeid tot een schitterend zeezicht van kleurencombinaties en klassieke ontwerpen.”

breton striper gezin familieMaarten, Fons, Martien en Mark

Alle hens aan dek

Het echtpaar ontwerpt de collectie van Breton Stripe samen. Verder houdt Mark zich voornamelijk bezig met de inkoop en verkoop, terwijl Martien de websites, styling en fotografie verzorgt. Ook hun zonen Maarten en Fons zijn erg betrokken bij de zaak. Martien “Onze kinderen zijn opgegroeid in een ondernemend gezin. Beide jongens werken vaak mee, ook als model. Daarnaast hebben zij inmiddels hun eigen pad gevonden: Maarten als kinderpsycholoog en Fons als assistent-afdelingsmanager bij de Bijenkorf. Maar wie weet willen ze ooit het bedrijf voortzetten waar Mark en ik zoveel plezier aan beleven!”

breton stripe heren shirt navy bordeaux

Nooit ver van de zee

De stijl van de kleding van Breton Stripe valt nauw samen met de manier van leven van het gezin. Martien en Mark wonen dicht bij de kust en alle vier worden ze erg blij van het strand en de zee. Martien: “Ook onze vakanties in ons geliefde Frankrijk brengen wij het liefste door aan de kust. Bewust leven en waardering voor de natuur, die dingen zie je terug in onze collectie.”

Tijdloos kledingstuk

Breton Stripe gebruikt katoen dat voldoet aan de Eco Tex-standaard en laat daarvan binnen Europa gestreepte stoffen (heavy jersey) maken. De Bretonse streepjestrui, de marinière, werd oorspronkelijk gedragen door Franse matrozen. Martien: “De klassieke uitstraling hiervan is voor ons heilig. Deze stijl is niet onderhevig aan modetrends en daardoor zijn het duurzame kledingstukken. Ook door de hoge kwaliteit van onze stoffen kunnen de shirts jarenlang met plezier gedragen worden.”

breton stripe streepjes shirt zomer

Nieuwe lentecollectie

Wel zijn er regelmatig vernieuwingen in de collectie. Zo introduceerde Breton Stripe vorig jaar kledingstukken met 3 verschillende kleurencombinaties: een ander motief voor de voorkant, het achterpand en de mouwen. Nieuw dit voorjaar zijn de meerkleurige-strepen voor shirts, mutsen, haarbanden, sjaals en sokken: de zogeheten multicolors. Verder heeft Breton Stripe een opvallend brede maatvoering: van XS tot 5XL (als in: extra-extra-extra large!). De prachtige streepjesshirts van dit Nederlandse merk zijn er dus voor (pasgeboren) baby’s, kinderen, vrouwen en mannen.

Meer informatie: bretonstripe.com


Lezersaanbieding BRETON STRIPE: 10% korting op hele collectie

BRETON STRIPE biedt lezers van frankrijk.nl 10% korting bij elke online aankoop van elk product uit de collectie. Gebruik bij bestelling de kortingscode: frankrijk2023. Kijk op de vernieuwde website bretonstripe.com voor een volledig overzicht en verwen jezelf of geef een artikel cadeau aan iemand anders! Actie geldig tot 15 mei 2023. Gratis verzending vanaf €50.

Moederdag-cadeau? Tot uiterlijk dinsdag 9 mei om 16.00 uur besteld met deze actiecode = op tijd binnen (14 mei)!

LEES OOK:
10 dingen waar je een Bretonse aan kunt herkennen

Tekst: Josee Schouten. Beeld: Josee Schouten, Breton Stripe. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Breton Stripe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *