frankrijk.nl

15x doen in Parijs in de lente

Parijs sprankelt in het voorjaar! De parken staan in bloei, de terrassen zijn weer gezellig vol en de Seine glinstert in de lentezon. Deze dingen wil je doen als je dit seizoen een bezoek brengt aan de Franse hoofdstad.

Élke lente leuk om te doen in Parijs:

1. Rondslenteren in de mooiste parken van de stad: Jardin du Luxembourg, de Tuilerieën, Jardin des Plantes en Palais Royal. Tussen de bloeiende planten en bloemen een parkstoeltje opzoeken, genieten van de zon en alle voorbij wandelende Parijzenaren bestuderen.

Jardin du Luxembourg in Parijs

2. Naar Les Puces de Saint-Ouen, de grote brocante- en vlooienmarkt aan de noordkant van Parijs. De seringen en glycine bloeien dit seizoen in de smalle straatjes vol antiek, design, en vintagemeubels. Heel fijn om hier een ochtend rond te lopen en daarna lunchen in een van de restaurantjes tussen de hallen.

3. Boottocht maken op de Seine: de lente is een heel prettig seizoen om een bateau-mouche met open dak op te zoeken en vanaf de rivier beroemde monumenten van de stad te bewonderen. Daarna ook zeker blijven rondhangen op de kades, de Berges de Seine, waar tegenwoordig het hele jaar rond leuke terrassen, zit- en speelplekken zijn à la Paris Plage.

seine boottour parijs

4. Terrasjes pakken! Geen betere manier om het leven van de hoofdstad in je op te nemen dan met een kop koffie of een glas wijn rondhangen op een van de mooiste terrassen van Parijs! Hou je van hip? Zoek een plekje op deze rooftops en pop-upterrassen die vanaf het voorjaar verschijnen.

5. Naar de beeldentuin van Musée Rodin. Dit museum figureerde onder meer in de film Midnight in Paris van Woody Allen. Binnen in een villa en buiten in een elegant park staan honderden kunstwerken van de 19e-eeuwse beeldhouwer Auguste Rodin, waaronder zijn beroemde De Denker.

Musée Rodin 2015

– De lekkerste paaseitjes kopen bij bekende chocolatiers, zoals Pierre Marcolini, Alain Ducasse Pierre Hermé, Jean Paul Hévin, Maison Richart, Jean Genin en Jean Charles Rochoux. Rond 1 april vind je bij hen ook de mooiste chocolade-vissen: les Poissons d’Avril.

Naar de markt. De mooiste voorjaarsproducten fotograferen én inslaan op de versmarkten van Parijs, zoals op Marché Mouffetard (Quartier Latin), Boulevard Raspail (Saint-Germain) Marché d’Aligre of Marché des Enfants Rouges (Marais). Als je in een Airbnb zit verwerk je die in deze snelle Franse lenterecepten of je stopt ze in je tas voor een picknick.

Picknicken langs de Seine of in een park. Lunchen in de buitenlucht: met een flesje wijn, stokbrood en wat kaasjes voel je je de koning te rijk. Strijk neer aan de rand van de Seine, onder de kersenbloesems bij de Eiffeltoren of op een van deze andere mooie picknick-spotsin Parijs.

Fietsen door Parijs. Geweldige manier om in korte tijd veel van de stad te zien. Het aantal fietspaden in Parijs is geëxplodeerd  sinds corona en je kunt een Vélib pakken om daarvan te profiteren. Of je reserveert een rondleiding op de fietsParis by Bike geeft tours op echt Hollandse omafietsen (highlights, onbekend Parijs, Kids-tour) en ook Baja Bikes biedt Nederlandstalige fietstochten.

Vélib leenfietsen in Parijs

-In de lente beginnen weer Les Grand Eaux van Versailles, de grote fonteinenshow in de tuinen van Versailles. Prachtig om mee te maken en het paleis zelf wil je natuurlijk ook een gezien hebben! Versailles is een half uur met de RER (metrotrein). Tijd voor nog meer uitstapjes buiten Parijs? In 1 uur ben je met de trein in Giverny, in Normandië, waar je de tuinen van Monet kunt bezoeken. Splendide!

Lees ook: Hôtel de la Marine, nieuw museum in Parijs

Zien & doen lente 2023 in Parijs

Als je dit voorjaar naar Parijs gaat, dan kun je deze exposities en evenementen meepikken!

Before the Storm in Collection Pinault

In de vroegere Bourse de la Commerce, naast het park van de Hallen, zit dit gloednieuwe museum voor hedendaagse kunst. Daar is nu de expositie Before the Storm, waarin de natuur lijkt terug te vechten tegen al het milieuleed. Indrukwekkend! Meer informatie  Collection Pinault / Tickets bestellen

Collection Pinault

Kuifje én Chagall in l’Ateliers de Lumières

Amsterdam heeft inmiddels een eigen ‘Lichtfabriek’, maar deze bijzondere 2D-expositieruimte in een voormalige ijzergieterij in Parijs blijft de moeite waard. Dit voorjaar: Chagall en Paul Klee. En ook is er van 22 april tot 7 mei 2023 een Kuifje-expositie onder de klanken van onder andere David Bowie. Meer informatie

Mucha-expositie in het Grand Palais

Parijs is dé stad van de Art Nouveau en een van de bekendste vertolkers van die stroming was Alphonse Mucha. Dit voorjaar is er een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in het monumentale Grand Palais. Meer informatie

Mucha expo Grand Palais

– La Nuit des Musées: 13 mei 2023

Op 13 mei is het museumnacht, altijd een grote happening in Parijs! Alle grotere musea van de stad doen daaraan mee met late openingen, speciale rondleidingen en muziekoptredens. Meer informatie

Fondation Louis Vuitton: Basquiat en Andy Warhol

Expositie over de samenwerking tussen de twee bekende Amerikaanse popkunstenaars. Als je dit moderne museum in het Bois de Boulogne nog niet kent, dan is alleen al het gebouw van architect Frank Gehry de omweg waard. Meer informatie

fondation-louis-vuitton Paris

Met kinderen naar Parijs dit voorjaar? Ontdek ons inspirerende ebook Parijs met kids & tieners!

LEES OOK:
Leuke hotels in Parijs onder €125
De 10 leukste wijken van Parijs
7 kindvriendelijke hotels in Parijs
De snelste manier om naar Parijs te reizen
Galerie Dior, niet-te-missen modemuseum in Parijs

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schuten (terras), Nicky B (terras Seine & Jardin d’Acclimatation), CC/Guillaume Bontemps/Mairie de Paris (Vélib), Pexels (Jardin du Luxembourg).  Jerôme Manoukian (Rodin), CC-BY Fred Roméro (louis Vuitton)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *