frankrijk.nl

Slapen in Marseille: bijzondere hotels en B&B’s

Met hippe wijken, een bruisend havenkwartier, artistieke wijken, prachtige musea en diverse food- en shoppingwalhalla’s heeft Marseille de laatste 10 jaar een ware metamorfose ondergaan. Genoeg redenen dus voor een citytrip.

Josee bezocht deze Zuid-Franse havenstad vorig jaar zomer en keek haar ogen uit. Lees hier haar beste tips en kijk naar haar selectie van trendy, bijzondere en originele slaapadressen.

Le Ryad Boutique Hôtel

Hotel Ryad Marseille

Zoals de naam al aangeeft bevind je je in dit boetiekhotel in Marokkaanse sferen.  De 11 kamers verschillen in grootte maar hebben alle een kleurrijk interieur. Vaste interieurelementen zijn de massief houten meubelen en terrascotta tegelvloer. Toegegeven, het mag hier en daar wel een likje verf krijgen, maar de grootste atout vonden wij de tuin met varens en palmplanten die echt een zengevoel geven midden in het levendige Marseille!

Ryad Hotel Marseille

TIP: op nog geen 100 meter van dit hotel ligt het hippe rooftopterras Aux Réformés boven Cinema Artplex La Canébiere voor lunch , apero of diner. Aanrader!

Rooftop Aux Reformes Marseille

Ryad Hotel, 16 Rue de Sénac de Meilhan, 13001 Marsseille, kamerprijzen €100 – €150 , meer info en boeking

Lees ook alle andere tips van Josee om te zien en doen in Marseille!

Hôtel Maison Montgrand

Hotel-Maison-Montgrand-Marseille

Fraai boetiekhotel met kamers en appartementen in de wijk Le Canébiere, op een kleine 10 minuten van Le Vieux Port. Bijzonder is dat het hotel gehuisvest is in diverse gebouwen in de Rue Montgrand.

Maison Montgrand Marseille

Het hoofdgebouw herbergt de receptie, ontbijtruimte, restaurant, concepstore en grote tuin met jeu-de-boules veldje en zitjes. Echt een verademing tijdens de warme zomerdagen! Wij hadden de standaard kamer a/d overkant van de straat en behalve de inimini maat was er verder niets op aan te merken.

Hotel-Maison-Montgrand-Marseille

Hôtel Maison Montgrand, 35 Rue Montgrand, 14006 Marseille, €125 – €200, meer info en boeking

Les Appartements du Vieux Port

Eveneens in de wijk La Canebière vind je achter een statige façade een complex met moderne studios en appartementen. Het is perfect gelegen op nog geen 5 minuten van Le Vieux Port en in de directe omgeving tal van winkels en restaurants.

Appartement Vieux Ports Marseille

Les appartements du Vieux Port, 48 Rue Vaucon, 13001 Marseille. Vanaf €91, meer info en boeking

Maison du Monde Hôtel & Suites

Wat een stijl en wat een ligging! Dit viersterrenhotel kijkt uit op de oude haven van Le Vieux Port en het interieur is echte hotelchique! De naam verwijst naar de gelijknamige woonwinkelketen, die dit hotelavontuur is opgestart in samenwerking met een ambitieuze hotelgroep. En met succes want inmiddels vind je de Maisons du Monde hotels in diverse plaatsen in Frankrijk. Dus het mag geen wonder zijn dat de inrichting van het huis is!

Maisons du Monde Hotels Marseille

Maison du Monde Hôtel & Suites, 43 Quai des Belges, 13001 Marseille. Vanaf €180, meer info en boeking

Mama Shelter

Mama Shelter

Deze hippe hotelketen heeft sinds 2 jaar ook een vestiging in Marseille! Kenmerkend is het unieke moderne design van zowel de (kleine) kamers als de algemene ruimten. Het ligt in het trendy 6e arrondissement van Marseille, op 7 minuten wandelen van het metrostation Notre-Dame du Mont – Cours Julien, de wijk die bekend staat om de graffity-kunst. Het restaurant van Mama Shelter beschikt over een patio waar je kunt ontbijten en ’s avonds kunt aanschuiven aan de pastisbar, al of niet met DJ!

Mama Shelter Marseille

Mama Shelter, 64 Rue de la Loubière, 13006 Marseille. Vanaf €101,  meer info en boeking

Pension Edelweiss 

Hoe leuk is deze vintage B&B in het hartje van de hipste havenstad van Zuid-Frankrijk! Hier geen suikerzoete Provençaalse inrichting met lavendeltakjes, maar knallende kleuren en meubels uit de jaren ’30 tot ’70. Lees meer.

B&B Pension Edelweiss in Marseille

2-pers. kamers €85-€90 (incl. ontbijt bij een leuk restaurantje om de hoek), familiekamer voor 4 pers. €115, meer informatie via www.pension-edelweiss.fr

Maison Empereur: winkel én Airbnb

Maison Empereur is een instituut in Marseille, tijdens een bezoek aan de stad moet je vooral eens gaan kijken bij deze bijna 200 jaar oude huishoudwinkel. Prachtige spullen én erg leuk: bijzonder is echter dat je ook kunt overnachten in een appartement achter de winkel! Lees er hier meer over.

Winkel en B&B Maison Empereur in Marseille

Gîte van Maison Empereur in Marseille, vanaf €120 (plus reserveringskosten) via Airbnb 

LEES OOK:
Marseille, 15 tips om te zien en doen in Marseille
De mooiste calanques bij Cassis en Marseille
Bijzonder: een onderwatermuseum in Marseille!
Nice, nog zo’n Zuid-Franse stad die een bezoek waard is

Tekst: Josee Schouten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *