frankrijk.nl

Vakantiehuizen in de Lot-et-Garonne: Villa Lafage

Zo mooi, deze gîtes! De duiventoren en het landhuis die Yuri en Marcella verbouwden tot elegante vakantiehuizen zijn het toonbeeld van Franse joie de vivre. En je logeert er midden in de prachtige landelijke streek Lot-et-Garonne. 

Op de campagne van de Lot-et-Garonne 

De laatste kilometers naar Villa Lafage kijk ik mijn ogen uit. Bizar toch, dat je gewoon van een een stuk puur natuur zo onder de indruk kunt raken. Ik passeer bossen, boomgaarden en daar waar de weidse velden beginnen ligt Villa Lafage.

Villa-Lafage-grote-vakantiehuis

Kan me heel goed voorstellen dat Yuri en Marcella verliefd werden op deze spot. Vogelvrij. Met de nadruk op vrij. Zij kochten het in 2006 en na een half jaar aarden (Marcella: ‘We wilden deze plek eerst in ons op opnemen’) staken ze de handen uit de mouwen om er een prachtig vakantieadres van te maken.

Villa Lafage vakantiehuis Dordogne

Duiventoren getransformeerd tot gîte voor max. 5 personen

Eerste project was de duiventoren, of zoals de Fransen zeggen, le pigeonnier. Het stel maakte van dit bijzondere gebouw een fijne gîte en niet zomaar een. Zij combineerden de authentieke charme met een eigentijds interieur. Beneden een lekkere grote woonkeuken met directe doorloop naar het terras, dat op zijn beurt weer direct toegang geeft tot het intieme privézwembad van 3 bij 5 meter. Geloof mij, dat voelt echt heel vrij!

 Villa-Lafage-zwembad

Wat verder opvalt is de royale keuken en de badkamer met een megagrote inloopdouche. Marcella: “De leukste opmerking hierover hoorde ik ooit van één van onze kleine gasten: wow, het lijkt wel een ‘wasstraat voor mensen’!”

Keuken-Pigeon-Lafage

VOORJAARSAANBIEDING 2023

Boek je de duiventoren in april, mei of juni dan wordt je verrast met een heerlijk welkomstdiner op de aankomstdag! Bovendien organiseert Marcella inspirerende schilderworkshops voor groot en klein. Een mooie manier om samen met het gezin bijzondere vakantieherinneringen te creëren (lees meer onderaan dit artikel).

Creatieve workshop bij Lafage

Het luxe landleven in het landhuis voor 10 personen

Op hetzelfde terrein ligt, tientallen meters verderop, het grote landhuis. Het is het eigen plekje van Marcella en Yuri maar in de zomer staan ze het met liefde af aan vakantiegasten. Ook hier ademen de muren de charme van weleer uit, zijn de balken opgeschuurd en wit getint en is het interieur nog een tikje moderner dan in de duiventoren.

 Villa-Lafage-living-keuken

zwembad Villa Lafage

Vrijheid en ontspanning

Wat een ruimte! De woonkeuken is er een voor keukenprinsen en -prinsessen (check het fornuis!).  Ook het landhuis heeft een eigen zwembad, toch wel een must-have in deze zonovergoten regio.  En mocht het een dagje wat minder zijn, dan tipt Marcella om toch vooral een bezoekje te brengen aan Château Bridoire, een prachtig gerestaureerd kasteel met tal van ludieke spelletjes. Leuke manier om een chateau te ontdekken!

Chateau de Bridoire Dordogne

In de zomer komen hier vooral families met kinderen, maar ook rustzoekers weten Villa Lafage te vinden in voor- en naseizoen. En ondanks dat ze op hetzelfde terrein liggen is er absoluut sprake van privacy voor beide stulpjes. Vrijheid, blijheid…zei ik toch?

Groetjes, Josee

PLUS+
Marcella organiseert elke week schilderworkshops voor grote en kleine creatievelingen vanaf 4 jaar! Ontdek tijdens je vakantie hoe ontspannend en inspirerend het is om te schilderen met acrylverf op een écht canvas.

schilderworkshop Lafage

Met iedere week een leuk thema zoals o.a. totemdieren, mandala’s en aboriginal art. Of creëer met je gezin een bijzondere vakantie herinnering door SAMEN een schilderij te maken. Met interessante thema’s zoals De Familieboom, Je Talent of Familieportret.
Prijs op aanvraag, reserveren noodzakelijk, klik hier voor meer informatie!

Prijzen: duiventoren (4-5 pers.) €1050/week (laagseizoen) – € 1350 (midseizoen ) – €1950/week (hoogseizoen). Het landhuis (8-10 pers.) is alleen in de maanden juli en augustus te huur voor €3.500/week. Prijzen van beide accommodaties zijn inclusief reserveringskosten, bedlinnen en handdoeken, exclusief toeristenbelasting en eindschoonmaak. Kinderbedjes en -stoelen zijn kosteloos beschikbaar. Meer info op villalafage.eu

sfeer Lafage

LEES OOK:
15 redenen waarom de Lot-et-Garonne zo leuk is
De mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten

Tekst: Josee Schouten Beeld: Villa Lafage

Reacties zijn gesloten.