frankrijk.nl

Trendy jagershutjes aan het strand bij Sérignan

Houten cabanes direct aan zee, midden in een groot kampeerdorp waar je de geur van dennenbomen, jasmijn en tijm ruikt. Op Le Sérignan Plage in de Languedoc-Roussillon, vind je deze leuke glamping-accommodaties met zonnig interieur. Zoals deze ‘eendenhutjes’.

Visserhuisjes op Camping Serignan Plage

We schreven al eerder over de charme van Le Sérignan Plage, een vijfsterren kampeerdorp in Zuid-Frankrijk. En uit de enthousiaste reacties van lezers en Facebookfans bleken we lang niet de enigen te zijn die dit vakantieadres getest en (héél) goed bevonden hebben! Er is dan een hoop om van te houden. Allereerst die unieke ligging, pal aan zee, in de zonovergoten Hérault. Ook is er hier zo goed nagedacht over goede faciliteiten voor kinderen (en hun ouders) en al die klim-, spetter- en speelmogelijkheden hebben ook nog een smaakvolle vorm gekregen. En een derde reden om fan te zijn van Le Sérignan zijn de vele leuke glamping-accommodaties, avontuurlijk en heel charmant.

cabane canardiere op glamping Serignan Plage

Eendenhuisjes met juttershout en brocante

Behalve heerlijke safaritenten en erg leuke visserhuisjes, heeft Le Sérignan Plage sinds een aantal jaren de Cabanes Canardières, vernoemd naar de traditionele hutjes uit de streek voor het bestuderen en jagen van eenden. Maar dat klinkt een stuk Spartaanser dan deze luxe, lichte en ruime huisjes in werkelijkheid zijn. Met hun grote salon, open keuken, 3 slaapkamers, badkamer en een groot terras. Qua interieur zijn deze cabanes helemaal van nu, dankzij een stijl die moderner is dan in de andere (iets romantischere) glamping-opties van Le Sérignan. Industrieel uitziende meubels in vrolijke kleuren zijn hier gemixt met de natuurlijke strandsfeer van juttershout en zandkleuren.

interieur vakantiehuisje Cabane Canardiere

Duurzame glamping naast een natuurgebied

Het geheel zorgt voor een eigentijds Robinson Crusoë-gevoel. Ook omdat dit nieuwste ‘wijkje’ aan de rand van het kampeerdorp ligt en uitzicht biedt over het aangrenzende natuurgebied. Al sinds de opening van Le Sérignan Plage proberen de eigenaren zo respectvol mogelijk om te gaan met de natuurlijke omgeving. Zo heeft de camping al jaren een milieuvriendelijk waterzuiveringssysteem dat zelfs in Kyoto gepresenteerd is. Ook zijn de huisjes gebouwd door een lokaal bedrijf, bijna helemaal met duurzame en recycleerbare materialen. Sympathieke gedachte, als je aan het genieten bent van deze mooie locatie aan zee.

Serignan Plage Cabanes Canardieres

Cabane Canardière premium (6 pers.) van €595 tot €2492/week, geopend van 20 mei tot 26 september 2022. Meer informatie: Le Sérignan Plage.

PLUS+
– Hangmat, BBQ en ligstoelen op het grote en deels overdekte terras.
– Vakantievieren met je voeten in het zand, want de vogelhuisjes liggen in het autovrije deel van de camping, zonder verharde wegen. De ’tuinen’ van zand rond de huisjes worden regelmatig aangeharkt, wat zorgt voor een zen-sfeertje.
– Stevige gele fietsen (met kinderzitje) te leen.

MIN-
– Geen honden toegestaan in de huuraccommodaties van Sérignan (wel op de vrije camping!).

cabane canardiere op glamping Serignan Plage

Strand van Serignan Plage

LEES OOK:
Le Sérignan Plage, de perfecte camping voor vermoeide ouders
Vissershuisjes bij het strand in de Languedoc-Roussillon
De leukste strandtenten in de buurt van Le Sérignan Plage

Eén reactie op “Trendy jagershutjes aan het strand bij Sérignan”

  1. Irene descamps schreef:

    Absoluut prachtige huisjes , sfeervol ingericht .. Geeft zin om dadelijk vakantie te boeken ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *