frankrijk.nl

Glamping, gîtes en dieren op vakantiedomein in de Morvan

Een ontspannen vakantie met de kinderen, midden in de ongerepte natuur? Morvan Rustique is een kleinschalig en kindvriendelijk vakantiedomein in het hoogste deel van de Bourgogne. Heerlijk adres voor gezinnen, natuurliefhebbers en voor mensen die van dieren houden.

Natuurpark de Morvan, ook wel liefkozend Klein-Canada genoemd, is volgens velen het mooiste deel van de Bourgogne. Waar je ook wandelt of fietst, overal heb je beeldschone vergezichten van loofbossen, naaldwoud, beekjes, dorpjes en weilanden met Charolais-koeien. Terug in de tijd en een prachtig gebied om het drukke Nederland even helemaal uit je systeem te krijgen. Vanaf Autun rij je al snel de Morvan in en vlakbij het dorpje Saint-Prix ligt het vakantieparadijsje van Nancy en Joris.

morvan-rustique-landgoed-te-koop

paardrijden poneys op vakantiedomein Morvan Rustique

Lodgetenten en sfeervolle vakantiehuizen

Nancy en Joris namen vorig jaar de fakkel over van Nancy en Arjen, de eerdere Nederlandse eigenaren. Op het terrein van 5 hectare vind je 6 charmante gîtes. En van juni tot september staan er ook nog eens 4 stoere lodgetenten bij Morvan Rustique, zodat gezinnen onbezorgd kunnen genieten van het groene hart van de Bourgogne.

 morvan-rustique-landgoed-te-koop

Unieke locatie in de Bourgogne

Het vakantiedomein van Nancy en Joris ligt beschut tussen de hoogste bergen van het Parc naturel régional du Morvan, vlak bij de Mont Beuvray met archeologisch centrum Bibracte. Reken dus op magische momenten als je hier ’s ochtends met een dampende kop koffie voor je huisje of tent zit. Dat uitzicht! Nevels die optrekken boven weilanden, een pittoreske klokkentoren in de verte en al die bossen rondom… Je krijg er meteen zin om je sportschoenen te pakken en een lange tocht in de omgeving te maken.

Vakantiedomein Morvan Rustique in de Bourgogne glamping uitzicht

kinderboerderij-morvan-rustique-koop

Boerderijdieren

Enige nadeel: je zult je kinderen niet in drie tellen van het terrein krijgen! Die moeten geheid eerst nog even de ezels en de pony borstelen, op de tractor met Joris, trampoline springen of klimmen op de speeltoestellen… In de kinderboerderij loopt van alles rond: kippen, ganzen, geitjes, eendjes, konijnen en KuneKune-varkens, maar ook knuffelpony‘s, gezellige ezels en stoere paarden. Zowel van het ras Irish Cob als warmbloedpaarden.

Paardrijden voor kinderen op Morvan Rustique

Paardrijden en kindermiddagen

De omgeving is ideaal om prachtige paardenritten te maken. Of je nu een beginnende of gevorderde ruiter bent, groot of klein, genieten doe je zeker op een begeleide rit aangepast aan het niveau. En sinds dit jaar bieden ze nu ook rijlessen voor recreatie/dressuur en springen voor alle niveau’s!

Ook worden er kindermiddagen georganiseerd waar de kinderen op een fijne manier met de dieren kunnen kennismaken, spelletjes spelen, cupcakes versieren en zoveel meer..

morvan-rustique-paardenstallen-in-de-bourgogne

Mountainbiken en racefietsen

Voor de ouders zijn er een hoop leuke uitdagingen in de omgeving. Zo kun je op de mountainbike of racefiets geweldige tochten maken: achter elke bocht wacht een nieuw landschap. En voor de echte die-hards: wiens kuiten redden het tot op de top van de Haut Folin, 900 meter hoog?

Kortom, Morvan Rustique is echt een fijn adres voor een ontspannende vakantie in Frankrijk, waarbij je ook je kinderen helemaal hun gang kunt laten gaan.

Morvan Rustique, vakantiehuizen voor 2 tot 6 personen, vanaf €325 per week in het laagseizoen. Lodgetenten voor 2 tot 5 personen, vanaf €365 per week in het laagseizoen. Meer informatie: morvanrustique.com

PLUS+

– Prima aan te rijden in 1 dag vanuit Nederland: 780 km vanaf Utrecht.
– Niet ver van Autun (gezellig oud Romaans stadje), Sully en Couches (bekende Bourgondische kastelen) en op 4 km van Frankrijks grootste archeologisch centrum, Bibracte-Mont Beuvray.
Masseuse: mogelijkheid massage door gediplomeerde masseuse
– Nancy kookt 2 avonden per week: dan kun je huisgemaakte lasagne of pastaschotel laten brengen bij je accommodatie. En er is ruime keuze aan Bourgondische wijnen, op voorraad!

morvan rustiek- verkoop

– Broodservice van april t/m oktober.
– Prachtig aangelegd en verzorgd terrein en schone accommodaties.
– Ook sympathiek: gasten mogen verse kruiden plukken en vruchten pakken van de fruitbomen op het terrein!
–  Uitgebreide infomap met tips, uitjes etc.
– Er is geen groot zwembad op het vakantiedomein, maar er zijn wel mooie zwemmeren in de omgeving.

morvan-rustique-gezinsvriendelijk-domein-bourgogne-paardrijden

vakantiedomein-te-koop-in-de-bourgogne-morvan-rustique

LEES OOK:
8 redenen waarom de Bourgogne zo leuk is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *