Rabarbertaart op z’n Frans
Het rabarberseizoen begint weer! Uitstekend moment om te genieten van deze friszure groente. Ook de Fransen weten er wel raad mee in de keuken. We ontfutselden Carole haar familierecept voor zoete tarte à la rhubarbe.
Carole’s recept voor Tarte à la rhubarbe
Ingrediënten
TAARTBODEM:
Koop een rol kant-en-klaar taartdeeg of maak het zelf, nog veel lekkerder.
DEEG:
250 gram bloem
125 gram zachte boter
125 gram poedersuiker
1 ei
Meng alles in een deegkom en kneed het samen totdat je een deegbol hebt. Zet het minstens 2 uur in de koelkast. Laat het na de koeling 15 minuten rusten voordat je het gaat gebruiken.
VULLING:
500 gram rabarber (schoongemaakt)
2 eieren
bekertje crème fraîche (200 gr)
200 gram suiker (iets minder kan ook)
1 theelepel kaneel (facultatief)
BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C
2. Was de rabarber en snijd in kleine stukjes van zo’n 1,5 cm. Trek daarbij de hardste draden los en verwijder ze.
3. Rol het deeg uit en bekleed de vorm (24-26 cm). Prik met een vork in de deegbodem. Vul de taart met de rabarberstukjes.
4. Meng vervolgens de 2 eieren, de crème fraîche, de suiker en eventueel de kaneel en schenk het mengsel over de rabarber.
5. Zet het in de oven, baktijd 30-35 minuten op 200 °C en klaar!
Oordeel proefkonijn Josee:
“Tjonge jonge, wat is dit smullen! De frisse smaak van de zachte rabarber combineert perfect met de zoete vulling en zorgt voor een kleine smaakexplosie op je tong. En vooral niet wachten tot de rabarbertaart helemaal is afgekoeld: lauwwarm smaakt ‘ie het allerlekkerst!”
LEES OOK:
Clafoutis met kersen: heel makkelijk te maken
Tekst, recept en beeld: Carole Goelitz Beeld losse rabarber boven: CC-UNPL Monica Grabkowska

Ik heb de rabarber door custard meel gehaald en ook 2 eetlepels custard door de vulling gemixt.
Taart was heerlijk en niet meer vloeibaar
ik maak het met donkerbruine suiker
Heerlijk deeg en vulling al voordat de taart de oven in ging!
Helaas is ook bij mij de vulling nog vloeibaar. Inderdaad ook temperatuur naar 170 graden gezet. Hopelijk komt het goed.
De vulling is nog redelijk zacht als je het eruit haalt, met het afkoelen wordt het meer een mousse en zo hoort het te zijn.
Hij is wel erg lekker!
Ook bij mij was het na 30 minuten bleek en vloeibaar.
Temperatuur terug gebracht naar 170 graden en nog eens 30 minuten gebakken. Nu maar er uit gehaald want de rand wordt erg donker.
Recept is volgens mij niet compleet.
Is het goed als na 30 minuten bakken de taart nog vloeibaar is ?
Nou dan zou ik ‘m nog ietsje langer in de oven laten staan…
Délicieux!!!
Ne pas oublier de peler la rhubarbe, autrement il y a tous les fils et ce n’est pas agréable. Je pense que de mettre un peu moins de sucre est possible. En fait ca fait des années que je fais des tartes à la rhubarbe sans recette (elle ressemble à celle-ci) moins de sucre et tous mes invités la trouve toujours parfaite. Merci pour la recette, ca donne envie 🙂
De combinatie rabarber-frambozen is ook aan te raden!