frankrijk.nl

Domaine des Agnelles, hippe landelijke B&B met gîtes

Van schapenboerderij, wijnhuis naar vakantiedomein met chambres d’hôtes, appartementen en een XL-vakantiehuis. Domaine des Agnelles combineert oude charme met moderne luxe in het mediterrane zuiden van Frankrijk.

Modern én nostalgisch interieur

Domaine des Agnelles is een kleinschalig vakantiedomein in het zonnige departement de Aude, onderdeel van de Languedoc-Roussillon/Occitanië. Het fraaie herenhuis straalt de grandeur van weleer uit. En gelukkig zijn binnen mooie authentieke elementen zoals marmeren haarden, oude tegelvloeren en bewerkte plafonds bewaard gebleven in de fraaie gastenkamers en appartementen.

kleinschalig vakantiedomein Domaine des Agnelles

Eigenaren van vakantiedomein Domaine des Agnelles

Lekker eigentijdse inrichting met een knipoog

Nederlanders Micky en Roger gaven daar verder hun eigen draai aan met een vrolijke en semi-hippe inrichting. Roger’s achtergrond als meubelontwerper droeg zeker bij aan deze originele setting. Micky: “We wilden een eigentijdse stijl, met een knipoog naar vroeger. Vandaar ook die mix van curiosa, brocante en design. En als je goed kijkt dan zie je dat het huis is ook ingericht met veel humor: heiligenbeelden die een praatje met elkaar maken, een porseleinen waakhond die de wacht houdt.”

Domaine des Agnelles binnen

Domaine des Agnelles

Alles binnen bereik om (n)iets te doen

De ligging van Des Agnelles is perfect: dicht bij zee, dicht bij de leuke stad Narbonne, de prachtige abdij van Fontfroide,  het historische Carcassonne en dicht bij  Canal du Midi. Direct om je heen: mooie dorpen en uitgestrekte wijnvelden, met een uitdagend achterland om te fietsen en wandelen. En toch blijven veel gasten hier hele dagen lekker luieren; heerlijk aan het zwembad, een potje jeu de boules, tafeltennis of lekker met een boek in de zon.

Domaine Agnelles

Het grote erf heeft veel relaxte speel- en zithoeken tussen platanen en fruitbomen. De sfeervolle verlichting op de binnenplaats en in de buitenkamer geeft de avond een bijzonder sfeertje,” zegt Micky. En dat ervaar je ook tijdens de table d’hôtes die het stel 2 keer per week organiseert. Heerlijk culinair genieten in de buitenkamer of in de winter voor de open haard. En uiteraard alleen met de beste wijnen uit deze grootste wijnstreek van Frankrijk!

Domaine des Agnelles Table d'Hôtes

Gastenkamers, appartementen en een nieuwe loft

Er zijn in totaal 4 gastenkamers (inclusief een familiekamer) en 4 appartementen, variërend in grootte en geschikt voor 2 tot 6 personen. In 2018 is daar een geweldige Loft voor maximaal 12 personen bijgekomen. Dit gigantische vakantiehuis van wel 300 m2 groot is opgetrokken in de oude wijnschuur. Het heeft een eigen verwarmd zwembad en is ideaal voor vrienden of meerdere families.

Loft vakantiehuis Domaine des Agnelles Zuid FrankrijkDe mega-loft voor max. 12 personen

Nieuw vakantiehuis ‘Le Manoir’ in 2023

In juli 2023 openden Micky en Roger nog een tweede vakantiehuis voor groepen, Le Manoir. Het gaat om een XXL boutique huis voor 15 personen, ook met eigen zwembad (infinity pool). Dit huis ligt niet op Domaine des Agnelles, maar enkele kilometers verderop, midden in een schattig Frans dorpje dicht bij de Middellandse zee!

Domaine des Agnelles vakantiehuis 15 personenLe Manoir: vakantiehuis voor 15 personen vanaf zomer 2023

Domaine des Agnelles: gastenkamers €85-€190/nacht, appartementen €630-€1.240/week. Loft (12 pers.) €2.150 tot €3.800/week. Tables d’hôtes €30 volw., €11 kinderen. Meer informatie: www.desagnelles.com (B&B en appartementen) en www.loftbylieu.com (vakantiehuizen Loft en Le Manoir – Powered by LIEU).

NASCHRIFT 11/2023 Na 17 jaar hebben Micky en Roger hun geliefde Domaine de Agnelles overgedragen aan Tim en Véronique, de nieuwe Nederlandse eigenaren van het vakantiedomein! Micky en Roger blijven zich wel bezighouden met de verhuur van de XL vakantiehuizen Loft en Le Manoir.

LEES OOK:
Hippe XL-vakantiehuizen in de Languedoc
Coco, Nederlands rugbytalent in de Aude
De 10 mooiste dorpen en stadjes van Occitanië
7 bijzondere stranden van de Languedoc-Roussillon
L’Abbaye de Fontfroide, prachtige abdij vlak bij dit vakantiedomein

Domaine des Agnelles B&B en Appartementen Languedoc Roussillon

Domaine des Agnelles Aude

Domaine des Agnelles Aude

Domaine des Agnelles Aude

Tekst: Josee Schouten Beeld: Domaine des Agnelles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *