frankrijk.nl

Heerlijk vakantiehuis in Zuidwest-Frankrijk: Domaine de Palanchou

Op zoek naar een sfeervol en heel gezinsvriendelijke vakantiehuis op het platteland in Frankrijk? Kijk eens naar deze prachtig ingerichte boerderij in de Lot-et-Garonne, vlak bij de Dordogne! Naast een riant hoofdhuis voor 6 personen, kun je er ook een kleine 3-persoons gîte bijhuren. Ideaal je op vakantie gaat met je ouders of met een ander stel, maar dan wat eigen privacy wilt.

Met alle kastelen, gezellige dorpen en markten is de Lot-et-Garonne een streek waar het hele gezin blij van wordt. Fieke en Mark vielen voor deze plek door het uitzicht vanuit de voortuin, de stilte en de charme van het huis! Hun boerderij kun je huren en het huis is werkelijk prachtig ingericht. Zo zijn er de authentieke details, zoals de natuurstenen muren, de houten balken en de eeuwenoude pruimenoven, aangevuld met een stijlvolle moderne inrichting.

vakantiehuis families Lot-et-Garonne met zwembad

Twéé zwembaden

Ook de binnenplaats en de grote tuin is heerlijk, met maar liefst twee zwembaden, een jeu-de-boules baan en diverse fijne zit- en eetplekken. Aan tafel onder de lindeboom in de voortuin heb je een waanzinnig uitzicht. Wàt een plek!

de bloemrijke voortuin met riant uitzict

woonkeuken vakantiehuis Palanchou

Paradijs voor kinderen

Domaine de Palanchou is een adres waar kinderen zich helemaal zelf kunnen vermaken. Fieke: “Zelf hebben ze twee jongens van 5 jaar en vanaf dag 1 gingen die hier op ontdekkingstocht. Het zwembad is verwarmd en beveiligd dus daar zijn ze niet uit te krijgen. Ook is er een trampoline, zandbak, een glijbaan, hangmat en veel binnen- en buitenspeelgoed en een jeu-de-boulesbaan…!”

vakantiehuis-palanchou-met-zwembad-franse-plattand-luxe-kindvriendelijk

Comfort en gezelligheid

Voor de volwassenen is er volop comfort. Zoals een keuken met alles wat je maar kunt bedenken om lekker te kunnen koken en tafelen. Een gezellige woonkamer met open haard voor de koudere maanden. En afwisseling met diverse plekken om te eten (voortuin, grote terras, terras onder de blauweregen, BBQ en pizza-oven). Ook is het eigen terrein zo groot dat je er zelfs een mooie (avond)wandeling kunt maken! Fieke: “Je hebt 4 hectare voor jezelf, inclusief weiland vol wilde bloemen, een oude wijngaard, fruitbomen en bos!”

wandeling op het eigen terrein

vakantiehuis families Lot-et-Garonne met zwembad

Omgeving vol ontdekkingen

Fieke: “En ook de omgeving is heerlijk. De Lot-et-Garonne is een rustige streek met vriendelijke mensen en mooie middeleeuwse bastidedorpen. Dit is bovendien de grootste fruitboomgaard van Frankrijk. Met de beroemde pruimen uit Agen, maar ook appels, peren, kersen, kiwi’s, tomaten en aardbeien. Dus een bezoek aan de markt is een must!

Vooral de avondmarkten in de zomer zijn geweldig, samen eten aan lange tafels. Voor kinderen zijn er hier behalve de kastelen ook grotten, zwemmeertjes en pretparken in alle maten. Ook kun je paardrijden of varen op de rivier de Lot of een ijsje gaan eten in dorpjes als Villeréal of Penne d’Agenais, een prachtplaatsje op maar 5 minuten rijden van het huis. Echt waar, je zult hier tijd te kort hebben!”

Palanchou uitzicht

palanchou-vakantiehuis-leuke-streek-lot-et-garonne

Domaine de Palanchou

Accommodatie: vakantiedomein van 4 hectare met 1 hoofdhuis (6 personen) en eventueel een extra gîte (2-4 personen: 2 volwassenen en 1 of 2 kinderen die slapen op een afgesloten slaapvide).

Faciliteiten: 2 privé-zwembaden (1 open in april-september, 1 open in juli-augustus), jeu-de-boules-baan, gasbarbecue, pizza-oven, speelplekken, trampoline, glijbaan, zandbak, houtkachel, centrale verwarming. Ook superleuk: mensen krijgen voor vertrek het door de eigenaren gemaakte ‘Palanchou Magazine‘ om al in de stemming te komen.

Ideaal voor: vrienden, gezinnen, familie! Kindvriendelijk adres en het tweede huisje is ideaal voor meegekomen grootouders of een stel met 1 of 2 kinderen die wat extra privacy willen (=eigen slaap/woonruimte en badkamer in aparte woning). Honden zijn hier ook welkom.

Prijzen: vanaf €1.350/week tot €2.675/week (juli & augustus).

Meer informatie: www.domainedepalanchou.com

vakantiehuis families Lot-et-Garonne met zwembad

vakantiehuis families Lot-et-Garonne

grote barbecue in de binneplaats

LEES OOK:
10x waarom de Lot-et-Garonne zo leuk is!
De mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten

Beeld: Palanchou & MoMoFotografie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *