frankrijk.nl

Hippe naturistencamping in Zuid-Frankrijk

Glamping voor naturisten, ja hoor dat kan! Le Sérignan Plage Nature in de Languedoc-Roussillon is een naturistencamping nieuwe stijl. Dit kampeerdorp valt op door de luxe ligging, fraaie lodgetenten en een eigentijdse sfeertje. Met faciliteiten voor de hele familie. 

Le Sérignan Plage Nature: naturistendorp met allure

Een naturistenvakantie is allang niet ‘bijzonder’ meer. Zo’n 1 op de 8 à 9 Nederlanders doet regelmatig aan naaktrecreatie. Ook in het aanbod zien we mooie ontwikkelingen, zoals aan de kust van Zuid-Frankrijk, niet ver van Béziers. Daar heeft Le Serignan Plage – pal naast de geliefde glamping-camping waar wij al eerder over schreven – een prachtig modern naturistendorp: Le Sérignan Plage Nature.

camping naturisten glamping Languedoc Serignan aan het strand

Lodgetenten en mobilhomes

Op deze naturistencamping vind je meer dan alleen staplaatsen. Tussen de bomen bij het strand zijn er ook trendy lodgetenten en hip ingerichte mobilhomes voor 4 tot 6 personen. Op het terrein is verder nog een restaurant (La Villa, trattoria style), een  foodtruck, supermarkt, zwembad en mini-club voor de kleintjes.

Lees ook: 20 gedachten op een blote-billen-camping

Naturistencamping Serignan Nature

Zen-zwembad en XL Spa

Maar het pièce de resistance is het naaktzwembad La Piscine-Zen. In een decor van mediterraan groen is hier een sfeer gecreëerd zoals je die zou verwachten bij een trendy strandhotel. Je kunt je ook laten onderdompelen in de openluchtspa La Balnéo, die gedeeld wordt met de gasten van het al bestaande Le Sérignan Plage. De ochtend is voor naaktrecreanten, de middag voor geklede gasten. Kinderen hebben toegang tot het speelwaterpark van 1000m2 van Le Sérignan Plage (met badkleding).

camping naturisten glamping Languedoc Serignan aan het strand

Goedkoper dan een gewone camping

Wij stonden er niet bij stil maar het is toch echt de naakte waarheid: naturistencampings zijn vaak veel goedkoper dan gewone campings. Wij berekenden dat dat voordeel kan oplopen tot wel 20%, als je Sérignan Nature met Sérignan Plage vergelijkt. En dat voor gelijke accommodatie en faciliteiten. Verrassend!

Le Sérignan Plage Nature, geopend van 28 april tot 2 oktober 2023. Meer informatie op www.leserignannature.com

serignan nature naturisme

camping naturisten glamping Languedoc Serignan aan het strand

LEES OOK:
Sérignan Plage, ideale familiecamping aan zee
Houten vissershuisjes aan het strand
Kampeerdorp met XL-buitenspa
Trendy houten ‘eendenhuisjes’ aan zee

Tekst: Josee Schouten Nudisme

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *