frankrijk.nl

Geweldige villa aan de Côte d’Azur voor familie en vrienden

Volwassen kinderen mee op vakantie? Dan zoek je een plek waar iedereen zijn eigen gang kan gaan. Patricia en Mark renoveerden een prachtige villa met zwembad in Juan-les-Pins. Op loopafstand van het strand, winkels, restaurants en het uitgaansleven van deze elegante badplaats in Zuid-Frankrijk.

Vakantiehuis in Juan-les-Pins

Een sfeervolle villa aan de Côte d’Azur. Maar dan ook écht aan zee en niet weggestopt in het achterland. Dat zochten Patricia en Mark Janmaat, twee zelfstandig ondernemers met ervaring in het toerisme (Pierre et Vacances, Gran Dorado), voor hun eigen zomervakanties. Patricia: “We hebben eens wat gehuurd bij Biot, maar dat vonden we nog wat te ver van de kust. Vooral de young adults misten de bewegingsvrijheid om zonder auto naar het strand of de bar te gaan. Vandaar dat we gericht hebben gekeken naar huizen direct aan zee, rond Juan-les-Pins.” 

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

Groene oase op loopafstand van het strand 

In Juan-les-Pins kochten Patricia en Mark een villa die ze met behulp van een Franse architect en een Franse bouwer compleet renoveerden. De locatie is uniek: létterlijk op 5 minuten lopen van een zandstrand (Bijou Plage) en ook het centrum van Juan, met alle bars, restaurants en winkels, is te voet te bereiken. De villa is omgeven door een omheining en bomen: een kleine groene oase waarin je niet kunt binnenkijken vanaf de straat, wat zorgt voor veel privacy een een home sweet home-gevoel.

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

Villa La Mauresque: vakantievilla voor 3 generaties

Het hoofdhuis op het terrein heet Villa La Mauresque, een prachtige villa van 200m2 met 5 badkamers, 6 slaapkamers en totaal 14 slaapplaatsen. Het smaakvolle interieur heeft de authentieke sfeer van een familiehuis en diverse kleine luxes zorgen voor groot comfort (o.a. vloerverwarming, airco in alle slaapkamers, Miele-apparatuur in de keuken en wasruimte, houtkachel in de salon).

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

Riante tuin

Ook in de tuin staat alles in het teken van lange middagen en avonden samen genieten, met riante terrassen, een verwarmd zwembad, een jacuzzi, een buitendouche en een buitenkeuken met het betere BBQ-materiaal, zoals een Guru Kamado en een plancha-grill. De (klein)kinderen hebben zo hun eigen favoriete plekjes in de tuin, die ook een trampoline, tafeltennistafel, schommels, een hangmat en een babybad heeft.

 villa-mauresque-juan-les-pins-collage

La Maison des Pêcheurs: extra bungalow op hetzelfde terrein

Met méér dan 14 man op vakantie of samen met een ander gezin huren? Op hetzelfde perceel staat nog een geweldig vakantiehuis: La Maison des Pêcheurs. Dit gelijkvloerse ‘vissershuisje’ heeft 3 badkamers en 5 slaapkamers voor totaal 10 personen.

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

De mooie grote pijnboom direct naast de bungalow zorgt hier ook op de warmste dagen voor voldoende schaduw en je kunt in alle rust op het eigen overdekte terras zitten. Daarna weer de rest van het gezelschap opzoeken? Tussen de twee huizen in is er alle ruimte voor een potje pétanque, voordat je samen bij het zwembad aan de borrel gaat. Ah c’est si bon, les vacances…!

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Juan-Les-Pins

Villa La Mauresque (14 personen) vanaf €8.000/week. Samen met Maison des Pêcheurs (totaal 24 personen) vanaf €9.000/week. Meer informatie: www.villachalet.eu

PLUS+
– Er zijn veel sportieve activiteiten in Antibes-Juan-les-Pins, zoals parasailen, zeilen, waterskiën, varen (boot huren of boottocht boeken), golfen en karten.
– 8 fietsen van Batavus aanwezig: het is maar 30 minuten fietsen naar Cannes!
– Op loopafstand van het treinstation van Juan-les-Pins, vanwaar je ook heel snel in Nice, Cannes en Monaco bent!
– In juli is het beroemde jazzfestival Jazz à Juan (10-27 juli 2023), waar beroemde internationale artiesten komen, onder wie Candy Dulfer.
– Er is een op afstand bestuurbare cover voor het zwembad: optimale veiligheid voor de kinderen.

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins
villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins slaapkamer

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

villa Zuid-Frankrijk Cote d Azur Jaun-Les-Pins

Strand én bergen?

Patricia en Mark hebben ook een mooi chalet in de Zwitserse Alpen. Je kunt dit eventueel huren voor de terugreis. Leuke afwisseling: je verblijft dan eerst 1 weekje (of langer) aan de Côte d’Azur en daarna 1 week in de bergen (of andersom). En de route via Zwitserland is in kilometers bijna net lang als wanneer je door Frankrijk zou terugrijden. Meer info

Beeld: Lilian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *