frankrijk.nl

Paradijs voor gezinnen in de Lot: vakantiepark Platus

De chalets en safari-lodges van vakantiepark Platus hebben onbelemmerd uitzicht op een uitgestrekt terrein vol speelplekken. Jonge kinderen kunnen er dus helemaal vrij hun gang gaan. Dat maakt dit kleinschalige vakantieadres in de Lot, vlak bij de Dordogne, ook een topplek voor een vakantie met peuters in het voorseizoen of naseizoen.

Een héél boek uitlezen tijdens de vakantie. Voor veel jonge ouders klinkt dat als onbereikbaar vakantiegeluk. Maar hoe anders is dat bij Platus! Op dit mooie vakantiedomein in de Lot hebben de Nederlandse Esther en Jos een plek gecreëerd die pure ontspanning biedt voor kinderen én hun ouders. En dat geldt ook een vakantie met hele kleintjes, vandaar dat de Peuterweken in het voorjaar en eind augustus (lees ook verderop) hier zo’n  groot succes zijn.

chalets lognes op groot kindvriendelijk terrein bij Platus

Houten speelplaatsen

Het grootste geheim daarvoor? Op het terrein van 6 hectare duiken tussen de 6 chalets, 6 lodges, 1 boshut, 1 vakantiehuis en 2 vrije kampeerplaatsen (met privé-sanitair op 15-20 m) overal bijzondere klim- en klauterplekken op. Een houten piratenschip. Een vrachtwagen. Een vliegtuig..!

kinderen zijn koning overzichtelijk en kleinschalig

En ook nog trampolines, waterspeelplaatsen en zelfs een zeephelling. Voor vaste gasten is het elke keer weer een feestje om bij terugkeer op het domein te ontdekken wat voor leuks de Nederlandse eigenaren er nu weer bijgemaakt hebben. Want elk jaar komen er twee nieuwe attracties bij!

gezinsvriendelijke glamping en camping

Warme en persoonlijke ontvangst

Jos is de bedenker en maker van al deze supermooie houten speeltoestellen. Eerder werkte hij in de financiële wereld, tot hij en Esther dit vakantiedomein in 2017 overnamen. Jos is behalve creatief ook heel handig en praktisch, hij regelt echt alles voor zijn gasten. Terwijl Esther – die vroeger bij Defensie werkte en uit een ondernemersfamilie komt – opvallend goed is in het persoonlijke contact. Binnen twee dagen kent ze de voornamen van àlle kinderen op het terrein en ook de volgende zomer(s) herinnert ze jouw gezin nog! Echt een warme ontvangst dus bij Platus, geen wonder dat het tienen regent op Zoover.

Nederlandse eigenaren vakantiedomein in de Lot

Overzichtelijk groen terrein met zwembad

Het terrein is zoals gezegd ingericht op totale vrijheid voor de kinderen. Die kun je onbezorgd laten spelen, want alles is goed te overzien vanuit de accommodaties en ook vanaf het restaurant en het zwembad. Diverse speelplekken liggen in de schaduw, want dat bleek in de zonovergoten Lot geen overbodige luxe. Het zwembad is de centrale ontmoetingsplek bij Platus: lekker ruim bad (14 meter lang), met apart kinderbad, een extra groot zonterras met ligbedden en een ligveldje van zacht kunstgras voor de kids.

Niets hoeft, veel mag

In het restaurant serveren Esther en Jos op diverse avonden eten en drinken (pizza-avond, 1 table d’hôtes, BBQ en een gezellige avond voor de ouders), maar het ‘samen eten’ is bij Platus helemaal vrijblijvend. Zo heb je in het restaurant de keuze om met anderen aan een lange tafel te zitten of aan een 6-persoonstafel met alleen je eigen gezin. Ook is zelf koken in je eigen accommodatie natuurlijk een optie, de safarilodges hebben zelfs ruime buitenkeukens en er zijn ook afhaalmenu’s. In het restaurant mag je ook altijd gezellig een spelletje doen met je kinderen of vriendjes en vriendinnetjes.

kinderdisco vakantiedomein Zuidwest vakantie voor gezinnen

Peuterweken vanaf juni en in het naseizoen

Voor ouders van kinderen die nog niet naar school hoeven, is dit ook een hele leuke vakantiebestemming het het voor-en naseizoen. Dan organiseren Esther en Jos de Speciale Peuterweken (juni en begin juli; eind augustus en begin september). Dat zijn hele gezellige weken waarin dreumesen en peuters alle vrijheid hebben. In de ochtend vermaken Esther en Jos de peuters zodat de jonge ouders even wat anders kunnen doen. Bijvoorbeeld fitnessen of gezellig met elkaar koffiedrinken terwijl de kinderen bezig zijn. De eettijden zijn die weken ook aangepast, dus het avondeten komt minimaal een uur vroeger dan in het hoogseizoen en ook zijn de prijzen van de accommodaties natuurlijk een stuk lager.

Dordogne Lot vakantiedomein waterpeelplekken

Accommodaties van hout uit het eigen bos

In chalets en safarilodges zie je welke goede ideeën Esther en Jos nog meer hebben. De 14 houten accommodaties zijn net als de speeltoestellen grotendeels gemaakt met ‘eigen hout’ uit het omliggende bos. Boomstammetjes in de badkamers, takken als lampenkappen, de houten veranda…

safari lodges accommodatie vakantiedomein Platus

Het eigen bos is bovendien zo groot dat je er hele wandelingen kunt maken. Esther en Jos hebben diverse wandelroutes voor gezinnen uitgezet en eentje leidt zelfs naar een restaurantje in het dorp Marminiac, 2 km verderop: een superleuke middagwandeling!

Prijzen: chalets vanaf €560/week, safarilodges vanaf €700/week, vakantiehuis vanaf €700/week, boshut vanaf €945. Meer informatie: platus.nl

PLUS+

Nieuw in 2023: de boshut voor 6 personen, met 3 slaapkamers, een luxe keuken met vaatwasser, en een geweldig uitzicht.

–  Voor de Peuterweken is er voor zomer 2023 nog plek eind augustus en begin september.

Platus peuters kleuters

– De Lot is een prachtige authentieke streek en ook de vele bezienswaardigheden van de Dordogne zijn vlakbij, zoals het bekende kasteel van Castelnaud (30 min.)

– Elke dag organiseren Esther en Jos een speciale kinderactiviteit (bijv. kampvuur, zeephelling, kinderdisco, cross van Jos). De wat grotere kinderen kunnen zelfstandig bijeenkomen in de Kidsclub (eigen ruimte met tafelvoetbal, leeshoek, filmpjes).

– Het terrein is omringd door bos en de eigenaren hebben diverse wandelingen, een speurtocht en een Adventure Tour uitgezet.

vakantiepark reastaurant barbecue table d-hotesPlatus

Platus kinderen

gezinsvriendelijke glamping en camping

LEES OOK:
10 mooie plekken in de Lot
Top 10 zien & doen in de Dordogne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *