frankrijk.nl

Citroencake met maanzaad

Het is de lievelingscake bij Carole thuis: de traditionele Franse ‘cake au citron et graines de pavot’: citroencake met maanzaad. En zo maak je ‘m!

citroencake met maanzaad naar Frans recept

Ingrediënten

– 3 eieren
– 180 gr suiker
– 180 gr bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 180 gr gesmolten gezouten roomboter
– 3 eetlepels (blauw)maanzaad
– sap van 1 (of 2 naar wens en smaak) uitgeperste biologische citroen

citroencake met maanzaad naar Frans recept

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Klop de eieren, voeg de suiker toe totdat je een mousse-achtig mengsel hebt.

– Voeg vervolgens bloem, bakpoeder, gesmolten boter, maanzaad en het citroensap toe.

– Giet het mengsel in een beboterde cakevorm.

– Zet in de oven gedurende 40 minuten.

– Laat de cake eerst even afkoelen voordat je de vorm omkeert en serveert.

Heerlijk bij een kopje thee en – zoals Joseé onlangs ervoer in La Clusaz – ook erg lekker bij het ontbijt.

citroencake met maanzaad naar Frans recept

Carole Goelitz Gastblogger

LEES OOK:
Clafoutis,het makkelijkste Franse nagerecht
Perfecte Bretonse crêpes: het recept van Carole
Chocolademousse die nooit mislukt

Recept en beeld: Carole Goelitz 

4 reacties op “Citroencake met maanzaad”

  1. Machteld schreef:

    Maanzaad gevonden in de Turkse winkel. Ook het adres voor amandelmeel.

  2. Gerard schreef:

    Heerlijke cake. Eenvoudig te maken, maar met verbluffend resultaat.
    Wel gevaarlijke cake: je eet het in 1 keer op!

  3. Dicky Goosen van Schaverbeke schreef:

    Heerlijk en makkelijk te bereiden.
    Maanzaad in potje van Verstegen kunnen kopen.
    1 Citroen was voldoende.
    10 min. langer in de oven gedaan.
    Voor herhaling vatbaar

  4. Nini Lochmans schreef:

    Paar dagen geleden gemaakt. Moest eerst op zoek naar maanzaad. Maar dat was onverwacht in een grote soort notenwinkel, waar ik toevallig tegenaan liep. Heel makkelijk recept! Lukte zonder meer. Uitkomst: heerlijk heerlijk heerlijk! Ik heb gelijk wat plakken twee bij twee in het vriesvak ingevroren, want zou er anders niet vanaf kunnen blijven… Dank voor het recept!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *