frankrijk.nl

Domaine en Birbès, gezellig terugkeeradres in Zuid-Frankrijk

Safaritenten en gîtes op een kleinschalig vakantiedomein in Zuidwest-Frankrijk. Domaine en Birbès is een prachtige plek vlak bij Carcassonne, in de rustieke streek Lauragais in de Aude. De omgeving is oerFrans maar de service is perfect Nederlands: alles is hier tot in de puntjes verzorgd!

Zo leuk. Als je vanaf Domaine en Birbes een wandeling maakt in de landelijke omgeving, dan loopt bordercollie Kaatje vaak spontaan een eind met je mee om de weg te wijzen. Zelfs de huisdieren weten hier wat gastvrijheid is! En Mariëlle, Rob en hun tienerdochters Saar en Jet kunnen er al helemaal wat van… Sinds 2011 bestieren ze hun vakantieadres met zoveel enthousiasme, dat er een recensiepagina van Zoover (9,8 als rapportcijfer!) volstaat met uitbundige lof- en dankbetuigingen

Supergastvrije Nederlandse eigenaren

Mariëlle en Rob zorgen dat het hun gasten 100% naar wens is. Ze zijn efficiënt, super beschikbaar, en ook invoelend: ze lijken vaak al te weten wat je nodig hebt voordat je erom gevraagd hebt! Veel gasten blijven hier dan ook terugkomen, omdat ze van tevoren weten dat hen bij Domaine en Birbès een topvakantie te wachten staat. En niet alleen de eigenaren zijn leuk, ook de plek zelf is geweldig.

domaine-en-birbes-glamping-franse-platteland Zuidwest Frankrijk

Safaritenten en gîtes (eentje met boomhut!)

Rond een oude hoeve uit 1780 creëerden de Nederlanders een vakantiedomein waar stellen en gezinnen zich even thuis voelen. Op het terrein van 1,5 hectare bevinden zich 10 accommodaties: 6 leuke safaritenten (met keuken en privé sanitair, gelegen in een bijgebouw op nog geen minuut lopen) en 6 fijne gîtes. Er zijn twee 4-persoons gîtes, l’Etable en Le Calvaire en twee gîtes die geschikt zijn voor maximaal 5 personen: Le Grenier en l’Atelier (waarbij de kinderen in een stoere boomhut slapen!). De twee nieuwste gîtes La Grange en Le Hibou zijn beide voor maximaal 6 personen en hebben o.a. een knusse bedstee voor twee! De twee nieuwe gîtes zijn geheel voorzien van airconditioning en ook de twee slaapkamers in Le Grenier en Le Calvaire én de boomhut hebben sinds 2022 de luxe van een airco!

vakantiedomein kindvriendelijk glamping safariententen gites zwembad

Birbes Boomhut

hoe leuk, een echte boomhut om in te slapen!

Birbes-woonkamer-La-grange

woonkamer La Grange

Birbes slaapkamer-la-Grange

slaapkamer La Grange

Veel moois in de omgeving

De locatie in het achterland van de Aude was aanvankelijk een compromis. Mariëlle wilde bij zee wonen, Rob in de bergen. De gekozen middenweg pakte perfect uit: nu wonen ze op 1 uur van de Pyreneeën én 1 uur van het strand, midden in de heuvelachtige Lauragais waar graan- en zonnebloemvelden het landschap goudgeel kleuren. Vanaf het zwembad heb je uitzicht op de daken van het monumentale dorpje Laurac le Grand, dat ooit de hoofdstad van de streek was. Ook het prachtige Carcassonne (25 min.) is dichtbij, net als boekendorpje Montolieu, de stad Toulouse, het Canal du Midi en Mirepoix (leuke markt).

omgeving de Aude in Ociitanie rustige landelijk gebied
Geen kind aan ze

Maar het probleem is dat het hier nog niet zo makkelijk is je kinderen van het terrein te krijgen! Als ze niet in het zwembad liggen of met de honden spelen, dan zijn ze te vinden op de trampoline, de schommel of het klimrek. Ook heeft het autovrije en afgesloten domein allerlei spannende hoekjes, waar je boomhutten kunt maken of verstoppertje kunt spelen. En als het buiten te heet is, dan kunnen de kinderen ook terecht in de verbouwde hangar, met een ruime binnenspeelhoek met schommels, pingpongtafel en een aparte loungehoek voor grotere kinderen.

zwembad vakantiedomein Franse platteland tieners

Aznavour-chansons op zwoele zomeravonden

In dezelfde hangar hebben Rob en Mariëlle ook een prachtige zomerkeuken met aangrenzend terras, waar ze een paar keer per week een table d’hôtes verzorgen. En jeetje, Mariëlle kan goed koken! Op gastronomisch niveau en met verse groente en kruiden uit de tuin, goede streekproducten en lokale wijnen, zoals sprankelende witte wijn blanquette de Limoux. Voor de kinderen maakt ze ook leuke gerechten (en nou eens niet de geijkte kipnuggets en friet!). Op vrijdag is er Friday Special, waarvoor ze vaak verse vis of schaaldieren haalt. Sowieso is die buitenkeuken een sfeervolle centrale ontmoetingsplek op het domein. Elke avond gaat daar rond 5 uur een muziekje aan en kan iedereen die daar zin in heeft een drankje komen drinken.

tables dhotes gezellige avonden

Fietsen te huur op het domein

En tja, al die feestelijke calorieën moeten er dan ook weer af, hé? Op het vakantiedomein zelf kun je mountainbikes, stadsfietsen, een bakfiets of 2 elektrische fietsen huren voor fietstochten in de omgeving. Zo neemt Rob je met liefde mee op een uitdagende mountainbiketocht in de omliggende heuvels. Of je pakt zelf de stadsfiets of bakfiets voor een familierit naar het Canal du Midi. Kinderzitjes zijn aanwezig! En met de auto kun je zoals gezegd alle kanten op. Een dag naar het strand, een dag bergwandelen, shoppen in Toulouse… Te veel te doen, te weinig tijd. We zeiden het al: een echt terugkeeradres!

Safaritenten tussen €795 en €1.125 /week, gîtes tussen €750 en €1.495 /week, honden (buiten het hoogseizoen) welkom in overleg, meer informatie: www.domaineenbirbes.com

fietsen omgeving aude vakantieadres

PLUS+

– Ook geschikt voor gezinnen met hele jonge kinderen. Zo is er een ondiep gedeelte in het goed beveiligde en verwarmde zwembad.

cakantiedomein Domaine en Birbes

LEES OOK:
8 mooie rustige streken in Frankrijk
Bezoektips voor Carcassonne
B&B-recept van Mariëlle: bietencarpaccio met geitenkaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *