frankrijk.nl

Francis Cabrel, later dit jaar in Carré!

Fijne Franse muziek voor onderweg? Ho stop, wij hebben de ideale Franse zanger voor je. Al helemaal als je richting het Zuidwesten gaat (Lot-et-Garonne, Gers, Tarn). Uit die hoek van Frankrijk komt Francis Cabrel zelf namelijk ook. Hij maakt al jaren zonnige en romantische deuntjes die het uitstekend doen als vakantie-soundtrack.

Zoek Francis Cabrel op in Spotify, Deezer of Apple Music en je komt een lange lijst van hits tegen. Oja-gevoel gegarandeerd. Want de naam zegt je misschien niets, maar deze zanger is toch al 45 jaar beroemd in Frankrijk. ‘De troubadour uit de Lot-et-Garonne’ wordt hij in Parijs een tikje pestend genoemd, vanwege zijn onveranderlijke gitaarblues en soms wat zweverige liedjesteksten. Laat ze maar kletsen, feit is dat Cabrel al die jaren lang enorm geliefd is, vooral bij plattelandsbewoners. En dat geldt ook voor veel Nederlanders die in het Zuidwesten van Frankrijk komen en wonen.

Dit zijn een paar hele mooie nummers die je vast kent. Maar als we je mogen raden, download of koop het geweldige album Samedi soir sur la terre (1994) en je krijgt al voor je de straat uit bent het gevoel dat je de zon tegemoet gaat…

Concerten in Nederland: 14 & 15 november 2023

Komend najaar doet Francis Cabrel Nederland aan met zijn Trobador Tour 2023, waarmee hij zijn 45-jarige carrière viert.

Op 14 november 2023 speelt de zanger in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Hier kun je kaarten bestellen

Op 15 november staat hij in Carré in Amsterdam. Hier kun je kaarten bestellen

De grootste hits van Francis Cabrel beluisteren? Koop de verzamel-cd Essentiel 1977-2017, aanrader, of open deze speellijst op Spotify.


LEES OOK:
De 7 beste Franse radiozenders
15 jonge Franse artiesten om te kennen
30 klassieke Franse chansons
Julien Clerc: in 10 heerlijke chansons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *