frankrijk.nl

De mooiste naturistencampings in Zuid-Frankrijk

In Frankrijk loopt al jaren voorop met haar aanbod van fraai gelegen naturistencampings die modern, ruim en schoon zijn. Dit is de crème de la crème op het gebied van naturisme in de Provence, Languedoc, Ardèche, op Corsica en aan de Franse Westkust.

Sérignan Plage Nature (Hérault, Languedoc-Roussillon)

Sérignan Plage is een heel smaakvolle camping in de buurt van Béziers, met lodgetenten direct aan het naaktstrand. Deze naturistencamping heeft ook enorm veel te bieden op het gebied van wellness, want er is een eigen natuurzwembad en gasten kunnen ook gebruikmaken van een buitenspa in XL-formaat. ’s Ochtends zijn de diverse (massage)baden van deze gigantische buitenspa gereserveerd voor grote en kleine naturisten. PLUS+ Camping met trendy lodgetenten en hip ingerichte mobilhomes. Meer info

Naturistencamping Sérignan Plage Nature (Hérault, Languedoc-Roussillon)

Sergnan Plage Naturisme camping


Arnaoutchot (Les Landes, Aquitaine)

Deze naturistencamping ligt genesteld tussen de duinen en een dennenbos in Les Landes. Direct vanaf de camping is er een mooi en schaduwrijk fietspad dat naar het strand voert. Een prachtige locatie kortom, met een relaxte sfeer. Er zijn prima wellnessfaciliteiten en kinderen worden blij van het grote overdekte zwembad met glijbanen. PLUS+ Woonwagens en boomhutten te huur.. Meer info

Lees ook: Een blote-billen-vakantie in Frankrijk, is dat leuk?


Domaine de la Sablière (Gard/Languedoc-Roussillon)

Deze mooie naturistencamping in de Gard ligt vol het zuiden, dus je geniet hier van extra veel zonuren. Het groene kampeerterrein van ruim 60 hectare ligt bovendien in de mooie rivierkloof van de Cèze. Je kunt in deze rivier zwemmen vanaf het privé-strandje van de camping. Ook zijn er 3 zwembaden (met geweldig uitzicht!), een sauna, en veel inbegrepen activiteiten (sportlessen, natuurwandelingen, schilderen, film). Op deze plek ging Carole voor het allereerst naar een blootcamping en na een magisch puur-natuur-yogalesje in het bos viel al haar aanvankelijke scepsis weg! PLUS+ Op 10 min. rijden van Bajarc, een van de mooiste dorpen van de Languedoc. Meer info

Nudistencamping Domaine de la Sablière (Gard/Languedoc-Roussillon)


Domaine de Bélézy (Vaucluse/Provence)

Aan de voet van de Mont Ventoux kun je je tent opslaan tussen de olijfbomen, lavendelstruiken en een 17e-eeuwse Provençaalse mas op het terrein van Domaine de Bélézy.

Naturistencampings in Provence

Ook deze naturistencamping heeft prachtige glamping-accommodaties, zoals safaritenten, familielodges en hippe bungalows. Duurzaamheid is hier bovendien een belangrijk thema: alle energie op de camping komt van windmolens en zonne-energie! PLUS+ Fitness in de openlucht! Meer info

Naturistencamping Domaine de Bélézy (Vaucluse/Provence)


Euronat (Gironde, Franse Westkust)

In de Médoc, niet ver van het kustplaatsje Soulac, ligt dit uitgestrekte naturistendorp midden in een dennenbos (eekhoorntjes tot aan je tent!). Ook hier vind je grote zwembaden en een wellnesscentrum dat gebruik maakt van zeewater (thalasso-therapie). Vanaf de camping loop je zo het grote naaktstrand naast de Atlantische Oceaan op. Er zijn hier ook veel activiteiten mogelijk, zoals tennis en surfen. PLUS+ De geweldig leuke stad Bordeaux en de Baai van Arcachon (oesters eten!) liggen vlakbij. Meer info

Naturistencamping Euronat (Gironde, Franse Westkust)


Riva Bella (Corsica, oostkust)

Corsica is natuurlijk een prachtbestemming voor een blootvakantie: heerlijk klimaat en pure natuur! Riva Bella is een viersterren naturistencamping aan de zuidoostkust van het eiland, bij Aléria. Op het terrein zelf en in de wijde omtrek overheerst de natuur. Huurtenten en bungalows direct aan een strand omringd door pijnbomen, aloë vera en geurend maquis!

Riva Bella Naturistencamping

Hoe idyllisch klinkt dit? Josee bracht hier enkele dagen door en voelde zich na een paar dagen helemaal zen dankzij het huisje met zeezicht, lange wandelingen in de natuur rondom, massages op het strand en weldadige bezoekjes aan de Spa met hammam, massagebaden en schoonheidsbehandelingen (met lokaal gemaakte etherische oliën). PLUS+ Deze camping ligt niet ver van de mondaine kustplaats Porto-Vecchio en de exotisch uitziende stranden van Zuid-Corsica. Meer info

 RivaBella-Corsica

Deze kampeerdorpen zijn aangesloten bij France 4 Naturisme, een netwerk van luxe naturistencampings in Zuid-Frankrijk, op Corsica en aan de Franse Westkust. 

naturistencampings France 4 Naturisme naaktstrand

LEES OOK:
20 gedachten & vooroordelen over naaktcampings
XL-buitenspa bij familiecamping in Occitanië
Trendy naturistencamping bij Sérignan Plage

Tekst: Nicky Bouwmeester, Beeld: France4Naturisme/Céline Hamelin, Josee Schouten (Riva Bella Corsica). Coverbeeld: Céline Hamelin/FRance4Naturisme. Dit artikel maakten wij in samenwerking met France 4 Naturisme. Nudisme

3 reacties op “De mooiste naturistencampings in Zuid-Frankrijk”

  1. Cor schreef:

    Corsica kent meer naturistencampings, aan de kust en ook een in het binnenland vlak bij Porto-Vecchio (U Furu). Deze ligt aan een mooi riviertje en je bent echt dicht bij de natuur.
    Ook zijn er textielcampings aan de kust alwaar je wel een naturistenstrand hebt.

  2. merci de m’envoyer la documentation en français

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *