frankrijk.nl

10 leuke Franse adressen in Den Haag

Den Haag is altijd al een van de meest francofiele steden van Nederland geweest en er komen steeds meer leuke Franse winkels, speciaalzaken en restaurants bij. Ook vind je er de maandelijkse Franse markt: Le Marie Marché!

Speciaalzaak Le Magasin Pastis

Restaurant Pastis – steak-tartare, ratatouille, slakken en oesters in oerFranse setting – is al jaren een favoriet eetadres voor Haagse francofielen. Aan de overkant van de straat heeft het restaurant ook heeft een eigen winkel met Franse producten voor een geslaagde apéro. Met heerlijke wijnen, (geiten)kazen, boter, yoghurt en ook dagverse afhaalgerechten, zoals pissaladière en quiches du jour.

Franse adressen in Den Haag

Oude Molstraat, Den Haag, Le Magasin op nummer 40, restaurant Pastis op nummer 57, www.pastis.nl

Franse markt: Le Marie Marché

Geweldig initiatief van Marie-France, een jonge Nederlandse die in Frankrijk is geboren. Sinds 2017 organiseert zij een Franse markt in hartje Den Haag. Elke maand zijn er 30 tot 40 kramen van verkopers van Marseille-zeep, sieraden, leuke vintage spulletjes, droge worsten, siropen, Bretonse crêpes, verse oesters en meer. Lees ook dit artikel!

De eerstvolgende marktdagen: 1 en 2 april 2023 en daarna weer elk 1e weekend van de maand.

Le Marie Marché, Het Plein, meer informatie & data: www.lemariemarche.nl

Philippe Galerne: typisch Franse patisserie

Philippe Galerne is een waar instituut in Den Haag. Elk weekend staat er weer een rij voor de deur met mensen die best even willen wachten op zijn fameuze éclairs, tartelettes aux fruits, croissants en brood. Je hoort hier bovendien goed dat Den Haag veel francofielen kent: sommige klanten bestellen hun baguette het liefste in het Frans!

eclairs-bij-franse-bakker-philippe-galerne

Aert van der Goesstraat 24, Den Haag, www.philippegalerne.nl  

Magasin Horaz: boetiek als in de Marais

Deze leuke winkel is weliswaar niet exclusief Frans, maar Magasin Horaz heeft een heel Parisien sfeertje heeft! Behalve kunst, boeken en mode (o.a. Comme des Garçons) verkoopt de artistieke en francofiele eigenaar Horas regelmatig Frans-getinte producten, zoals werk van de Parijse illustratrice Nathalie Lété of de lp’s van Tess Merlot.

Franse adressen in Den Haag

Molenstraat 19, Den Haag, meer info

Topwijnen bij Pavie Wines/Haags Wijnhuis

Dit is de favoriete wijnwinkel van de Franse ambassadeur in Den Haag (lees ons interview!), en Pavie Wines – ook bekend als het Haags Wijnhuis – is inderdaad al jaren een ware schatkamer voor goede wijnen uit de Bourgogne en de Bordeaux. Met vooral wijnen van exclusieve chateaus en uit bijzondere oogstjaren. Toch kun je er ook uitstekende flessen vinden vanaf €10 (en prima huiswijnen voor nog minder).

Franse adressen in Den Haag

Reinkenstraat 13, Den Haag, 070-3560805, www.pavie.nl

Sucré Salé: Franse traiteur met zoet en hartig

Schuin tegenover Pavie Wines zit ook een fijne traiteur en delicatessenwinkel, waar bijna alles uit Frankrijk komt… zelfs de eigenaren. Rauwmelkse kazen, patés, patisserie, karamel met zoute boter en gerechten als tomates farcies, gebakken gamba’s en canard à l’orange – alles ziet er hier even lekker uit!

Franse adressen in Den Haag

speciaalzaak Sucré Salé in Den Haag

Reinekenstraat 18, Den Haag, www.sucresale.nl

Vers uit de Gers: knoflook en andere streekproducten

Superadres van Ton Oosterhout, een Nederlander met een passie voor de streek de Gers, waar hij en zijn vrouw een tweede huis hebben. Meerdere malen per jaar haalt Ton paarse knoflook uit het Zuiden en hij kan eindeloos vertellen waarom die knoflook zo speciaal is. In de winkel staat vaak een pan met knoflooksoep te pruttelen (proeven mag!) en je kunt er ook terecht voor uitstekende blikken confit de canard en andere lekkernijen uit Zuidwest-Frankrijk.

Franse adressen in Den Haag

Kanaalweg 36, Den Haag, www.versuitdegers.nl

Boulangerie Michel

Net als Vers uit de Gers is ook Boulangerie Michel gelegen in het quartier français van Den Haag, vlak bij de Frans school in Scheveningen. Deze hip uitziende bakkerij-lunchroom gebruikt biologisch bloem uit Frankrijk en voegt verder niets toe aan de ambachtelijk bereide broden. Zoals niet te versmaden pains de campagne, boules blanches en baguettes tradition. Ook heeft de winkel tegenwoordig een groot aanbod van viennoiserie en patisserie, zoals torsade aux abricots, flan, macarons en charlotte aux fraises (aardbeientaart).

boulangerie Michel Franse bakker in Den Haag

Rusthoekstraat 5 (Scheveningen) en 2e Schuytstraat 121 (hoek Reinekenstraat), Den Haag, boulangeriemichel.com

De fijnste patisserie bij Tartine 

Sinds begin vorig jaar kun je terecht bij Tartine in het fraaie Statenkwartier. Het is het domein van Fransman Denis Botrot, chefkok en patissier, die dankzij de liefde Normandië voor Den Haag verruilde. Van dinsdag tot zaterdag vind je hier de lekkerste Franse zoete verwennerij zoals eclairs, tarte citron, millefeuilles en uiteraard taarten. Maar de locals weten hem vooral te vinden voor het overheerlijke brood, de brioches en croissants. Ook is er een dagelijks aanbod van hartige gerechten, soepen en salades; voor een beetje Frankrijk op je bordje thuis!

Tartine Den Haag

Van Beverningkstraat 101, Den Haag, Tartine

Delicatessen bij Les Belles Saveurs

En nog een jonge ‘Franse loot’ van Den Haag: Les Belles Saveurs, een delicatessenwinkel die ook sinds begin 2022 geopend is. In de stijl van een echte épicerie-fine brengt eigenaresse Estelle Cohen Solal kwaliteitsproducten uit Frankrijk naar de wijk Benoordenhout. Zoete en hartige producten, maaltijd- en basisproducten, wijnen en champagnes, fruitsappen en versproducten!

Franse kruidenierswinkel in Den Haag

Breitnerlaan 14, Den Haag, www.lesbellessaveurs.com

LEES OOK:
Op de koffie bij de Franse ambassadeur in Den Haag
21 leuke Franse adressen in Amsterdam
Le Marie Marché, de Franse markt in Den Haag

Tekst: copyright frankrijk.nl 2018/update 2022 Beeld: CC-Le Pastis/FB, CC/Pavie Wines, CC/Le Marie Marché, CC/Ulrike Grafberger, CC/Vers uit de Gers, CC/Magasin Horaz, CC/ Pavie Wines, CC/Sucré Salé/FB, Patisserie  Philippe Galerne (WS), Boulangerie Michel. Tartine/Denis Botrot.

5 reacties op “10 leuke Franse adressen in Den Haag”

 1. eric schreef:

  restaurant Loic,
  binckhorstlaan 135

 2. Rodolphe schreef:

  N oublies pas traiteur Le Gone depuis 20 ans

 3. Engelien schreef:

  Jullie vergeten le Gone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *