frankrijk.nl

8 topcampings in de Franse bergen

Frisse lucht, bloeiende bergweides en kristalheldere beekjes. De liefhebbers kennen de ontspannende werking van kamperen in de bergen! Deze prachtige natuurcampings liggen hoog in de Franse Alpen, de Pyreneeën, de Auvergne en de Vogezen.

camping in Les Ecrins mooi wandelgebied

1. Kamperen in de zuidelijke Alpen

Het Nationaal Park van de Ecrins is een prachtig berggebied in de Hautes-Alpes (Provence), in de omgeving van Briançon, met bergtoppen tot meer dan 4000 meter hoog. Er leven in deze beschermde natuur marmotten, gemzen en steenbokken, en tijdens een bergwandeling kun je bloemen en planten als génépi, edelweiss en alpendistel tegenkomen.

huttopia-camping-in-franse-alpen-la-claree

Camping Huttopia La Clarée is een natuurcamping in een vallei net ten oosten van de Ecrins. Het kampeerterrein van 8 hectare is idyllisch gelegen, in een bos aan de rand van een rivier. De houten chalets en de tenten in Canadese stijl maken de bergsfeer hier compleet! Meer info 


sterren kijken op de camping in de bergen huttopia vallouise

2. Kamperen aan de rand van het Parc des Ecrins

Nog een camping bij het Nationaal Park van de Ecrins, maar dan ten zuiden van het natuurgebied. Camping Huttopia Vallouise ligt hoog, op 1200 meter, en biedt daardoor een uitzicht van 360 graden op de bergen, echt indrukwekkend. Zelfs vanuit het verwarmde zwembad kijk je uit op het berglandschap. De omgeving is hier een pure wandelaars-hemel, met tal van wandelroutes in de omgeving. Je kunt ook nachtwandelingen maken met een gids van de camping.

vallouise-huttopia-kamperen-in-de-ecrins-zuidelijke-alpen

Ga je liever fietsen? Er zijn ter plekke elektrische mountainbikes te huur en je kunt hier ook paragliding (parapente) leren! Verder is dit een camping met goede faciliteiten voor hele jonge kinderen: zo is er een peuterbad en een extra grote speelplaats. Meer info


3. Kamperen in de Franse Alpen bij de Vanoise

Het Nationaal natuurpark van de Vanoise is een groot beschermd gebied dat de valleien van de Tarentaise (Les 3 Vallées) en Maurienne beslaat. Prachtige natuur waarin lariksbomen (melèzes), watervallen, marmotten en gemzen de toon zetten.

camping_huttopia_Bourg-Saint-Maurice

Op wandel- en e-bikeafstand van dit natuurreservaat kun je je tent opslaan in een sparrenbos bij Camping Huttopia Bozelen-Vanoise, aan de rand van een ruisend riviertje. Als je het liefst hoger opzoekt: Camping Huttopia Bourg St-Maurice, ligt direct onder skidorp Les Arcs, dat ook ‘s zomers te bereiken is met een cabinelift. Zo kun je eenvoudig op 1600 meter beginnen aan wandeltochten of mountainbike-afdalingen. Natuurvriendelijke camping bovendien, met toffe chalets. Meer info

bourg-st-maurice-camping-huttopia-in-de-franse-alpen


4. Kamperen tussen de vulkanen van de Auvergne

Niet ver van Clermont-Ferrand, in de Puy de Dôme, vind je deze camping op 450 meter hoogte: Camping Huttopia Royat. De moeite waard voor liefhebbers van bergwandelen, want de camping ligt midden in het Regionaal Natuurpark van de vulkanen van de Auvergne, een gebied met eindeloos veel wandelmogelijkheden. Zo kun je de slapende vulkanen Puy de Dôme, Lemptégy en Puy Pariou beklimmen voor spectaculaire vergezichten. Of over de GR89, een bekende langeafstandswandeling door de Auvergne, naar Clermont-Ferrand lopen.

kamperen in de Auvergne camping Huttopia Royat

Deze natuurcamping ligt aan de rand van het oude kuuroord Royat en er zijn diverse mooie dorpen in de omgeving. Behalve canvastenten, pipowagens en houten huuraccommodaties heeft de camping een zwembad, een tennisbaan en een volleybalveld. Meer info

bergwandelen in de Auvergne tussen vulkanen


5. Kamperen tussen het Juragebergte en de Mont Blanc

Deze kleinschalige camping ligt bij het meer van Genève, pal tussen het Juragebergte en noordelijkste deel van de Franse Alpen. Je kunt bij Camping Huttopia Divonne Les Bains dus alle kanten op en de Mont Blanc is te zien vanaf de camping. Er zijn hier veel fijne schaduwplekken in het dennenbos voor een eigen tent en je kunt ook diverse soorten accommodaties huren (chalets, tenten, woonwagens).

camping-huttopia-divonne-french-alpes

Heel geschikte plek voor gezinnen, dankzij de goede kinderfaciliteiten op de camping zelf en de diverse leuke attracties in de omgeving (o.a. kabelbaan, rodelbaan, meren, ezelpark…). Meer info

camping-huttopia-divonne-french-alpes


6. Kamperen bij het bergmeer Lac d’Aiguebelette

Bergactiviteiten kun je combineren met watersport tijdens een vakantie aan de rand van het Lac d’Aiguebelette. Dit prachtige turquoise meer dicht bij Chambéry is een fijne uitvalsbasis voor wandelingen in het Regionaal natuurpark van de Chartreuse.

Lac Aiguebelette kamperen in de bergen

Een prachtige wandeltocht op een halfuurtje rijden van Camping Huttopia Lac d’Aiguebelette voert over de rotsen van Pierre-Châtel, ook bekend als de Gorges de la Balme een beeldschoon stukje van de Rhône-vallei. Prachtige camping ook, met directe toegang tot een strand aan het meer, kijk hier voor meer info.

camping-aiguebelette-van-huttopia-in-de-bergen


7. Kamperen in de Pyreneeën bij Font-Romeu

Ah, de mooie Pyreneeën! Bij het bergdorp Font Romeu vind je een camping op 1800 meter hoogte. Subliem uitzicht dus op het Regionaal Natuurpark Catalaanse Pyreneeën en omliggend bergtoppen zoals de imposante Canigou (2784 meter).

Pyreneeen huttopia camping in de bergen

De omgeving van deze camping biedt meer dan 350 bewegwijzerde wandelpaden, waaronder de legendarische GR10. Verder kun je hier mountainbiken (e-bikes op de camping) en bergsporten als paragliding, canyoning en rafting beoefenen. Op Camping Huttopia Font-Romeu heb je bovendien geweldige glamping-accommodaties die een zomervakantie in de bergen extra sfeer geven. Meer info

Pyreneeen huttopia camping in de bergen


8. Kamperen in de Elzas bij de Vogezen

Bij Camping Huttopia Wattwiller kampeer je aan de rand van een typisch Elzasser wijndorp. De camping zelf ligt al in een bos en je bent hier ook in het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges. Dat betekent dat je talrijke mooie wandelingen of fietstochten kunt maken in de directe omgeving.

watwiller-natuurcamping-van-huttopia-in-een-bos-elzas Dus trek je wandelschoenen aan of huur een e-bike op de camping en weg ben je! Ook ben je maar een halfuurtje rijden van de beroemde Route des Crêtes en de toppen van de Vogezen (o.a. Le Grand Ballon). Weer terug op de camping kun je bijkomen in het warme zwembad of een balletje slaan op de tennisbaan. Meer info

kamperen in een bos in de Elzas bij Huttopia

Meer informatie op: europe.huttopia.com

LEES OOK:
Spectaculaire natuurcampings verstopt in de bossen
6 Franse campings direct aan zee
8x kamperen aan de rand van prachtige meren in Frankrijk

Beeld: Huttopia Manu Reyboz. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *