frankrijk.nl

Lodgetenten bij een alpacahoeve in de Lot-et-Garonne

Een relaxed en kleinschalig vakantiedomein waar veel Nederlandse en Vlaamse gezinnen komen. Dat is het landelijke Domaine Ramonjavel, gelegen tussen de zonnebloemvelden van de Lot-et-Garonne. Met mooie lodgetenten en appartementen op een parkachtig terrein. En verrassend: ook een hele kudde alpaca’s!

Brigitte, Don en hun 3 dochters runnen sinds 2015 jaar een vakantiedomein in de zonnige Lot-et-Garonne. Ook hebben ze een alpacahoeve op hun landgoed: een geweldige extra attractie voor de gasten! De Nederlandse eigenaren nemen hun gasten namelijk vaak mee om te helpen bij het verzorgen van de alpaca’s. Ook kun je met deze lieve dieren wandelingen maken of in hun weides genieten van een picknick. Alpaca’s zijn heel nieuwsgierig en maken een prachtig hummend geluid, waar je helemaal rustig van wordt. Vanuit de lodgetenten, die bijna aan de weides grenzen, kun je de dieren bovendien zien lopen: een prachtig uitzicht!

Glamping bij een alpacahoeve in de Lot-et-Garonne

Lodgetenten met buitenkeukens

De 10 mooie lodgetenten van Domaine Ramonjavel staan op een parkachtig domein rondom een kindveilige, volledig omheind meer om op te varen of waar je een hengeltje kunt uitslaan. De door Brigitte en Don zelfontworpen lodgetenten zijn meer lodge dan tent, met hun ruim opgezette houten basis van 50 m2. Maar het dak van tentdoek zorgt ervoor dat je nog steeds van echte kampeergeluiden kunt genieten. Ze zijn ingericht met brocante en leuk bedacht: de tenten hebben verrijdbare keukenblokken, zodat je binnen of buiten kunt koken. Op het terrein vind je verder sfeervol ingerichte appartementen en zelfs een paar vrije kampeerplaatsen (buiten het hoogseizoen).

lodgetenten-bij-ramonjavel-vakantiedomein-frankrijk-glamping-en-alpacahoeve

Domain Ramonjavel vakantiedomein kinderparadijs

Kinderparadijs

Deze accommodaties zorgen samen voor een prettige hoeveelheid gasten en de kinderen vinden hier altijd snel vriendjes bij het riante zwembad of in de speeltuin. Ook zijn ze dagen zoet met de fietsjes, de poppenhoek, het wijnvat-speelhuis, de bouwhoek… en natuurlijk met de varkens voeren en de kuikens knuffelen. Brigitte vertelt graag over de broedmachine waar soms wel 40 kuikens rondlopen! Sowieso zorgen de eigenaren voor veel leuke activiteiten. Zoals de door Brigitte zelfgeschreven verhaaltjes over de Ramonjavelkabouters die ze graag voorleest. Als afsluiting speelt ze op haar gitaar en mogen de kinderen ook een muziekinstrument uitzoeken. En welja… op warme dagen maakt Don een buitendouche van de tractor! Wat vooral opvalt hier is de ongedwongen sfeer zonder regeltjes. Niets moet, alles mag!

Domain Ramonjavel vakantiedomein zwembad

Bijna elke dag BBQ-feest

Gasten kunnen gebruik maken van de goedgevulde ontbijtmand, die elke morgen klaarstaat op hun eigen terras. Ook de tables d’hotes (tot 4 keer/week) is hier voor jong en oud een hoogtepunt van de vakantie! Don duikt dan in zijn leren schort achter de supersmoker-barbecue en bakt de heerlijkste gerechten met vlees, vis en groenten. En een avondje buiten de deur eten in de prachtige omgeving is ook al snel een feestje. De Lot-et-Garonne en naburige Dordogne staan namelijk bekend om de sfeervolle avondmarkten in mooie bastidedorpjes… Franser dan dat wordt het niet!

Domaine Ramonjavel, lodgetenten vanaf €695/week, kamer-appartementen €85 /dag. Meer informatie: www.ramonjavel.eu

kindvriendelijk vakantiedomein Lot et Garonne Table d'hotes barbecue

PLUS+
–  De kamer-appartementen hebben in de tuin een eigen zitje met een buitenkeuken.
– Kidsproof domein ook voor peuters en kleuters (o.a. door hekjes rond lodgetenten zodat ze niet naar het water kunnen).
– Don, Brigitte en hun dochters waren te zien in het programma Ik vertrek! Zie hier hoe hun avontuur begon en hoe ze dit paradijsje vanaf de grond opbouwde.
– Domaine Ramonjavel is ook een trouwlocatie.

vakantiedomein alpaca's Nederlandse eigenaren

Ramonjavel Alapaca Wandeling

LEES OOK:
15x waarom de Lot-et-Garonne zo’n leuke streek is
De mooie bastidedorpen van het Zuidwesten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *